Zalmballetjes met watermeloen salsa

Zalmballetjes met watermeloen salsa. Heerlijk simpele zalmballetjes met een frisse salsa van watermeloen en venkel. Een snel gezond zomerrecept bomvol smaak en snel klaar. Serveren doen we met opgeklopte geitenkaas.

Vrijdag, dat is visdag! Een traditie om in ere te houden en dat doen we met dit zomerse receptje van zalmballetjes met watermeloen salsa. Een receptje waar smaak en simpelheid weer van afspat, en daar hou ik van. Een gerechtje waar je ook nog eens volop mee kan gaan spelen en variëren. De balletjes op zich kan je ook perfect maken als hapje in combinatie met een frisse romige opgeklopte geitenkaas dip.

Vis van de dag : Zalm

Vandaag koos ik voor een lekker stukje zalm, iets dat iedereen wel lust. We gaan de vis niet in z’n gehele garen, we malen hem grof tot een “gehakt textuur” waar we heerlijke kruiden en smaakmakers aan toevoegen.
Van het “zalm gehakt” vormen we balletjes en bakken ze mooi goudbruin in de oven. Je zou ze ook in de pan kunnen bakken maar ik gebruik liever m’n oven. Is veel makkelijker en je moet minder vetstof gebruiken.
Je kan ook perfect een andere vissoort gebruiken of zelfs garnalen. Geen fan van vis, je zou dit ook perfect kunnen maken met (kip)gehakt.

Zomerse Watermeloen

Bij de frisse zalmballetjes, serveren we een op en top zomerse salade. Een salsa op precies te zijn op basis van watermeloen, fijngehakte venkel en lekker veel frisse smaakmakers. Ik raad jullie aan om eerst te beginnen met deze salsa aangezien deze toch minstens 1h in de koelkast dient te staan voor een optimale smaak. Ben je nu geen “venkel lover” dan kan je deze ook gewoon weglaten.

Opgeklopte geitenkaas

Wat dit gerechtje echt helemaal afmaakt is opgeklopte geitenkaas wat voor een lekker romige touch zal zorgen. Ik heb jullie al een paar keer mijn liefde gedeeld voor opgeklopte feta. Wat je kan doen met feta kan je ook perfect met geitenkaas. Je hoeft gewoon zachte geitenkaas, wat yoghurt, honing en kruiden in een blender of foodprocessor te “gooien” en op hoge snelheid kloppen tot een fluffy crème. Je kan dit trouwens ook perfect als dip bij de apéro serveren.
Geen fan van geitenkaas, je kan hier ook perfect feta voor gebruiken.

Zalmballetjes met watermeloen salsa. Heerlijk simpele zalmballetjes met een frisse salsa van watermeloen en venkel. Een snel gezond zomerrecept bomvol smaak en snel klaar. Serveren doen we met opgeklopte geitenkaas.
Zalmballetjes met watermeloen salsa. Heerlijk simpele zalmballetjes met een frisse salsa van watermeloen en venkel. Een snel gezond zomerrecept bomvol smaak en snel klaar. Serveren doen we met opgeklopte geitenkaas.
Zalmballetjes met watermeloen salsa. Heerlijk simpele zalmballetjes met een frisse salsa van watermeloen en venkel. Een snel gezond zomerrecept bomvol smaak en snel klaar. Serveren doen we met opgeklopte geitenkaas.

Zalmballetjes met watermeloen salsa

Heerlijk simpele zalmballetjes met een frisse salsa van watermeloen en venkel. Een snel gezond zomerrecept bomvol smaak en snel klaar. Serveren doen we met opgeklopte geitenkaas.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Zalmballetjes

  • 500 gr verse zalm
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el dille (fijngehakt)
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 2 el citroensap
  • 1 eiwit
  • 1 tl mosterd
  • 75 gr panko of paneermeel
  • Peper en zout

Watermeloen salsa

  • 1/4 watermeloen
  • 1 sjalot
  • 1/2 venkel
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 tl suiker
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

Zalmballetjes

  • Snij de zalm in grove stukken.
    Pel de sjalot en snij in grove stukjes.
    Doe de zalm en sjalot in een blender of foodprocessor en mix tot je textuur van gehakt hebt.
    Voeg de overige ingrediënten toe en meng goed.
    Laat dit mengsel zo'n 15min opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier
    Vorm dan balletjes van het deeg. Is het deeg iets te plakkerig, voeg dan wat extra paneermeel of panko toe.
    Leg de balletjes op de bakplaat en bak ze mooi goudbruin voor zo'n 15min. Draai de balletjes tijdens het bakken zodat ze langs alle kanten mooi goudbruin worden.

Watermeloen salsa

  • Snij de watermeloen in kleine blokjes.
    Pel de sjalot en hak fijn.
    Snij heel dunne plakjes van de venkel.
    Meng de watermeloen, sjalot en venkel in een kom. Zet even opzij.
    Meng in een ander kommetje de rode wijnazijn, suiker, citroensap, zout en peper. Giet dit over de watermeloen, meng even, zet in de koelkast voor zo'n 1h of langer.
    Proef even voor het serveren en breng eventueel nog verder op smaak met wat azijn of suiker
  • Serveer de zalmballetjes met de watermeloen salsa en eventueel wat opgeklopte geitenkaas. (Zie recept in notities)

Notities

Opgeklopte geitenkaas
  • 300gr zachte geitenkaas
  • 150gr (Griekse) yoghurt
  • 1tl honing
  • Peper en zout
Doe alle ingrediënten in een blender/foodprocessor en mix tot een gladde crème voor zo’n 4 a 5min. 
Trefwoord geitenkaas, gezond recept, snel klaar, snelle recepten, venkel, watermeloen, zalm, zomer
Zalmballetjes met watermeloen salsa. Heerlijk simpele zalmballetjes met een frisse salsa van watermeloen en venkel. Een snel gezond zomerrecept bomvol smaak en snel klaar. Serveren doen we met opgeklopte geitenkaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.