Havermout pannenkoeken met appel

Fenomenaal lekker zijn deze gezonde Havermout pannenkoeken met appel. Deze glutenvrij pannenkoeken of flensjes zijn ideaal als ontbijt of als tussendoortje. Ze worden gemaakt op basis van havermout, vanille puddingpoeder en kwark. Serveer ze mat wat gebakken appeltjes en gesmolten speculaaspasta
Naar recept gaan

De dag kunnen beginnen met deze gezonde en vooral super makkelijke havermout pannenkoeken met appel, dan is uw dag al geslaagd! Ze zijn heerlijk van smaak met lekker veel vanille en dan die gebakken appeltjes, gewoon hemels. Klassieke pannenkoeken worden gemaakt met melk, eitjes en bloem. In dit recept gaan we de bloem vervangen door vanille puddingpoeder en havermeel (=fijngemalen havermout). Het geheime ingrediënt voor deze lichte en luchtige pannenkoeken is de kwark ofwel plattekaas.

Qua toppings kan je hier eindeloos in gaan variëren. Gewoon bruine suiker of confituur zijn een optie. Of wat dacht je van wat kokosyoghurt en mango? Of bak een appeltje in de pan, dat smaakt altijd! En het heerlijke aroma dat heel je huis inneemt, is een leuk pluspunt.

Nog een handige tip voor deze havermout pannenkoeken … je kan ze makkelijk op voorhand al bakken en enkele dagen bewaren in de koelkast. Warm ze gewoon even terug op in de pan of de microgolfoven en je gezond ontbijtje of tussendoortje staat in no-time voor je neus!

Fenomenaal lekker zijn deze gezonde Havermout pannenkoeken met appel. Deze glutenvrij pannenkoeken of flensjes zijn ideaal als ontbijt of als tussendoortje. Ze worden gemaakt op basis van havermout, vanille puddingpoeder en kwark. Serveer ze mat wat gebakken appeltjes en gesmolten speculaaspasta

Hoe maken we deze Havermout pannenkoeken met appel?

We beginnen eerst met het fijnmalen van de havermout in een blender of hakmolen. Des te fijner je dit maalt des te mooier je pannenkoeken zullen zijn. Dit havermeel gaan we mengen met vanille puddingpoeder en suiker. Vervolgens voegen we hier de kwark, melk, eitjes, vanille extract en een snuifje zout aan toe. Mix tot een glad beslag.
Verhit een pan met een scheutje olie of boter en bak dunne pannenkoekjes.

Ondertussen kan je een appel schillen, klokhuis verwijderen en in kleine blokjes snijden. Verhit een tweede pan met een wat kokosolie of boter en bak hierin de stukjes appel. Voeg ook nog wat kaneel toe. De stukjes mogen zachter worden maar mogen ook nog wat textuur hebben. Haal van het vuur en voeg nog wat citroensap toe. Ik voegde hier geen zoetstof meer aan toe. Mijn zoetstof is de gesmolten speculaaspasta.
TIP! Wil je speculaaspasta smelten, doe dit au bain-marie. Maar let op er mag zeker geen water in de pasta komen want dat gaat ie helemaal shiften.

Fenomenaal lekker zijn deze gezonde Havermout pannenkoeken met appel. Deze glutenvrij pannenkoeken of flensjes zijn ideaal als ontbijt of als tussendoortje. Ze worden gemaakt op basis van havermout, vanille puddingpoeder en kwark. Serveer ze mat wat gebakken appeltjes en gesmolten speculaaspasta
Fenomenaal lekker zijn deze gezonde Havermout pannenkoeken met appel. Deze glutenvrij pannenkoeken of flensjes zijn ideaal als ontbijt of als tussendoortje. Ze worden gemaakt op basis van havermout, vanille puddingpoeder en kwark. Serveer ze mat wat gebakken appeltjes en gesmolten speculaaspasta

Havermout pannenkoeken met appel

Fenomenaal lekker zijn deze gezonde Havermout pannenkoeken met appel. Deze glutenvrij pannenkoeken of flensjes zijn ideaal als ontbijt of als tussendoortje. Ze worden gemaakt op basis van havermout, vanille puddingpoeder en kwark. Serveer ze mat wat gebakken appeltjes en gesmolten speculaaspasta
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 80 gr havermout
  • 50 gr vanille puddingpoeder (= 1 zakje van Imperial)
  • 15 gr suiker (gewone suiker, kokosbloesemsuiker, …)
  • 120 gr kwark of plattekaas
  • 180 ml melk (gewone melk of amandelmelk)
  • 6 eieren
  • 1/2 tl vanille extract
  • 2 appelen
  • 1 snuifje kaneel
  • 1 kl citroensap
  • Speculaaspasta

Instructies
 

  • Begin met het fijnmalen van de havermout in een blender.
    Doe de fijngemalen havermout in een mengkom. Doe er de puddingpoeder en suiker bij. Roer even los.
  • Voeg de kwark of plattekaas toe samen met de melk, eieren, vanille extract en snuifje zout.
    Mix dit (handmixer of keukenmachine) tot een glad beslag. Dit is vrij lopend maar dat is normaal.
  • Verhit een koekenpan met een scheutje olie/boter of kokosolie.
    Schep met een soeplepel wat van het beslag in de pan. Gebruik vooral niet te veel beslag want je wilt dunne pannekoekjes. Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten
  • Terwijl je de pannenkoeken bakt kan je de appeltjes gaan bakken en alsook de speculaaspasta gaan smelten.
    Voor de speculaaspasta, deze kan je best au bain-marie gaan smelten. Het is heel belangrijk dat er geen water bij de pasta kan. Als dit gebeurt, gaat deze helemaal shiften. Hou daar dus zeker rekening mee.
    Voor de appeltjes, schil ze, verwijder het klokhusi en snij in kleine blokjes.
    Verhit een pan met wat boter of kokosolie en voeg de appeltjes toe samen met wat kaneel. Bak ze op ze een rustig vuurtje zodat ze wat zachter worden maar ze mogen nog wat textuur hebben. Haal dan van het vuur en voeg wat citroensap toe.
    TIP ! Ik voegde geen suiker toe aan de appeltjes omdat de speculaaspasta al voor de nodige zoetigheid zorgt. Je kan dit wel doen door bijvoorbeeld wat honing of gewone suiker toe te voegen.
  • Serveer de flensjes met de gebakken appeltjes en drizzle er wat speculaaspasta over
    Smakelijk
Trefwoord gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout, kwark, pannenkoeken, vanille puddingpoeder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.