Vanille havermoutpap met appeltjes en rozijnen

Vanille havermoutpap met appel en rozijnen-2

Ik moet toegeven, havermoutpap is niet het meest fotogenieke gerecht dat er bestaat. Maar geloof mij, het smaakt veel beter dan dat het eruitziet. Als je deze pap als ontbijt eet of voor je gaat sporten, dan kan je er volop tegenaan gaan.

Vanille havermoutpap met appel en rozijnen
Het leuke aan havermoutpap is dat je volop kan variëren met smaken. Deze keer maakte ik het met gebakken appeltjes en rozijnen maar de appel kan je ook vervangen door peer. In de zomer kan je bessen, perziken, nectarines, etc toevoegen.

Ik maak mijn havermoutpap altijd met melk, meer bepaald kokosmelk of amandelmelk (van Alpro). Maar je kan havermout ook enkel met water maken of 1/2 deel water en 1/2 deel melk.

Daarnaast voeg ik ook nog wat extra smaak toe door middel van kaneelpoeder, vanille extract of amandel extract. En dit is nu mijn geheim om iedereen havermout te doen eten. Voeg een beetje vanille extract toe en je bent net vanillepudding aan het eten. Of door een beetje amandelextract toe te voegen en je bent net een frangipane taart aan het eten.

Als de pap niet zoet genoeg voor je is voeg dan nog wat extra honing of ahornsiroop toe. Of voor de iets minder gezonde variant, strooi er een beetje bruine suiker over of chocoladehagelslag.

Ingrediënten (1 portie)

  • 200ml melk (ik gebruik amandelmelk of kokosmelk maar gewone melk is ook goed)
  • 40gr havermout
  • vanille extract (enkele druppeltjes)
  • 20gr rozijnen
  • 1 appel

Bereidingswijze

Schil de appel en snij in kleine blokjes.

Doe de melk en rozijnen in een kleine kookpot en breng rustig aan de kook.

Verhit daarnaast ook een pan om de appelstukjes in te bakken. Ik bak mijn stukjes appel zonder boter. Maar je zou ze eventueel wel in een beetje boter of kokosolie kunnen bakken.

Zodra de melk kookt, voeg je de havermout toe en zet het vuur lager. Laat ongeveer 7 a 8min zachtjes koken. Maar roer regelmatig!! Voeg op het laatste enkele druppeltjes vanille extract toe.

Doe de havermoutpap in een kommetje en leg de gebakken appel hierop. Strooi hierover eventueel een beetje kaneel. Of voor de pindakaas verslaafden onder ons, neem 2 a 3 schepjes pindakaas en laat dit op de warme havermout smelten … HEMELS !!!

Laat het smaken !!!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.