Ik had nog enkele sappige doyenne peren in huis en ingredienten voor een crumble die ik met Oudjaar had gemaakt. En zo is dit toetje tot stand gekomen. Het leuke aan dit heerlijke dessertje is dat je er niet veel werk aan hebt en dat het redelijk gezond is.
Ik werkte de crumble af met een toefje griekse yoghurt. Maar je kan dit natuurlijk ook vervangen door een bolletje vanille-ijs.
Voor de crumble gebruik ik kokosolie en kokosbloesemsuiker. Deze producten kan je vinden bij Albert Heijn en Delhaize. Of online kopen bij www.pit-pit.com
Ingrediënten (4 personen)
- 2 doyenne peren
- 240ml appelsap
- 65gr speltmeel
- 65gr kokosbloesemsuiker
- 5el kokosolie (gesmolten)
- 3el maple syrup
- 1 tl kaneel
- snuifje zout
Bereidingswijze
Maak eerst de crumble.
Doe het speltmeel, suiker, kokosolie, maple syrup en kaneel in een kom en meng goed zodat er een crumble ontstaat.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snij de peren in de helft. En hol het klokhuis een beetje uit.
Vul de peerhelften op met de crumble.
Neem een ovenschaal en giet hierin het appelsap.
Leg hierin de peerhelften (met de crumble naar boven). Als de peer niet goed blijft staan, snij dan een recht stukje af van de onderkant.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet in de oven.
Bak de peren gaar in ongeveer 30 a 35min. Verwijder de aluminiumfolie de laatste 10min.
Haal de ovenschaal uit de oven.
Serveer de peerhelften met een toefje griekse yoghurt (of vanille-ijs).
Geniet ervan !!!