Hasselback appel met crumble

Dit makkelijk recept voor Hasselback appel met crumble kan je zowel maken als gezond ontbijt, tussendoortje of dessert. Een lekker veelzijdig gerechtje dat smaakt op ieder moment van de dag. De appel wordt gebakken in de oven en krijgt een lekkere krokante crumble met veel kaneel.
Naar recept gaan

Als ontbijt, als tussendoortje of als dessert … deze hasselback appel met crumble smaakt gewoon op ieder moment van de dag. Een lekker zacht gebakken appel, met veel kaneel en krokante crumble, dat is smullen! Iedereen kent ondertussen wel de bekende hasselback aardappelen ofwel ingekerfde patatjes. Omwille van de fijne insnijdingen, kan je extra veel smaak brengen in je aardappel. Wat je kan doen met een aardappel, kan je perfect ook met een appel in een zoete bereiding weliswaar.

Qua appelsoort, kies je hier het best voor een type Boskoop. Ook met Elstar of Jonagold lukt het prima. Of wat dacht je van een hasselback peer, wat super leuk zou zijn.

Dit makkelijk recept voor Hasselback appel met crumble kan je zowel maken als gezond ontbijt, tussendoortje of dessert. Een lekker veelzijdig gerechtje dat smaakt op ieder moment van de dag. De appel wordt gebakken in de oven en krijgt een lekkere krokante crumble met veel kaneel.

Hoe maken we deze Hasselback appel met crumble?

We beginnen met het schillen van de appelen en snij ze doormidden. Verwijder nu voorzichtig het klokhuis, dit kan je het beste doen met een Parisienne lepeltje. Maak nu fijne verticale insnijdingen in de appelhelften maar zorg dat je ze niet helemaal doorsnijdt. Leg ze vervolgend op een beklede bakplaat.

Smelt boter met wat (kokosbloesem)suiker en kaneel. Smeer hiermee de appelhelften in. Dek af met aluminiumfolie en bak alvast zo’n 20min in de oven.

Ondertussen kan je de crumble maken. Meng hiervoor alvast bloem, havermout, (kokosbloesem)suiker, kaneel en zout. Doe er kleine blokjes koude boter bij en mix of kneed tot fijne kruimels.

Na 20min bakken, haal je het aluminiumfolie weg. Verdeel de crumble over de appelen en bak nog eens voor zo’n 15min in de oven. Serveer dan direct.

Dit makkelijk recept voor Hasselback appel met crumble kan je zowel maken als gezond ontbijt, tussendoortje of dessert. Een lekker veelzijdig gerechtje dat smaakt op ieder moment van de dag. De appel wordt gebakken in de oven en krijgt een lekkere krokante crumble met veel kaneel.
Dit makkelijk recept voor Hasselback appel met crumble kan je zowel maken als gezond ontbijt, tussendoortje of dessert. Een lekker veelzijdig gerechtje dat smaakt op ieder moment van de dag. De appel wordt gebakken in de oven en krijgt een lekkere krokante crumble met veel kaneel.

Hasselback appel met crumble

Dit makkelijk recept voor Hasselback appel met crumble kan je zowel maken als gezond ontbijt, tussendoortje of dessert. Een lekker veelzijdig gerechtje dat smaakt op ieder moment van de dag. De appel wordt gebakken in de oven en krijgt een lekkere krokante crumble met veel kaneel.
Gang dessert, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 appelen (type boskoop)
  • 25 gr boter
  • 10 gr kokosbloesemsuiker (of bruine suiker)
  • 1 snuifje kaneel

Crumble

  • 75 gr volkorenbloem (of patisseriebloem)
  • 20 gr kokosbloesemsuiker (of gewone suiker)
  • 60 gr havermout
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 snuifje zout
  • 40 gr boter (koud)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schil de appelen en snij ze doormidden. Verwijder voorzichtig het klokhuis, dit kan je het best doen met parisienne lepeltje.
    Snijd met een scherp mes verticale schijfjes in de appelhelften, maar zorg ervoor dat je niet volledig door snijdt.
    Leg ze op de beklede bakplaat.
  • Smelt de boter samen met de kokosbloesemsuiker. Roer goed tot de boter gesmolten is.
    Haal van het vuur en voeg het kaneelpoeder toe. Roer nog even goed. Wrijf hiermee de appels in. Dek af met aluminiumfolie en bak alvast de appelen zo voor 20min
    Ondertussen kan je de crumble maken.
  • Voor de crumble, meng je alvast de bloem, suiker, havermout, kaneel en zout. Voeg hier in kleine blokjes de koude boter aan toe en mix of kneed tot je fijne kruimels krijgt.
    Na 20min bakken van de appels, verwijder je het aluminiumfolie. Strooi de crumble over de appelen en bak nog eens voor zo'n 15min.
    Serveer dan diret met wat yoghurt
    Smakelijk
Trefwoord appel, gemakkelijk dessert, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, havermout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.