Gebakken gnocchi met zalm en preisaus

Deze Gebakken gnocchi met zalm en preisaus is een ideaal doordeweekse maaltijd. Simpele, snelle en makkelijke bereiding en klaar in minder dan 30min. Zet deze dus maar snel op je weekmenu!
Naar recept gaan

Dit receptje noem ik nu eens extreem makkelijk en zo lekkere dagelijkse kost. Met doodnormale ingrediënten, geen hele eindeloos boodschappenlijstje, simpele bereiding en toch zo lekker. Ik noem deze gebakken gnocchi met zalm en preisaus alvast uit tot één van de lekkerste van 2023 en het jaar is nog maar pas begonnen. Een receptje met de ontdekking van vorig jaar namelijk gebakken gnocchi. Eenmaal je deze hebt geproefd, nooit of te nimmer ga je die nog koken.

Gekookte gnocchi’s, ik krijg er nog steeds rillingen in de negatieve manier 😃. Zo smakeloos, zo plakkerig, zo slijmerig … nee ik was echt geen fan. Tot ik ze gewoon ongekookt in een pan heb gesmeten, mooi krokant en goudbruin gebakken. Wat een verschil! Zo lekker, zo smaakvol, lekker crunchy … dus aub kook nooit nog gnocchi’s! Bakken is de boodschap. Je kan ze zowel in de pan of in de oven bakken.

Ik heb de gnocchi’s deze keer in de oven gebakken. Iets daarna, heb ik de zalm in een aparte ovenschaal bij in de oven gezet. Terwijl kan je rustig de preisaus maken en hoef je nergens nog op te letten. Zalig toch zo koken!

Deze Gebakken gnocchi met zalm en preisaus is een ideaal doordeweekse maaltijd. Simpele, snelle en makkelijke bereiding en klaar in minder dan 30min. Zet deze dus maar snel op je weekmenu!

Hoe maken we deze Gebakken gnocchi met zalm en preisaus?

Beginnen doen we met de gnocchi’s. Leg deze op een beklede bakplaat. Giet er wat olijfolie over samen met wat peper en zout. Zet in de oven en bak deze mooi goudbruin, hussel er tijdens het bakken even door. Reken op zo’n 25min baktijd.

Leg ondertussen de zalmfilet in een ovenschaal. Wrijf in met olijfolie, peper en zout. Leg er enkele schijfjes citroen bovenop. De zalm hoeft zo’n 20min in de oven dus deze kan samen garen met de gnocchi’s.

Voor de preisaus, hakken we een sjalot en 2 preien fijn. Stoof deze aan in een stoofpot voor zo’n 7 a 8min tot deze mooi zacht zijn. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Giet er kipbouillon en room bij, breng aan de kook en laat zo’n 3 a 4min inkoken. Breng verder op smaak met citroensap, peper, zout en eventueel wat Karl Otto kruiden van Mill & Mortar.

Serveer de goudbruin gebakken gnocchi’s met de preisaus. De zalm breek je in stukjes na het bakken en serveer deze erbij.

Deze Gebakken gnocchi met zalm en preisaus is een ideaal doordeweekse maaltijd. Simpele, snelle en makkelijke bereiding en klaar in minder dan 30min. Zet deze dus maar snel op je weekmenu!
Deze Gebakken gnocchi met zalm en preisaus is een ideaal doordeweekse maaltijd. Simpele, snelle en makkelijke bereiding en klaar in minder dan 30min. Zet deze dus maar snel op je weekmenu!

Gebakken gnocchi met zalm en preisaus

Deze Gebakken gnocchi met zalm en preisaus is een ideaal doordeweekse maaltijd. Simpele, snelle en makkelijke bereiding en klaar in minder dan 30min. Zet deze dus maar snel op je weekmenu!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 600 gr gnocchi
  • 500 gr verse zalmfilet
  • 2 citroenen
  • 1 sjalot
  • 2 preien
  • 200 ml kipbouillon
  • 300 ml room
  • 1,5 tl Karl Otto kruiden Mill & Mortar (optioneel)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    We gaan zowel de gnocchi's als de zalm in de oven bakken. De zalm zal iets minder tijd nodig hebben.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de gnocchi's. Giet er wat olijfolie over samen met wat peper en zout. Hussel even door mekaar en zet in de oven. Zorg dat de gnocchi's niet te dicht op mekaar liggen want tijdens het bakken zetten ze nog iets uit. Reken op ongeveer 25min baktijd voor de gnocchi's, hussel er tijdens het bakken af en toe even door.
    Leg ondertussen de zalmfilet in een beklede ovenschaal. Wrijf in met wat olijfolie en kruid met wat peper en zout. Snijd een citroen in plakjes en leg deze op de zalmfilet. De zalm zal zo'n 15 a 20min nodig hebben in de oven (afhankelijk van de grootte). Zet bij in de oven en bak deze ook mooi gaar.
  • Ondertussen kan je de preisaus maken.
    Pel de sjalot en hak fijn.
    Was de preien en hak deze ook fijn.
    Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot en stoof hierin de sjalot en prei mooi aan voor zo'n 7 a 8min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Giet er vervolgens de bouillon en room bij en breng aan de kook. Laat zo'n 3 a 4min inkoken.
    Breng de saus verder op smaak met citroensap, peper en zout en eventueel de Karl Otto kruiden.
  • Serveer de preisaus met de gebakken gnocchi's en de zalm. De zalm breek je in kleinere stukjes bij het serveren.
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, gnocchi, klaar in 30min, prei, zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.