Perentaart met frangipane

Deze Perentaart met frangipane is gewoon te lekker en enorm makkelijk en snel te maken. Heerlijk krokant deeg met daarin dulce de leche, een lekkere frangipane en stukjes peer. Simpel, makkelijk en extreem lekker
Naar recept gaan

Wees gewaarschuwd want ik heb vandaag een extreem lekker en makkelijk taartje in petto! Een perentaart met frangipane met binnenin nog een zoete verrassing. Die verrassing is een laagje Dulce de Leche, extreem lekker dus. Met een frangipanetaart scoor je bij mij altijd, verzot ben ik er op. Het bekende “frangipanneke” krijgt bij deze een heerlijke upgrade met de stukjes peer en de makkelijke karamel.

Dulce de leche maken is altijd een beetje toveren. Je hebt hiervoor enkel een blik gecondenseerde melk nodig, iets wat je in elke supermarkt makkelijk kan vinden. Dit blik laat je 3h garen in kokend water en vervolgens laat je dit afkoelen. Als je dit blik dan opent komt er een prachtig goudbruine karamel tevoorschijn. Super makkelijk dus en je hebt er eigenlijk geen werk aan. Met dit receptje ga je nog een half blik Dulce de leche overhebben. Deze kan je nog serveren met wat vanille-ijs of deze bananencakejes bijvoorbeeld.

Deze Perentaart met frangipane is gewoon te lekker en enorm makkelijk en snel te maken. Heerlijk krokant deeg met daarin dulce de leche, een lekkere frangipane en stukjes peer. Simpel, makkelijk en extreem lekker

Hoe maken we deze Perentaart met frangipane ?

De dag voordien of enkele dagen van tevoren, maak je de Dulce de leche. Gaar het blik gecondenseerde melk in kokend water voor zo’n 3h. Zorg ervoor dat het blik altijd onder water blijft. Tijdens het koken, zal het water verdampen dus hou dit in de gaten en giet er water bij indien nodig. Na 3h haal je het blik uit het water en laat volledig afkoelen. Als je het blik opent, komt er een mooi goudbruine karamel tevoorschijn. Het kan ook zijn dat het bovenaan nog geel ziet, roer er dan even goed door en je zal de kleur zien veranderen.

Voor de korst, beleg een taartvorm met taartdeeg (gewoon gekocht in de winkel). Duw goed aan in de hoekjes en kantjes en verwijder het overtollige deeg. Bak het deeg blind in de oven voor zo’n 15min, verwijder de bakbonen en het bakpapier en bak nog eens 5min tot het deeg mooi lichtjes goudbruin gebakken is. Haal uit de oven, laat 5min afkoelen en wrijf zowel binnenkant als buitenkant in met wat losgeklopt ei. Laat verder volledig afkoelen.

Voor de frangipane, mix zachte boter los met suiker tot een romige luchtige massa. Voeg er één voor één de eieren aan toe en mix op hoge snelheid. Verlaag de snelheid dan naar de laagste stand en voeg zeste van citroen, amandelmeel en bloem toe. Mix nog even kort tot een stevige massa.

Meng de helft van je potje Dulce de leche met wat zout en verdeel over de bodem van je taartkorst. Vervolgens verdeel je hierover de frangipane en werk af met plakjes peer. Bak de taart mooi goudbruin in de oven.

Deze Perentaart met frangipane is gewoon te lekker en enorm makkelijk en snel te maken. Heerlijk krokant deeg met daarin dulce de leche, een lekkere frangipane en stukjes peer. Simpel, makkelijk en extreem lekker
Deze Perentaart met frangipane is gewoon te lekker en enorm makkelijk en snel te maken. Heerlijk krokant deeg met daarin dulce de leche, een lekkere frangipane en stukjes peer. Simpel, makkelijk en extreem lekker
Deze Perentaart met frangipane is gewoon te lekker en enorm makkelijk en snel te maken. Heerlijk krokant deeg met daarin dulce de leche, een lekkere frangipane en stukjes peer. Simpel, makkelijk en extreem lekker

Perentaart met frangipane

Deze Perentaart met frangipane is gewoon te lekker en enorm makkelijk en snel te maken. Heerlijk krokant deeg met daarin dulce de leche, een lekkere frangipane en stukjes peer. Simpel, makkelijk en extreem lekker
Gang dessert
Porties 4

Equipment

  • taartvorm +/- 22cm

Ingrediënten
  

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 1 rol taartdeeg (of kan ook met bladerdeeg)
  • 4 eieren
  • 175 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 175 gr suiker
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 175 gr amandelmeel
  • 2 el patisseriebloem
  • 2 peren
  • Zout

Instructies
 

  • Je kan het best van tevoren de dulce de leche maken. Het blik gecondenseerde melk dient namelijk 3h in kokend water te garen en dan volledig afkoelen.
    Neem een diepe kookpot, vul deze met water en breng aan de kook. Als dit kookt, leg je voorzichtig het blik gecondenseerde melk in het kokende water. Laat het water vervolgens 3h lang sudderen. Hou in de gaten dat het blik steeds onder water blijft staan, je zal misschien nog wat water erbij moeten gieten tijdens het garen.
    Na 3h haal je het blik uit het water of je kan het gewoon een nachtje zo laten laten afkoelen.
  • Vervolgens gaan we het taartdeeg bakken.
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Bekleed je taartvorm met het taartdeeg. Duw goed aan in de randjes en snij het overtollige deeg weg. Prik enkele kleine gaatjes in het deeg met behulp van een vork. Bak het deeg blind (met behulp van bakpapier en bakbonen/linzen) voor zo'n 15min. Verwijder dan de bakbonen en het bakpapier en bak nog eens 5min zodat de bodem mooi kan kleuren.
    Kluts ondertussen 1 eitje van de 4 los in een kommetje. Als het deeg mooi goudbruin gebakken is, haal uit de oven en laat 5min afkoelen in de vorm. Ontvorm dan en wrijf zowel de binnenkant als buitenkant in met wat losgeklopt ei. Zo zal de bodem lekker krokant blijven. Laat de bodem afkoelen terwijl je de fragipane maakt.
  • Voor de frangipane.
    Doe de zachte boter en de suiker in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer). Mix deze romig en luchtig voor zo'n 5min. Doe er één voor één de eieren bij (dit zijn er dus nog 3) en mix steeds goed. Schraap ook zeker even de zijkanten los. Als ze allemaal zijn toegevoegd mix op hoge snelheid voor zo'n 3min. Verlaag de mixer naar de laagste stand en voeg de zeste van citroen, amandelmeel en bloem toe. Mix nog even tot een stevige massa.
  • Leg je gebakken korst opnieuw in de taartvorm.
    Meng de helft van het blikje dulce de leche met een royale snuf zout. Verdeel de dulce de leche mooi egaal over de bodem. Schep er de frangipane bovenop en zorg dat de vorm mooi egaal bedekt is met de frangipane.
    Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis en snij ze in plakjes. Leg deze bovenop de frangipane en duw ze lichtjes aan.
    Bak de taart zo'n 40min in de oven (op 180 graden) mooi goudbruin.
  • Als de frangipanetaart mooi gebakken is, haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Of je kan ze ook lauw serveren
    Smakelijk
Trefwoord bakken, dulce de leche, frangipane, peren, taart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.