Voor bij de brunch, als lunch of als avondmaaltje … deze hartige wafels met spinazie smaken nu eenmaal op ieder moment van de dag. Met Pasen dat op komst is, zijn deze wafels echt wel een origineel ideetje om te serveren. Doe daar nog wat gerookte zalm bij en je hebt een feestelijk gerechtje voor de Paasbrunch maar ook als doordeweeks maaltje. Het deeg van deze hartige wafels maak je in een handomdraai in je blender. Snel, gemakkelijk, weinig moeite en zo lekker! Meer heb je niet nodig voor een succesreceptje.

Hoe maken we deze hartige wafels met spinazie?
Ik gebruikte voor deze wafels diepvries spinazie, deze liet ik de avond voordien al ontdooien en uitlekken in een vergiet. Het is namelijk belangrijk dat je niet al te veel vocht in je beslag krijgt. Je kan ook verse spinazie gebruiken, dan hoef je deze natuurlijk niet te laten uitlekken. Echter als het beslag iets te lang staat, kan je het wel waterig worden. Dus aan jou de keuze, persoonlijk vind ik diepvries spinazie iets makkelijker werken.
Begin met de eitjes en melk kort te mixen in een blender of foodprocessor. Hier voeg je vervolgens de resterende ingrediënten aan toe namelijk bloem, goed uitgewrongen spinazie (of de versie spinaziebladeren), fijngehakte peterselie, bieslook, bakpoeder, peper en zout. Dit blend je tot een mooi glad groen beslag. Verhit vervolgens je wafelijzer, vet deze wat in met wat olie of boter. Schep ongeveer 1el of nog makkelijker een ijsschep van het deeg in het wafelijzer. Bak de wafels mooi gaar en lichtjes goudbruin. Eenmaal gebakken, serveer ze direct maar ook koud zijn ze lekker.
Ik serveerde de wafels met wat gerookte zalm, labneh (=uitgelekte yoghurt) of vervang door wat losgeklopte roomkaas en wat tomatenblokjes.

TIPS en VRAGEN
- Waarmee kan ik deze wafels nog serveren ipv de zalm? Ook een topper en feestelijk zijn wat grijze garnalen. Maar ook blokjes kip, gerookte kip of wat ham werkt prima.
- Kan ik deze wafels makkelijk mealpreppen? Ik raad je aan om het deeg pas te maken vlak voor het bakken en serveren. Laat je het beslag te lang staan, dan kan de spinazie nog vocht vrijgeven en het beslag wordt dan te waterig. Zet gewoon alle ingrediënten klaar, laat je diepvries spinazie (als je deze gebruikt) de avond voordien al uitlekken. En dan is het gewoon maar alles snel mixen en bakken.

Hartige wafels met spinazie
Equipment
- Wafelijzer
Ingrediënten
- 150 gr spinazie (diepvries of vers)
- 100 ml melk
- 2 eieren
- 150 gr bloem
- 1 el peterselie (fijngehakt)
- 1 el bieslook (fijngehakt)
- Peper en zout
Instructies
- Gebruik je diepvries spinazie, laat deze de avond voordien dan al uitlekken. Al het vocht moet er namelijk uit. Wring goed uitGebruik je verse spinazie dan blend je deze gewoon samen met de overige ingredienten. Het kan wel zijn als je het beslag even laat staan dat deze wat waterig wordt. Maak het beslag dan en bak meteen de wafels.
- Doe de melk en eieren in een blender en mix kort.Voeg hier nu de overige ingrediënten aan toe namelijk de spinazie (ofwel de goed uitgewrongen diepvries spinazie), bloem, peterselie, bieslook, peper en zout. Mix tot een glad beslag.
- Verhit je wafelijzer en vet wat in met olie of boter.Schep zo'n 1el of makkelijker 1 ijsschep van het beslag in het wafelijzer.Bak de wafels mooi gaar en lichtjes goudbruin.Eenmaal gebakken, serveer direct. Echter koud zijn de wafels ook lekker.
- Serveer de wafels met wat gerookte zalm, labneh (=uitgelekte yoghurt) of wat losgeklopte roomkaas en tomatenblokjes.Smakelijk