Pannenkoek uit de oven met bessen

Deze Pannenkoek uit de oven met bessen is nog gemakkelijker dan de klassieke versie. Je giet het deeg in een ovenschaal, voeg wat extra toppings toe en bak in de oven. Eén grote pannenkoek waarvan je gelijktijdig kan genieten. Gemakkelijk, snel, gezond, luchtig door de yoghurt en zo lekker en ideaal voor bij het ontbijt of brunch voor Pasen.
Naar recept gaan

Dit recept voor pannenkoek uit de oven met bessen is een nog makkelijkere manier van pancakes bakken. Het leuk is dat je niet zelf achter je pan of pannen hoeft te staan terwijl andere al volop aan het genieten zijn. Met deze versie maak je gewoon het deeg, giet dit in een ruime bakplaat en werk af met bessen en chocolade. Dit bak je vervolgens in de oven en zo’n 25min later kan je gewoon met z’n allen genieten van deze super luchtige pannenkoek. Ideaal dus voor bij het paasontbijt de brunch of eender welke dag wanneer je zin hebt in een pancakes.

In Engelse termen wordt dit wel eens een “pancake traybake” genoemd en dit heeft ook heel veel weg van een “Dutch baby”. Bij deze laatste gebruik je een gietijzeren pan, in dit recept gebruik je een bakplaat. Gebruik geen te grote plaat, mijn vorm heeft een afmeting van … . Je zou hiervoor ook prefect een brownie bakvorm kunnen gebruiken. Echter de geleverde bakplaat bij de meeste ovens zullen te groot zijn voor dit recept.

Qua topping kan je eindeloos gaan variëren met fruit, chocolade, confituur, noten … Ik koos voor frambozen, wat confituur, chocolade en amandelschaafsel. De pannenkoek zelf is niet zoet, net zoals de klassieke eigenlijk. Serveer er gewoon wat honing of maple syrup bij zodat iedereen zelf kan bepalen hoe zoet ze mogen zijn.

Deze Pannenkoek uit de oven met bessen is nog gemakkelijker dan de klassieke versie. Je giet het deeg in een ovenschaal, voeg wat extra toppings toe en bak in de oven. Eén grote pannenkoek waarvan je gelijktijdig kan genieten. Gemakkelijk, snel, gezond, luchtig door de yoghurt en zo lekker en ideaal voor bij het ontbijt of brunch voor Pasen.

Hoe maken we deze pannenkoek uit de oven met bessen?

Begin met de de bodem van je bakplaat te beleggen met bakpapier en vet de zijkanten goed in. Zet even opzij.
Vervolgens gaan we de droge ingrediënten mengen namelijk bloem, suiker, bakpoeder en baking soda. Ook dit zet je even opzij.
Dan gaan we de natte ingrediënten mengen namelijk yoghurt, melk, eitjes, vanille en gesmolten kokosolie. Kluts dit los en voeg er de droge ingrediënten aan toe. Meng goed tot een mooi ietwat dik beslag en giet in de bakplaat. Spreid goed uit zodat de hele bakplaat bedekt is met het deeg.

Strooi wat verse frambozen en wat fijngehakte chocolade over het deeg, lepel er wat hoopjes confituur of compote over. Werk af met wat amandelschaafsel. Bak mooi goudbruin in de oven. De pannenkoek zal lichtjes rijzen tijdens het bakken maar eenmaal ie uit de oven komt zal hij terug rustig inzakken. Serveer meteen eens ie gebakken is met nog wat extra honing of maple syrup.

Deze Pannenkoek uit de oven met bessen is nog gemakkelijker dan de klassieke versie. Je giet het deeg in een ovenschaal, voeg wat extra toppings toe en bak in de oven. Eén grote pannenkoek waarvan je gelijktijdig kan genieten. Gemakkelijk, snel, gezond, luchtig door de yoghurt en zo lekker en ideaal voor bij het ontbijt of brunch voor Pasen.
Deze Pannenkoek uit de oven met bessen is nog gemakkelijker dan de klassieke versie. Je giet het deeg in een ovenschaal, voeg wat extra toppings toe en bak in de oven. Eén grote pannenkoek waarvan je gelijktijdig kan genieten. Gemakkelijk, snel, gezond, luchtig door de yoghurt en zo lekker en ideaal voor bij het ontbijt of brunch voor Pasen.

Pannenkoek uit de oven met bessen

Deze Pannenkoek uit de oven met bessen is nog gemakkelijker dan de klassieke versie. Je giet het deeg in een ovenschaal, voeg wat extra toppings toe en bak in de oven. Eén grote pannenkoek waarvan je gelijktijdig kan genieten. Gemakkelijk, snel, gezond, luchtig door de yoghurt en zo lekker en ideaal voor bij het ontbijt of brunch voor Pasen.
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 5

Equipment

  • Bakplaat

Ingrediënten
  

  • 250 gr patisseriebloem
  • 25 gr suiker
  • 6 gr bakpoeder
  • 3 gr baking soda
  • 360 gr yoghurt
  • 180 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille essence
  • 2 el gesmolten kokosolie (of gesmolten boter)
  • 200 gr frambozen (vers of diepvries – of andere bessen)
  • confituur of vruchten compote
  • 50 gr chocolade (melk, puur of witte)
  • 1 handvol amandelschaafsel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Beleg de bodem van je bakplaat met bakpapier en vet de zijkanten goed in. Dit is belangrijk om je pannenkoek er gemakkelijk uit te krijgen.
  • Begin met de droge ingrediënten te mengen namelijk de bloem (zeef deze eerst), suiker, bakpoeder en baking soda. Zet even opzij.
    Doe de yoghurt, melk, eieren, gesmolten kokosolie en vanille in een mengkom. Mix of roer dit even los. Voeg er de droge ingrediënten aan toe en mix of roer tot een dik deeg.
    Giet het deeg in de bakplaat en spreid goed uit zodat de hele vorm bedekt is. Verdeel er de frambozen over en enkele koffielepels confituur of vruchten compote.
    Gebruik je een chocoladereep, hak deze dan fijner of je kan ook chocolade druppels gebruiken, deze hoef je niet fijn te hakken. Verdeel de chocolade over het deeg en strooi er ook het amandelschaafsel over
  • Bak de pannenkoek mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 20 a 25min. Je zal zien dat de pannenkoek ietwat zal rijzen tijdens het bakken maar eenmaal uit de oven zal ie rustig inzakken.
  • Eenmaal gebakken, haal uit de oven en serveer direct met nog wat extra frambozen en chocolade. Serveer er honing of maple syrup apart bij
    Smakelijk
Trefwoord brunch, chocolade, frambozen, ontbijt, pannenkoeken, tussendoortje, yoghurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.