Paas Cheesecake

Pasen is op komst en deze no bake Paas cheesecake is het ideale feestelijke dessert. Deze kaastaart is zo gemakkelijk en snel om te maken, ze wordt niet gebakken en je kan ze makkelijk op voorhand al maken. Het lekkere aan deze taart is de witte chocolade en de M&M's.
Naar recept gaan

Pasen is op komst dat is heel duidelijk met deze Paas Cheesecake. Een no-bake cheesecake om precies te zijn, die enorm makkelijk te maken is en toch super feestelijk. De basis van deze kaastaart bestaat traditiegetrouw uit verkruimelde koekjes en gesmolten boter. Daarop komt een zalig laagje op basis van roomkaas, witte chocolade, sinaasappel, room en paaseitjes. Ahja, want er moeten Paas vibes inzitten he 😉.

Ik gebruikte geen klassieke chocolade paaseitjes, wel de M&M paaseitjes meer bepaald de M&M speckled eggs. Deze kan je vinden bij AH, Delhaize, Colruyt. Kan je deze paaseitjes nu niet vinden? Dan kan je inderdaad ook gewone M&M’s of smarties gebruiken of gewone klassieke chocolade paaseieren. Gebruik je deze laatste, kies dan voor een vaste vulling aangezien je ze wel in kleinere stukken dient te snijden.

Pasen is op komst en deze no bake Paas cheesecake is het ideale feestelijke dessert. Deze kaastaart is zo gemakkelijk en snel om te maken, ze wordt niet gebakken en je kan ze makkelijk op voorhand al maken. Het lekkere aan deze taart is de witte chocolade en de M&M's.

Hoe maken we deze Paas Cheesecake?

Begin eerst met je springvorm te bekleden, zowel bodem als zijkanten met bakpapier. Voor de zijkanten, vet je deze best eerst in met wat boter zodat het papier beter blijft kleven.

Dan gaan we de bodem van de taart maken. Hiervoor smelt je eerst boter en maal je koekjes tot fijne kruimels. Meng beide en strooi over de bodem van de vorm. Duw goed aan met een lepel of de bodem van een glas zodat deze helemaal egaal bedekt is. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Voor de cheesecake laag, gaan we eerst witte chocolade au-bain Marie smelten. Eenmaal gesmolten, laat ietwat afkoelen. Verwarm ook vers sinaasappelsap tot net onder het kookpunt, haal van het vuur en voeg uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Zet even opzij.
Doe roomkaas, suiker, vanille en zeste van sinaasappel in een mengkom en mix deze glad. Voeg hier de gesmolten chocolade en het sinaasappelsap aan toe. Mix weer tot een mooi glad mengsel. Klop room op in een aparte kom en spatel deze onder het roomkaas mengsel. Meng niet te lang aangezien deze lekker luchtig dient te blijven. Als laatste voeg je de grof gehakte M&M’s toe. Schep het mengsel op de koekjesbodem, spreid goed uit over de gehele vorm. Laat nu een paar uur of nachtje opstijven in de koelkast.

Decoreer de kaastaart met chocolade paaseieren, frambozen en nog wat extra M&M’s.

Pasen is op komst en deze no bake Paas cheesecake is het ideale feestelijke dessert. Deze kaastaart is zo gemakkelijk en snel om te maken, ze wordt niet gebakken en je kan ze makkelijk op voorhand al maken. Het lekkere aan deze taart is de witte chocolade en de M&M's.

TIPS & VRAGEN

  • Kan ik de M&M’s of de paaseieren vervangen? Je zou ook een gewone chocoladereep fijn kunnen raspen zo krijg je een meer Stracciatella smaak.
  • Kan je nog extra’s toevoegen aan het cheesecake mengsel? Je kan er nog frambozen, besjes of wat confituur aan dit mengsel toevoegen.
  • Kan ik deze taart makkelijk op voorhand maken? Ja zeker, dat is het handige aan een no-bake cheesecake, deze dient namelijk op te stijven in de koelkast. Je moet deze dus op voorhand maken, gewoon de dag voordien kan je deze al volledig maken en een nachtje laten opstijven.
Pasen is op komst en deze no bake Paas cheesecake is het ideale feestelijke dessert. Deze kaastaart is zo gemakkelijk en snel om te maken, ze wordt niet gebakken en je kan ze makkelijk op voorhand al maken. Het lekkere aan deze taart is de witte chocolade en de M&M's.
Pasen is op komst en deze no bake Paas cheesecake is het ideale feestelijke dessert. Deze kaastaart is zo gemakkelijk en snel om te maken, ze wordt niet gebakken en je kan ze makkelijk op voorhand al maken. Het lekkere aan deze taart is de witte chocolade en de M&M's.

Paas Cheesecake

Pasen is op komst en deze no bake Paas cheesecake is het ideale feestelijke dessert. Deze kaastaart is zo gemakkelijk en snel om te maken, ze wordt niet gebakken en je kan ze makkelijk op voorhand al maken. Het lekkere aan deze taart is de witte chocolade en de M&M's.
Gang dessert
Porties 8

Equipment

  • Springvorm van +/- 20 a 22cm

Ingrediënten
  

  • 80 gr boter
  • 150 gr droge koekjes (type Maria koekjes)
  • 175 gr witte chocolade
  • 3 blaadjes gelatine (Dr. Oetker)
  • 3 sinaasappelen (sap)
  • 250 gr roomkaas (type philadelphia)
  • 100 gr suiker
  • 1 tl zeste van sinaasappel
  • 1 tl vanille essence
  • 150 ml room
  • 250 gr M&M paaseitjes (gebruik de Speckled Eggs)
  • Frambozen & chocolade paaseieren (ter decoratie)

Instructies
 

  • Begin eerst met je springvorm te bekleden, zowel bodem als zijkanten met bakpapier. Voor de zijkanten, vet je deze best eerst in met wat boter zodat het papier beter blijft kleven.
  • Voor de bodem.
    Hiervoor smelt je eerst boter en maal je koekjes tot fijne kruimels.
    Meng beide en strooi over de bodem van de vorm.
    Duw goed aan met een lepel of de bodem van een glas zodat deze helemaal egaal bedekt is.
    Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  • Voor de vulling.
    Smelt de chocolade au-bain maire, eenmaal gesmolten laat ietwat afkoelen. Zorg er wel voor dat deze niet terug hard wordt.
    Laat de gelatine weken in koud water. Pers ondertussen de sinaasappelen uit, doe in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt (laat niet koken). Haal van het vuur, voeg de geweekte en uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat de gelatine kan oplossen. Zet even opzij.
    Doe 150gr van de M&M paaseitjes in een blender en maal ze grof. Er mogen nog grote stukjes tussenzitten. Je zou dit ook zelf met een mes kunnen doen.
    Doe de roomkaas, suiker, zeste van sinaasappel en vanille in een mengkom en mix tot een glad mengsel voor zo'n 1min. Voeg hier de gesmolten chocolade en sinaasappelsap aan toe. Mix opnieuw tot een mooi glad romig mengsel.
    Klop in een aparte kom de room stijf op. Klop ook niet te lang, je dient de room nog makkelijk onder het roomkaas mengsel te kunnen spatelen.
    Voeg de opgeklopte room toe aan het roomkaas mengsel en spatel dit met de hand tot deze mooi gemengd is. Meng niet te lang want dit moet nog lekker luchtig zijn.
    Als laatste voeg je de gemalen M&M's toe en meng nog even kort met een spatel. Giet dit mengsel bovenop de koekjeskorst, spreid goed uit en laat een paar uur of nachtje opstijven in de koelkast.
  • Decoreer de cheesecake met chocolade paaseieren, frambozen en de resteren M&M's.
    Smakelijk
Trefwoord cheesecake, kaastaart, paaseieren, paaseitjes, roomkaas, sinaasappel, witte chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.