Opgepast!!! Gevaarlijk lekkere granola in aantocht 🙂 !
Er gaat gewoon niets boven zelfgemaakte granola. Tijdens de zomermaanden heb ik er nooit de fut voor om zelf granola te maken maar tijdens de herfst en winter staat hier bijna elke week wel een portie granola te bakken in de oven. Ontelbare lekkere versies zijn hier al uit de oven gekomen, het leuke aan zelf granola maken is dat je sowieso weet dat ie lekker gaat zijn. Je kan er eigenlijk echt niets mis mee doen, tenzij je hem te lang laat bakken natuurlijk! Wat er nog leuk is aan zelf granola maken, is de geur tijdens het bakken die heel je huis vult. En die heerlijke geur was ook van de partij wanneer deze granola met kaneel in de oven stond.
Die zalige geur van kaneel hing in heel ons huis en daarvoor alleen al moet je gewoon zelf granola maken! En dan het moment dat die ovendeur opengaat met het knisperende geluid van de pas gebakken granola … ZALIG! Maar heel gevaarlijk want niets zo lekker als pas gebakken en nog warme granola. Eén klein hapje proeven staat dan gelijk aan bijna heel die plaat binnenspelen. Moeilijk om af te blijven 🙂
Ingrediënten
- 4el kokosolie
- 4el honing
- 3tl kaneel
- 100gr lijnzaad
- 60gr gepofte rijst (of gebruik rice krispies)
- 100gr havermout
- 100gr amandelschaafsel
- 50gr zonnebloempitten
- 2el chiazaad
- 2tl vanille essence
- snuifje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
Doe de kokosolie, honing en de vanille essence in een kookpotje. Zet op een zacht vuurtje zodat de kokosolie kan smelten. Roer goed. Haal van het vuur als de kokosolie gesmolten is. Voeg de kaneel toe en meng goed.
Doe in een mengkom de overige ingredienten (lijnzaad, gepofte rijst, havermout, amandelschaafsel, zonnebloempitten, chiazaad en een snuifje zout) en meng goed.
Voeg hieraan het papje van kokosolie-honing-kaneel-vanille en meng goed.
Stort dit mengsel op de bakplaat en spreid goed uit.
Bak de granola ongeveer 20min in de oven tot hij mooi goudbruin is.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Breek dan in kleinere stukjes en bewaar de granola luchtdicht.
Smakelijk!