Tortellini soep

Tortellini soep

Een stevig soepje om de nieuwe week mee te beginnen, een tortellini soep ! Een echt winters soepje die eigenlijk ook valt onder een maaltijdsoep met de nodige groenten en pasta met de tortellini en om er echt comfort food van te maken ook de nodige dosis kaas. Een goed begin dus van de week, een receptje dat echt smaakt na een winterse maandag. Zalig om dan ‘s avonds met een kom gevuld van deze soep in de zetel te kruipen, te verdrinken in een zacht fleece dekentje (correctie 2 fleece dekentjes … ja ik ben een koukleum) en gewoon maar genieten van dit soepje en vooral niet denken “nog 4 dagen alvorens het weekend is”.

Tortellini soep

De tortellini voor deze soep heb ik niet zelf gemaakt, wel zelf gekocht :-). 
Ik maak heel veel zelf maar zelf tortellini maken, nee dank u! Misschien als ik ooit veel tijd heb, maar op een gewone doordeweekse dag, ga ik voor tortellini van de supermarkt. Ik shop altijd bij AH en daar hebben ze tegenwoordig super lekkere verse tortellini met kaas of kaas & ham. Dus waarom dan de moeite steken in het zelf te maken …

Tortellini soep

Tortellini soep

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 takjes selder
  • 1 wortel
  • 200gr boerenkool (fijngesneden)
  • 1 teentje look
  • 1tl gedroogde basilicum
  • 1tl gedroogde oregano
  • 800gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 1,5l kippenbouillon (of groentebouillon)
  • 250gr verse tortellini*
  • 100gr Parmezaanse kaas
  • Optioneel : room
  • Peper en zout
  • Olijfolie/Margarine/boter

*ik heb tortellini gekozen met een kaasvulling maar dit is naar eigen smaak.

Bereidingswijze

Pel de ui en hak fijn.
Hak de takjes selder fijn.
Schil de wortel en hak fijn
Pel de look en hak fijn.

Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie of margarine/boter.
Fruit hierin de ui mooi glazig. Roer regelmatig zodat de uit niet aanbakt.
Voeg de fijngehakte selder, wortel en look toe en laat nog 2 a 3min meebakken (laat de look niet bruin worden).
Voeg dan de tomatenblokjes toe samen met basilicum, oregano, snuifje peper en zout en de bouillon.
Breng aan de kook. Laat de 40min zachtjes sudderen.
Voeg na 40min de fijngesneden boerenkool toe en laat nog eens 10min zachtjes sudderen.
Doe dan de tortellini en de Parmezaanse kaas bij de soep, roer even voorzichtig en laat nog eens 5min (of het aantal minuten dat op de verpakking van de tortellini staat) zachtjes koken. Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
Serveer de soep en voeg eventueel een klein scheutje room toe.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.