Pasta ovenschotel met 3 kazen

Pasta ovenschotel met 3 kazen

Eind januari, putteke winter zoals ze hier in de Kempen zeggen en de lente en de zomer lijken nog oneindig ver weg. Nee, de winter kent weinig goeds, het enige leuke en goede aan de winter is dat hartverwarmend “comfort food” dat elke dag op tafel komt tijdens de koudste maanden van het jaar. En dat comfort food kan bestaan uit gewoon simpele patatjes met rode kool en stoofvlees, balletjes met kriekjes of ovenschotels.  Vooral die laatste komt hier heel vaak op tafel want ovenschotels zijn niet alleen hartverwarmend, ze zijn ook makkelijk op voorhand te maken. Altijd handig na een drukke werkdag! Thuis komen, ovenschotel in de oven, pyjama al aantrekken (ja ik ben er zo eentje) en u dan in de zetel nestelen met een kommetje gevuld met heerlijk warm comfort food! ZA-LIG! En wat ook zalig is en waar comfort food van afspat, is deze pasta ovenschotel met 3 kazen.

Pasta ovenschotel met 3 kazen

Ja de comfort food spat hier van af gewoon! Ahja met die pasta, tomatensaus en heel veel kaas. Drie kazen om precies te zin namelijk burrata, Parmezaanse kaas en blokjes kaas (naar keuze – ik gebruikte Oud Brugge) !
Met deze ovenschotel kom je dus zeker de winter wel door.

Pasta ovenschotel met 3 kazen

Ingrediënten (4 personen)

 • 800gr tomatenblokjes (uit blik)
 • 50gr zongedroogde  tomaten
 • 280gr diepvries spinazie (ontdooid)
 • 2 teentjes look
 • 1el gedroogde basilicum
 • 2tl gedroogde oregano
 • 240ml kipbouillon (of groentebouillon of rode wijn)
 • 450gr pasta (ongekookt)
 • 225gr blokjes kaas (Oud brugge, jonge of belegen kaas, …)
 • 150gr Parmezaanse kaas (geraspt)
 • 2 bolletjes burrata (of mozzarella)
 • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Pel de look en hak fijn.
Wring/duw al het het vocht uit de ontdooide spinazie.

Doe in een ruime mengkom de tomatenblokjes, zongedroogde tomaatjes, spinazie, fijngehakte look, basilicum, oregano, bouillon, peper en zout. Meng goed.
Voeg dan de droge (ongekookte) pasta toe samen met de blokjes kaas en Parmezaanse kaas. Meng goed.
Doe dit mengsel in een ruime ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
Bak dit 45min in de oven.
Verwijder dan het aluminiumfolie. Breek de burrata in stukjes en leg dit bovenop de pasta.
Bak nog eens 20min in de oven.
Haal uit de oven en serveer direct.

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.