Gingerbread wafels met veenbessen

Gingerbread wafels met veenbessen

Overmorgen is het dan zo ver … Kerstmis! De dag waarop we ons buikje weer lekker rond eten en cadeautjes mogen openmaken. Dat blijft toch het leukste wat er bestaat of je nu groot of klein bent. Wekenlang heb je op die cadeautjes moeten kijken die onder de kerstboom lagen, wekenlang liggen raden wat erin zou kunnen zitten en dan in een paar seconden al dat papier eraf scheuren om dan eindelijk te kunnen zien wat er in dat pakje zit! Ohja, ik blijf dat leuk vinden en wat ik ook zo leuk en gezellig vindt is het ontbijt op kerstdag. Je hebt lekker veel tijd om rustig te kunnen ontbijten dus dan mag er wel iets speciaal op tafel getoverd worden vind ik dus wat dacht je van deze gingerbread wafels met veenbessen.

Gingerbread wafels met veenbessen

Deze wafels klinken toch extreem Kerstig nietwaar? 
Gingerbread dat is de smaak van Kerstmis en veenbessen is ook zoiets typisch voor de feestdagen. En wafels dat is gewoon altijd feest dus extra kerstig dus!  
Ik gebruik in deze wafels weer de bekende gingerbread kruiden, het Amerikaanse broertje van onze speculaaskruiden/koekkruiden. In sommige supermarkten ga je misschien deze kruidenmix kunnen vinden, kan je hem nu niet vinden dan gebruik je gewoon de speculaaskruiden/koekkruiden.

Gingerbread wafels met veenbessen
Gingerbread wafels met veenbessen

Ingrediënten wafels

  • 250gr patisseriebloem
  • 3tl bakpoeder
  • 1/2tl baking soda
  • 2tl cacaopoeder
  • 1,5el gingerbread kruiden (of koekkruiden of speculaaskruiden)
  • 2 eieren (gescheiden)
  • 2tl maple syrup
  • 65gr bruine suiker
  • 480ml karnemelk
  • 1tl vanille
  • 50gr margarine/boter (gesmolten)

Ingrediënten veenbessen compote

  • 200gr veenbessen (vers of diepvries)
  • 120ml maple syrup (of honing of agavesiroop)
  • 120ml water
  • 1 kaneelstok
  • Schil van 1/4 sinaasappel

Bereidingswijze

Voor de veenbessen compote
Doe alle ingredieten in een kookpotje en breng zachtjes aan de kook. Roer af en toe.
Laat dan zo’n 15min zachtjes sudderen tot de veenbessen mooi open “poffen” en een compote vormen.

Ondertussen kan je de wafels maken.
Smelt de margarine/boter en laat even wat afkoelen.
Meng in een kom de bloem, bakpoeder, baking soda, cacao en kruiden.
Doe in een andere kom de eigelen, maple syrup, bruine suiker, vanille en karnemelk. Roer los.
Klop de eiwitten stijf op.
Voeg het mengsel van eigelen toe aan de droge ingredienten met de bloem. Meng even. Giet hier bij de gesmolten margarine/boter en meng tot een mooi glad deeg. Meng hieronder voorzichtig de opgeklopte eiwitten.

Verwarm je wafelijzer en vet in met wat olie of margarine/boter.
Bak grote of kleine wafeltjes.
De wafels zullen nog zacht zijn als ze gebakken zijn maar zullen krokant worden bij het afkoelen.

Smakkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.