4x simpele hapjes voor de feestdagen

4x simpele hapjes voor de feestdagen

Bye bye Kerstmis en het volgende feestje komt al om de hoek piepen … oudjaar en Nieuwjaar! Ik kruip dan traditiegetrouw achter mijn kookpotten om een hele menu op tafel te toveren. Ik kan daar echt van genieten om eens vollebak te kunnen uitpakken met gerechtjes, de decoratie van de tafel, lekkere drankjes … ik kijk daar echt weken naar uit 😁. Misschien gaan jullie ook volop uitpakken of ga je eerder voor lekker easy peasy gourmet of fondue… echter hapjes moeten sowieso van de partij zijn. En dat hoeft echt niet moeilijk te zijn of lang te duren om toch maar iets leuks, lekkers en origineel op tafel te toveren. Dat bewijzen deze “4x simpele hapjes voor de feestdagen”.

Hieronder deel ik met jullie 4 super easy hapjes die je echt in een handomdraai maakt, waar je amper tijd in hoeft te steken en toch ga je uitpakken met hun yumminess!

  1. Glaasje met surimi, pompelmoes en avocado
  2. Filorolletjes met brie en Ganda ham
  3. Gebakken feta met honing en tijm
  4. Pull apart bread met salami, tomaat en mozzarella
4x simpele hapjes voor de feestdagen
Glaasje met surimi, pompelmoes en avocado
4x simpele hapjes voor de feestdagen
Gebakken feta met honing en tijm
4x simpele hapjes voor de feestdagen
Filorolletjes met brie en Ganda Ham

4x simpele hapjes voor de feestdagen
Pull apart bread met salami, tomaat en mozzarella

Glaasje met surimi, pompelmoes en avocado

4x simpele hapjes voor de feestdagen

Ingredienten
* 100gr surimi
* 2 pompelmoezen
* 1 avocado
* 1/2 sjalot
* handvol rucola
* 100gr ricotta
* 3el Griekse yoghurt
* 1el fijngehakte peterselie
* 1el fijngehakte bieslook
* Peper en zout

Bereidingswijze
Begin met het maken van het sausje. Meng daarvoor de ricotta, yoghurt, peterselie, bieslook en wat peper en zout. Bewaar koel.
Snij de surimi in kleine blokjes.
Snij de pompelmoezen a vif
Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes.
Pel de sjalot en hak fijn.
Meng de surimi, stukjes pompelmoes, avocado, sjalot en rucola voorzichtig.
Verdeel over de glaasjes en serveer direct met het sausje.

Tip> Meng en vul de glaasjes pas op het laatste vlak voor het serveren. Het sausje kan je al even op voorhand maken. De surimi, pompelmoes en sjalot kan je al versnijden en apart bewaren.

4x simpele hapjes voor de feestdagen
4x simpele hapjes voor de feestdagen

Filorolletjes met brie en Ganda Ham


4x simpele hapjes voor de feestdagen

Ingredienten
* 200gr brie
* +/- 12 sneetjes Ganda Ham (of andere gedroogde ham)
* honing
* 5 a 6 vellen filodeeg (ontdooid indien uit de diepvries)
* zonnebloemolie

Bereidingswijze
Snij de brie in dunne plakjes
Halveer de sneetjes Ganda Ham
Neem een sneetje Ganda Ham, leg onderaan een plakje brie en rol op. Doe hetzelde met de rest van de plakjes brie en Ganda Ham.

Neem 1 vel filodeeg, knip deze in 3 gelijke delen/stroken.
Tip > Leg een vochtige handdoek over de overige vellen filodeeg anders gaan deze uitdrogen.
Neem 1 stookje filodeeg, leg onderaan een brie-ham pakketje. Wrijf het pakketje in met een beetje honing en rol dan op.
Wrijf het bovenste randje in met wat olie zodat de pakketjes zullen dichtblijven.
Leg op een bakplaat.
Doe hetzelfde met de rest van het filodeeg en brie-ham pakketjes.
Wrijf de rolletjes bovenaan nog wat in met de olie.
Bak de rolletjes zo’n 10min in de oven op 200 graden.

Tip > het is normaal dat de brie tijdens het bakken wat gaat uitlopen.

Haal de rolletjes uit de oven en serveer direct


Gebakken feta met honing en tijm

4x simpele hapjes voor de feestdagen
4x simpele hapjes voor de feestdagen

Ingredienten
* 1 blok feta (+/- 200gr)
* 2el sesamzaadjes
* 3el honing
* 1 takje tijm

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Dep de blok feta een beetje droog en leg op een bakplaat met bakpapier.
Bedek de blok feta met de sesamzaadjes.
Bak de feta ongeveer 15 a 20min in de oven tot ie mooi goudbruin en zacht is.

Ondertussen doe je de honing en takje tijm in een kookpotje en zet op een zacht vuurtje. Roer af en toe.

Haal de gebakken feta uit de oven en giet hierover wat van de warme honing met tijm.

Serveer direct met wat rauwe groentjes en toastjes.

Smakelijk!

4x simpele hapjes voor de feestdagen

Pull apart bread met salami, tomaat en mozzarella

4x simpele hapjes voor de feestdagen

Ingredienten
* 1 brood
* 100gr zongedroogde tomaten (+ olie)
* 100gr dunne plakjes salami (of gedroogde ham)
* 200gr geraspte mozzarella

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem het brood en snij het brood om de 2cm in zodat je een rasterpatroon krijgt. Snij het brood niet helemaal door.
Wrijf in de inkepingen het brood in met wat van de olie van de zongedroogde tomaten.
Snij de zongedroogde tomaten in dunne plakjes en verdeel deze over de inkepingen in het brood. Doe hetzelfde met de plakjes salami en de mozzarella.
Alle inkepingen moeten goed gevuld zijn.

Leg het brood op een bakplaat met bakpapier.
Strooi over het brood nog wat geraspte kaas.
Bak het brood zo’n 15min in de oven zodat de kaas mooi kan smelten.

Haal uit de oven en serveer direct.

Smakelijk!

4x simpele hapjes voor de feestdagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.