De dag kunnen beginnen met een taartje, een gezond taartje bovendien dan weet je dat het een goede dag zal zijn. Dus ochtendhumeurtje of drukke stressige dag voor de boeg start dan zeker je dagje met deze gezonde appeltaart. Weg ochtendhumeur en energie voor de hele dag gegarandeerd.

Veel werk of moeite vraagt het echt niet en je kan het taartje al makkelijk de avond voordien bakken. In het deeg van deze taartjes (ik maakte kleine individuele taartjes maar je kan ook 1 grote maken) heb ik een zelfgemaakte appelcompote gebruikt. Een compote met toch nog wat stukje crunchy appel. Natuurlijk kan je ook een compote uit de winkel gebruiken (ongezoet dan wel), ik maak hem liever zelf.



Ingrediënten (3 a 4 kleine taartjes of 1 grote taart)
- 3 appelen
- 1tl kokosolie
- 30ml agavesiroop (of maple syrup of honing)
- 100gr amandelmeel
- 100gr havermout
- 2tl bakpoeder
- 1tl kaneel
- 4 eieren
- handvol amandelschaafsel
Extra : 3 a 4 kleine taartvormpjes/springvormpjes of 1 grote springvorm of muffinbakvorm
Bereidingswijze
Begin met het maken van de appelcompote.
Schil 2 appelen, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.
Verhit een stoofpotje met de kokosolie en stoof hierin de appelen. Laat zachtjes sudderen tot een compote. Laat ietwat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg de bodem van de vormpjes met bakpapier en vet de zijkanten in.
Meng de havermout, amandelmeel, bakpoeder en kaneel.
Voeg de eieren en agavesiroop toe en meng goed.
Voeg de compote toe en meng nog even kort.
Verdeel het deeg over de vormpjes.
Snij de resterende appel in dunne plakjes en leg bovenop de taartjes samen met wat amandelschaafsel.
Bak de taartjes mooi goudbruin in de oven (ongeveer 25min).
Haal uit de oven en serveer direct of laat helemaal afkoelen en bewaar ze luchtdicht.
Tip > Je kan ze makkelijk de dag/avond ervoor al bakken en de volgende ochtend even opwarmen en smullen maar!
Smakelijk!