Pasta met geroosterde bloemkool, venkel en tomaat

Pasta met geroosterde bloemkool, venkel en tomaat

100% veggie ~ 100% easiness ~ 100% yumminess
Yes, ik heb weer zo’n echt smaakvol, simpel, vegetarisch gerechtje in petto voor jullie … een pasta met geroosterde bloemkool, venkel en tomaat! Een ideaal receptje om de werkweek in te zetten want veel werk vraagt deze echt niet. Het begint met alle groentjes te snijden en daarna mogen ze gewoon in de oven en hoef je er niet meer naar te kijken.

Pasta met geroosterde bloemkool, venkel en tomaat

Groenten roosteren in de oven, ik ben fan van het eerste uur. Zoals ik hierboven al had aangegeven, na het snijden en in de oven zetten hoef je niet veel meer te doen. De oven doet al het werk voor je.
Een easy peasy manier van koken en bereiden en dan zwijg ik nog over de smaak. Geroosterde groenten zijn nu ook eenmaal super lekker, veel smaakvoller dan wanneer je ze kookt of stoomt.

Pasta met geroosterde bloemkool, venkel en tomaat
Pasta met geroosterde bloemkool, venkel en tomaat

Ingrediënten (4 personen)

 • 1 rode paprika
 • 1 (kleine) bloemkool
 • 1 venkel
 • 300gr kerstomaten
 • 1 rode ui
 • 3 teentjes look
 • 1tl komijnpoeder
 • 1el peterselie (fijngehakt)
 • 1/2 citroen
 • 450gr pasta
 • Olijfolie
 • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de bloemkool in kleine roosjes.
Snij de venkel in kleinere stukjes.
Snij de de paprika in reepjes.
Doe de bloemkool, venkel en paprika in een ovenschaal samen met een snuifje zout en een scheutje olijfolie. Rooster voor ongeveer 30min tot de groenten mooi zacht zijn, hussel tijdens het bakken even door de groenten.

Ondertusen halveer de kerstomaten.
Pel de rode ui en look en hak fijn.
Doe kerstomaten, rode ui en look in een tweede ovenschaal. Voeg een snuifje zout toe en een scheutje olijfolie. Meng even en zet bij in de oven voor ongeveer 25min.

Kook ondertussen de pasta gaar.

Haal na 25min de kerstomaten uit de oven, doe in een blender samen met de komijnpoeder, peterselie en sap van halve citroen. Mix tot een gladde saus. Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
Meng de saus met de gekookte pasta en voeg de geroosterde bloemkool, paprika en venkel toe.

Serveer direct.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.