100% veggie ~ 100% easiness ~ 100% yumminess
Yes, ik heb weer zo’n echt smaakvol, simpel, vegetarisch gerechtje in petto voor jullie … een pasta met geroosterde bloemkool, venkel en tomaat! Een ideaal receptje om de werkweek in te zetten want veel werk vraagt deze echt niet. Het begint met alle groentjes te snijden en daarna mogen ze gewoon in de oven en hoef je er niet meer naar te kijken.

Groenten roosteren in de oven, ik ben fan van het eerste uur. Zoals ik hierboven al had aangegeven, na het snijden en in de oven zetten hoef je niet veel meer te doen. De oven doet al het werk voor je.
Een easy peasy manier van koken en bereiden en dan zwijg ik nog over de smaak. Geroosterde groenten zijn nu ook eenmaal super lekker, veel smaakvoller dan wanneer je ze kookt of stoomt.


Ingrediënten (4 personen)
- 1 rode paprika
- 1 (kleine) bloemkool
- 1 venkel
- 300gr kerstomaten
- 1 rode ui
- 3 teentjes look
- 1tl komijnpoeder
- 1el peterselie (fijngehakt)
- 1/2 citroen
- 450gr pasta
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de bloemkool in kleine roosjes.
Snij de venkel in kleinere stukjes.
Snij de de paprika in reepjes.
Doe de bloemkool, venkel en paprika in een ovenschaal samen met een snuifje zout en een scheutje olijfolie. Rooster voor ongeveer 30min tot de groenten mooi zacht zijn, hussel tijdens het bakken even door de groenten.
Ondertusen halveer de kerstomaten.
Pel de rode ui en look en hak fijn.
Doe kerstomaten, rode ui en look in een tweede ovenschaal. Voeg een snuifje zout toe en een scheutje olijfolie. Meng even en zet bij in de oven voor ongeveer 25min.
Kook ondertussen de pasta gaar.
Haal na 25min de kerstomaten uit de oven, doe in een blender samen met de komijnpoeder, peterselie en sap van halve citroen. Mix tot een gladde saus. Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
Meng de saus met de gekookte pasta en voeg de geroosterde bloemkool, paprika en venkel toe.
Serveer direct.
Smakelijk!