Citroenpudding

Citroenpudding

“When life gives you lemons, make lemonade”
Wel die limonade houden we voor een andere keer, nu gaan we aan het bakken met citroenen voor deze heerlijke citroenpudding.
Pudding bakken? Is dat een typefout?
Nee, geen typefout, deze pudding wordt effectief gebakken in de oven. De pudding heeft bovenaan een lekker krokant korstje en binnenin is ie nog lekker smeuig met in de hoofdrol het lekkere frisse van de citroen maar ook nog de nodige zoetigheid. En om die pudding nog wat lekkerder te maken, maakte ik er nog een lekkere crunchy crumble bij. Een perfect dessertje om te maken op een herfstige dag.

Citroenpudding
Citroenpudding

Ingrediënten

  • 90gr margarine/boter
  • 330gr suiker + extra
  • 2tl zeste van citroen
  • 4 eieren (gescheiden)
  • 70gr zelfrijzende bloem
  • 300ml melk
  • 120ml citroensap
  • 1tl vanille essence

Ingrediënten crumble

  • 110gr patisseriebloem
  • 55gr suiker
  • 50gr margarine/boter (koud)
  • 2tl zeste van citroen
  • 1tl vanille essence
  • snuifje zout
  • Handvol amandelschaafsel

Bereidingswijze

Begin met het maken van de crumble.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Doe de bloem, suiker en snuifje zout in een mengkom. Roer los.
Voeg de zeste van citroen toe samen met blokjes koude margarine/boter en vanille essence. Kneed tot je een mooie crumble krijgt.
Strooi de crumble op de bakplaat en strooi hierover het amandelschaafsel.
Bak de crumble mooi goudbruin in de oven voor ongeveer 15min.
Haal uit de oven en laat ietwat afkoelen.

Ondertussen kan je de pudding al voorbereiden.
Vet een ovenschaal in en bedek met wat suiker
Smelt de margarine/boter en laat even afkoelen.
Doe 22Ogr suiker, eigelen, zeste van citroen en vanille essence in een mengkom en klop licht en romig. Voeg de afgekoelde margarine/boter toe en meng terug goed, gevolgd door de bloem en als laatste de melk en citroensap. Meng tot een mooi glad beslag. Zet even opzij.
Klop de eiwitten stijf op, voeg tijdens het kloppen de resterende 110gr suiker toe. Meng de stijf opgeklopte eiwitten voorzichtig onder het beslag.
Giet het beslag in de ovenschaal en bak de pudding ongeveer 40 a 45min in de oven (180 graden).
De bovenkant zal lekker krokant zijn, de binnenkant mag nog een beetje smeuig zijn.

Haal de pudding uit de oven en laat een paar minuten afkoelen.
Serveer met de crumble en eventueel bolletje ijs.

Smullen maar!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.