We sluiten de week op Aziatische wijze af met deze noodle salade met varkenshaasje. Een pittige maar vooral super lekker begin van het weekend! En dit receptje begint eigenlijk al in de ochtend, ‘s ochtends maak je de marinade voor het vlees (en zal ook als dressing dienen) zodat het vlees rustig kan marineren gedurende de dag. Die marinade zit trouwens vol met Aziatische elementen waardoor dat malse stukje varkenshaasje super smaakvol en pittig wordt.
En wat kunnen we nu eten bij een “Asian style” varkenshaasje? Noodles natuurlijk, een noodle salade om precies te zijn met lekker veel groentjes.
Als dat geen lekker simpel begin is van het weekend!
Ingrediënten varkenshaasje(4 personen)
- 600gr varkenshaasje
- 120ml kokosmelk
- 100ml zoete chilisaus
- 3el azijn
- 3el bruine suiker
- 3 teentjes look
- 2el pindakaas (lopende)
- 2tl geraspte gember
- 2 limoenen
- 1el sojasaus
Ingrediënten salade
- 250gr noodles
- 2 wortelen
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- peper en zout
- Limoen
- Olijfolie of margarine/boter
- Optioneel : koriander, fijngehakte rode chili, grof gehakte pinda’s
Bereidingswijze
Begin met maken van de marinade.
Meng de kokosmelk met de chilisaus, azijn, bruine suiker, fijngehakte look, pindakaas, gember, sap van 2 limoenen en sojasaus. Meng goed.
Doe het varkenshaasje in een ruime diepvrieszak en giet hierover de helft van de marinade. Laat minstens 2h of langer marineren.
*
Voor de noodle salade.
Kook de noodles gaar, giet af, spoel goed en laat uitlekken.
Schil de wortelen en snij in heel dunne staafjes.
Snij ook de komkommer en paprika in heel dunne staafjes.
Verhit een pan met een scheutje olijfolie of margarine/boter.
Dep het varkenshaasje een beetje droog.
Bak het varkenshaasje in de pan mooi gaar. De gaartijd hangt af van de dikte van het vlees en hoe je het zelf graag eet. Reken op ongeveer 10 a 15min. Je kan ook het vlees eerst kort goudbruin in de pan bakken en dan verder bakken in de oven (180 graden +/- 15min).
Laat het varkenshaasje daarna nog even rusten onder aluminiumfolie.
Doe de resterende helft marinade in een kookpotje en breng aan de kook.
Laat 2 a 3min een beetje inkoken. Haal van het vuur.
Meng de noodles met de fijngesneden groenten.
Voeg ongeveer 2 a 3el van de warme marinade toe samen met een snuifje zout. Meng goed
Serveer de noodle salade met het varkenshaasje en optioneel wat koriander, fijngehakte rode chili en of grof gehakte pinda’s.
Smakelijk!