#Samenwerking
Apero time met deze gehaktballetjes met spek en mosterddip!
Redenen genoeg voor een apero time zou ik zeggen. De start van het weekend, de start van de herfstvakantie, het aftellen naar ons verlof (nog 2 weken) en misschien ook al een beetje aftellen naar de feestdagen š (nog 60 dagen en het is kerstavond dus dringend tijd voor wat inspiratie). Een lekker drankje, wat yummie hapjes en leuk gezelschap … de “key ingredients” voor een gezellige apero. En voor dat hapje, geef ik maar al te graag wat inspiratie met deze smaakvolle gehaktballetjes. Een hapje waar zowel groot als klein van zullen smullen.

Maille mosterd
Het geheim van deze super smaakvolle en ietwat pittige gehaktballetjes? Mosterd … En niet zo maar wat mosterd, mosterd van het bekende Franse merk Maille. Het mosterdmerk bestaat ondertussen al zo’n 265 jaar en staat bekend omwille van zijn vakmanschap, creativiteit en innovatie.
Maille heeft meer dan 80 unieke mosterd varianten op de markt, dat kan tellen :-). Mijn favoriet blijft toch nog steeds hun mosterd met honing, een klassieker die blijft werken vind ik persoonlijk.
Naast mosterd heeft Maille ook een klein aanbod aan olie en azijn en augurkjes.
En wie per toeval in Brussel, Parijs, NYC, Melbourne, Dijon of Bordeaux is, passeer dan zeker eens langs de Maille Boutique waar je verse mosterd van de pomp kan krijgen.


Ingrediƫnten
- 500gr gehakt
- 2kl mosterd (ik gebruikte Maille mosterd met honing)
- 1 sjalot
- 1/2 teentje look
- 2el geroosterde pijnboompitten
- 2el panko (of paneermeel)
- 4 a 5 plakjes spek
- 3el griekse yoghurt
- 2el Maille Mayonaise
- 1el Maille mosterd
- 1kl azijn
- Peper en zout
Bereidingswijze
Begin met het maken van de gehaktballetjes.
Pel de sjalot en look, hak fijn.
Meng het gehakt met de 2kl mosterd, sjalot, look, pijnboompitten, panko en peper en zout. Als het gehakt nog iets te vochtig is, voeg nog wat extra panko toe.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Rol kleine gehaktballetjes van het gehakt en leg op een beklede bakplaat.
Bak de gehaktballetjes mooi goudbruin in de oven voor ongeveer 20min.
Snij de plakjes spek in kleinere plakjes van ongeveer 5cm.
Haal de gehaktballetjes na zo’n 20min bakken uit de oven.
Leg een plakje spek op elk gehaktballetje en zet voor max. 5min onder de ovengrill zodat het spek mooi krokant kan bakken. Hou dit wel goed in de gaten dat het spek zeker niet te bruin wordt.
Maak ondertussen nog snel het mosterdipsausje.
Meng de griekse yoghurt met 2el Maille Mayonaise, 1el mosterd, 1kl azijn en wat peper en zout.
Serveer de gehaktballetjes meteen met de mosterddip.
Smakelijk!