Pasen is op komst en receptjes met eieren vliegen ons om de oren 😃. Ja, ook ik doe daar maar al te graag aan mee want gerechten met eitjes die smaken nu eenmaal altijd. Deze gevulde broodjes met ei is zo’n receptje om origineel uit de hoek te komen tijdens het Paasontbijt of brunch. Echter kan je deze broodjes op eendere welk moment van het jaar, maand of week serveren. Met dit receptje kan ook nog wat gaan spelen qua ingrediënten. Zo voegde ik paprika, lente-ui, peterselie en feta toe maar hier kan je dus zelf mee gaan spelen.
Qua broodjes, ik gebruikte hier zachte broodjes ofwel bolletjes (=sandwich in bolletjes vorm) voor. Bij het bakken worden deze ietwat krokant maar niet te hard.
Hoe maken we deze Gevulde broodjes met ei?
Begin met het maken van de vulling. Hiervoor gaan we eitjes loskloppen met fijngehakte paprika, peterselie en lente-uitjes. Als laatste voeg je de verkruimelde feta toe en meng nog even. Zet dit even opzij.
Snij de zachte broodjes/bolletje doormidden zodat je 2 helften krijgt. Hol beide kanten ietwat uit zodat er een kuiltje ontstaat. Hol ze niet te diep uit anders zal het ei mengsel eruit lopen. Leg de broodjes op een bakplaat en verdeel het ei mengsel over de kuiltjes. Bak de broodjes zo’n 15min in de oven tot het ei mengsel mooi gebakken is. Serveer dan direct
Gevulde broodjes met ei
Ingrediënten
- 1 paprika
- 2 lente-uitjes
- 6 eieren
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 40 gr feta (of geraspte kaas)
- 4 zachte broodjes (*)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg een bakplaat met bakpapier.
- Begin met de paprika in fijne blokjes te snijden.Hak de lente-uitjes fijn. Kluts de eieren los en voeg de paprika, lente-ui, peterselie, peper en zout toe. Als laatste verbrokkel je de feta en voeg ook toe. Zet even opzij.
- Snij de zachte broodjes doormidden zodat je 2 helften hebt. Hol beide kanten ietwat uit zodat er een kuiltje ontstaat. Hol ze niet te diep uit anders zal het ei mengsel eruit lopen. Leg de broodjes op de beklede bakplaat. Verdeel het ei mengsel over de kuiltjes in de broodjes. Je zal misschien denken dat er te veel van het ei mengsel is maar dit zal ietwat in de broodjes trekken. Dus begin met één ronde ze allemaal te vullen en bij het laatste broodje zal je zien dat bij het eerste broodje terug weer wat kan bij vullen. Bak de broodjes in de oven voor zo'n 15min tot het ei mengsel mooi gebakken is. Serveer dan direct.