Vanillepudding met kriekjes, koekjes of met chocolade hagelslag, wie is er niet mee opgegroeid. Helemaal op z’n best als ie nog wat warm is. Zo’n simpel toetje en toch verovert het ieders hart iedere keer. Deze gebakken pudding met frambozen zal net hetzelfde doen. De smaak is bijna identiek aan een klassieke vanillepudding, enkel wordt deze gebakken in de oven.
Toetje bij de hand
Serveer ze als ontbijt, tussendoortje, een “net-voor-het-slapen-toetje” … kortom voor op ieder moment van de dag. Dit receptje leent zich perfect om in het weekend te bakken, bewaar deze luchtdicht en je hebt steeds een voedzaam toetje bij de hand. Je kan de gebakken pudding makkelijk in porties verdelen waardoor ie perfect is om mee te nemen naar school of werk.
Standaard ingrediënten
Wat hebben we nu allemaal nodig om deze gebakken pudding te maken? Allemaal ingrediënten die volgens mij bij iedereen standaard in de kast of koelkast staat. Zo niet, haal dan vlug eieren, yoghurt, roomkaas, roomboter, honing, vanille, bakpoeder en frambozen in huis.
Natuurlijk kan je de frambozen perfect vervangen door eender welk fruit of ga voor een mix van fruit.


Gebakken pudding met frambozen
Equipment
- Cakevorm of bakvorm
Ingrediënten
- 100 gr roomkaas
- 3 el honing (of maple syrup of agavesiroop)
- 6 eieren
- 40 ml yoghurt
- 130 gr roomboter (gesmolten)
- 1 tl vanille essence
- 1/2 tl bakpoeder
- 125 gr frambozen (vers of diepvries)
- handvol amandelschaafsel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden.Beleg de cakevorm/bakvorm met bakpapier.
- Mix de roomkaas los en luchtig samen met de honing.Voeg de eieren toe en mix tot een mooi egaal mengsel. Doe hierbij de yoghurt, gesmolten (afgekoelde) roomboter, vanille en bakpoeder. Mix tot een mooi glad beslag.Giet in de cakevorm/bakvorm.Strooi hierover de frambozen en amandelschaafsel. Bak de pudding voor zo'n 25 a 30min.De pudding zal nog wat "wiebelig" en wak zijn maar zal opstijven tijdens het afkoelen. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.Bewaar luchtdichtSmakelijk
