Gevulde pastaschelpen met chorizo en garnalen

Gevulde pastaschelpen met chorizo en garnalen. Heerlijk makkelijke ovenschotel met gevulde pastaschelpen met chorizo en garnalen. Een surf & turf recept met een lekker zuiderse tomatensaus en is makkelijk op voorhand te maken. De vulling bestaat uit gebakken chorizo, scampi's en ricotta.

Spaanse & Italiaanse vibes op ons bord vanavond met deze heerlijke gevulde pastaschelpen met chorizo en garnalen. Geen duur vliegtuigticket naar de zuiderse zon, wij maken deze lekker makkelijke pasta ovenschotel. Bijna hetzelfde he 😉 … tja je moet een beetje inventief zijn als je niet op reis kan. Dit pasta recept kan je trouwens een heel jaar op tafel toveren, het jaar rond vakantie op je bord toveren, en is makkelijk op voorhand te maken.

Surf & Turf

In deze zuiderse ovenschotel verwerken we zowel de pittige Spaanse worst chorizo als garnalen, een surf & turf. We beginnen met de chorizo te bakken waardoor er een lekkere olie vrijkomt. Op het laatste voegen we daar grof gehakte garnalen (scampi’s of gamba’s) aan toe. Deze laten we na het bakken even afkoelen en uitlekken om dan vermengd te worden met ricotta en Parmezaanse kaas. Dit zal de heerlijke vulling vormen van de pastaschelpen. Je kan deze vulling trouwens al een paar uur of dag op voorhand maken en afgedekt bewaren in de koelkast.

Tomatensaus

Bij pasta hoort natuurlijk ook een saus, in dit recept maakte ik een heerlijk ruikende zuiderse tomatensaus. Een saus met lekker veel ui, look, Provençaalse kruiden, tomatenblokjes en passata. Ook nu weer kan je de saus al makkelijk een dag op voorhand maken. Eigenlijk “moet” je de saus al een dag op voorhand maken zo wordt ze nog lekkerder.

TIP :
* Kan je geen pastaschelpen vinden, je kan eventueel ook (verse) lasagnevellen kunnen gebruiken. Kook deze ook eerst korst, even laten uitlekken. Schep wat van de vulling op de lasagnevel en rol op, dit wordt dan een cannelloni.

Gevulde pastaschelpen met chorizo en garnalen. Heerlijk makkelijke ovenschotel met gevulde pastaschelpen met chorizo en garnalen. Een surf & turf recept met een lekker zuiderse tomatensaus en is makkelijk op voorhand te maken. De vulling bestaat uit gebakken chorizo, scampi's en ricotta.
Gevulde pastaschelpen met chorizo en garnalen. Heerlijk makkelijke ovenschotel met gevulde pastaschelpen met chorizo en garnalen. Een surf & turf recept met een lekker zuiderse tomatensaus en is makkelijk op voorhand te maken. De vulling bestaat uit gebakken chorizo, scampi's en ricotta.

Gevulde pastaschelpen met chorizo en garnalen

Heerlijk makkelijke ovenschotel met gevulde pastaschelpen met chorizo en garnalen. Een surf & turf recept met een lekker zuiderse tomatensaus en is makkelijk op voorhand te maken. De vulling bestaat uit gebakken chorizo, scampi's en ricotta.
Porties 4

IngrediĂŤnten
  

Gevulde pastaschelpen

  • 250 gr pastaschelpen
  • 150 gr chorizo
  • 200 gr scampi's of gamba's (gepeld)
  • 250 gr ricotta
  • 50 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 1 el peterselie (fijngehakt)

Tomatensaus

  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 400 gr tomatenblokjes (blik)
  • 500 gr passata
  • 1 buisje saffraan (optioneel)
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 1 kl suiker
  • 150 gr erwten (diepvries)
  • 50 gr Parmezaanse kaas (fijngeraspt)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

Tomatensaus

  • Pel de ui en hak fijn.
    Pel de teentjes look en hak fijn.
    Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie.
    Stoof hierin de ui glazig voor zo'n 6 a 8min, roer regelmatig en laat de ui niet bruin worden.
    Voeg de de look en paprikapoeder toe en laat zo'n minuute mee bakken.
    Giet dan de tomatenblokjes en passata toe samen met de saffraan, Provençaalse kruiden, suiker, peper en zout. Breng aan de kook en laat dan 15min sudderen. Voeg de laatste minuut de erwten toe, roer even en laat 1min mee sudderen. Haal van het vuur

Gevulde pastaschelpen

  • Kook de pastaschelpen al dente in licht gezouten water.
    Giet af en laat goed uitlekken.
  • Snij de chorizo in kleine blokjes.
    Hak de garnalen grof
    Verhit een pan en bak de chorizo voor zo'n 5min, roer regelmatig.
    Voeg de grof gehakte garnalen toe, roer even en laat nog 1min mee bakken. Haal van het vuur en laat afkoelen voor zo'n 10min.
    Schep de blokjes chorizo en garnalen in een kommetje, probeer niet te veel van de vrijgekomen olie over te scheppen. Dit zal de vulling te vettig maken.
    Voeg de ricotta, Parmezaanse kaas en peterselie toe aan de chorizo en garnalen. Meng goed.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Giet de tomatensaus in een ruime hoge ovenschotel.
    Vul de gekookte pastaschelpen met het chorizo-garnaal-ricotta mengsel en leg ze in de tomatensaus.
    Strooi hierover de Parmezaanse kaas en bak in de oven voor zo'n 25 a 30min tot deze mooi goudbruin gebakken is.
    Serveer direct
    Smakelijk
Gevulde pastaschelpen met chorizo en garnalen. Heerlijk makkelijke ovenschotel met gevulde pastaschelpen met chorizo en garnalen. Een surf & turf recept met een lekker zuiderse tomatensaus en is makkelijk op voorhand te maken. De vulling bestaat uit gebakken chorizo, scampi's en ricotta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.