Havermout recept nummer 598 :-), nee zoveel havermout recepten heb ik nu ook weer niet op deze blog, toch kan je een heleboel receptjes met dit powerfood op mijn blog terugvinden. Wie mij een beetje volgt, weet dat ik superfan ben van havermout en probeer er vaak een beetje mee te experimenteren. Met havermout kan je veel meer maken dan enkel een havermoutpapje of pannenkoeken. Ik zou zeggen ga eens op ontdekking op mijn blog en ontdek de vele originele receptjes die ik al met die superfood heb gemaakt. En ik gooi er meteen nog eentje bij namelijk gebakken havermout met wortel, heerlijk als ontbijt of tussendoortje.

Wortelcake kennen we allemaal ondertussen, een echte klassieker. Wel vanuit dat idee is deze gebakken havermout met wortel gekomen. Even kruidig en even lekker als een echte wortelcake met stukjes wortel. Gezond, voedzaam, vullen, snel & easy te maken en super lekker … wat heb je nog meer nodig?


Ingrediënten
- 75gr rozijnen
- 50gr walnoten
- 180gr havermout
- 2tl kaneel
- Snuifje gemberpoeder
- 1,5tl bakpoeder
- 15gr geraspte kokos + 1el
- 40gr geraspte wortel
- 420ml melk
- 1 ei
- 3el honing (of maple syrup)
- 1tl vanille essence
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Vet een bakvorm in met een beetje kokosolie.
Klop het ei los samen met de melk, honing en vanille essence.
Meng in een andere mengkom de droge ingredienten (=rozijnen, gehakte walnoten, havermout, kaneel, gemberpoeder, bakpoeder, 15gr geraspte kokos en geraspte wortel.
Meng de droge en natte ingredienten goed en giet in de bakvorm.
Werk af met de resterende eetlepel geraspte kokos.
Bak voor ongeveer 25a30min in de oven tot de havermout mooi stevig en goudbruin is.
Laat een beetje afkoelen serveer lauw met wat yoghurt en/of vers fruit.
Smakelijk!