Gebakken havermout met banaan en chocolade, al wekenlang is dit bijna dagelijks mijn ontbijtje. Geloof mij, hiermee wil je echt je dag beginnen. Super makkelijk en snel te maken, gewoon alle ingrediënten even mengen en hup de oven in. In zo’n 30min staat dit gezond voedzame ontbijt voor je neus. Dit baked oats receptje is ideaal om je te rijpe bananen in te verwerken en voor de rest gaan daar vrij basic ingrediënten bij zoals havermout (of course) en eitjes. Het zaligste zijn de stukjes chocolade die lekker smeuïg en warm zijn.
Nog meer inspiratie nodig voor ontbijt receptjes? Check dan zeker deze lekkere receptjes eens.
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze gebakken havermout?
- Bananen : gebruik hier goed rijpe bananen
- Eieren
- Honing
- Vanille
- Melk : je kan hier gewone halfvolle melk voor gebruiken maar ook amandelmelk, havermelk, …
- Pindakaas : dit is optioneel. Probeer een zo natuurlijk mogelijke pindakaas te gebruiken.
- Havermout : ik gebruik hier fijne havermout
- Bakpoeder
- Kaneel
- Chocolade : probeer hier minstens 70% pure chocolade te gebruiken. Je kan hier een reep chocolade gebruiken die je in kleinere stukjes snijdt (niet te fijn want je wilt deze nog proeven). Of je kan ook chocolate chips gebruiken.
Hoe maak je deze Gebakken havermout met banaan en chocolade?
Alvorens we beginnen, je kan de ingrediënten eerst mengen in een mengkom en dan overgieten in een ovenschaal. Of doe zoals mij, direct alles mengen in de ovenschaal. Zo bespaar je meteen wat afwas 😉
Begin met de bananen te pletten. Doe er dan vervolgens eitjes, honing, vanille extract, melk en optioneel wat pindakaas bij. Meng goed. Doe er vervolgens havermout bij samen met bakpoeder, kaneel en de stukjes chocolade. Meng dan nog even goed. Je kan nu eventueel nog wat extra plakjes banaan bovenop leggen. Bak in de oven voor zo’n 30 a 35min (afhankelijk van de grote van je ovenschaal) tot deze mooi stevig gebakken is. Serveer warm.
Gebakken havermout met banaan en chocolade
Ingrediënten
- 2 bananen (rijpe)
- 2 eieren
- 2 el honing
- 1 tl vanille extract
- 200 ml melk (halfvolle – amandel – … )
- 65 gr pindakaas (*) – Optioneel
- 180 gr havermout (fijne)
- 1 tl bakpoeder
- 1 snuifje kaneel
- 40 gr pure chocolade (**)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Je kan ervoor kiezen om alles eerst te mengen in een mengkom en dan alles over te gieten in een ovenschaal. Ik meng meteen alles in de ovenschaal dat bespaart weer wat afwas.
- Begin met de bananen te pletten. Doe er vervolgens de eitjes, honing, vanille, melk en pindakaas bij. Meng goed. Voeg de havermout, bakpoeder, kaneel en stukjes chocolade bij. Meng nog even goed. Je kan eventueel afwerken met nog wat extra plakjes banaan.
- Zet in de oven en bak voor zo'n 30 a 35min tot deze mooi gebakken is. Serveer directSmakelijk