Traybake met gehaktballetjes, een heerlijk simpel maatje om op je volgend weekmenu te zetten. Voor dit receptje doe je gewoon alle ingrediënten op een bakplaat, hup de oven in en op amper 30min is het klaar. Ideaal toch voor tijdens de drukke werkweek. Snel klaar en ook nog eens amper afwas, hoe goed klinkt dat! Eigenlijk is dit een modern versie van een klassiek “AGV’tje” (= aardappelen, groenten en vlees) in een eenpansgerecht. Hier gebruiken we zoete aardappel in combinatie met paprika en gehaktballetjes. Maar je kan nog perfect met de ingrediënten gaan spelen.
Ik gebruikte hier dus zoete aardappel, je zou hier ook gewone aardappelen kunnen gebruiken. Ik zou dan wel krieltjes gebruiken en deze zeker halve of in kwarten snijden. Of in de supermarkten hebben ze ook voorgtgaarde aardappelplakjes die je hier voor zou kunnen gebruiken. Qua groenten, gebruik ik hier paprika. Je kan hier ook nog courgette, aubergine, kerstomaten, … aan kunnen toevoegen maar deze zijn niet echt in het seizoen momenteel. Dus je kan deze traybake echt gaan samenstellen met wat er in het seizoen is. En qua vlees, ja met gehaktballen scoor je nu eenmaal tijd. Kies voor gemengd gehakt of kippengehakt.
Nog meer inspiratie nodig voor eenpansgerechten? Check dan zeker ook even deze receptjes.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze traybake?
- Gehakt : gemengd gehakt of kippengehakt
- Kerriepoeder
- Ei
- Paneermeel of panko
- Zoete aardappelen
- Paprika’s
- Ui
- Gerookt paprikapoeder
- Oregano
Hoe maak je deze traybake met gehaktballetjes?
Begin met het maken van de gehaktballetjes. Hiervoor meng je alvast het gehakt met kerriepoeder. Doe er dan het ei, paneermeel, peper en zout bij. Meng goed en rol er dan balletjes van. Rol ze niet te groot, des te groter des te langer ze moeten bakken. Dek ze even af en zet in de koelkast.
Ondertussen kan je de groentjes gaan versnijden. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Snij deze niet te groot anders moeten ze te lang bakken. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika’s en snij ook in kleine blokjes. Pel de ui en hak in fijne plakjes. Leg alle groentjes op een beklede bakplaat. Meng wat olijfolie met paprikapoeder, oregano, peper en zout. Giet over de groentjes en hussel goed. Zorg ervoor dat de groentjes mooi verspreid liggen over de gehele bakplaat. Bak ze zo’n 25 a 30min in de oven. Hussel tijdens het bakken af en toe door de groentjes
Wanneer de groentjes zo’n 10min in de oven staan, leg dan de gehaktballen tussen de groenten zodat deze mooi mee kunnen bakken.
Na zo’n 25 a 30min bakken zijn zowel de groentjes als de gehaktballetjes gaar. Serveer dan direct. Ik serveer daar een simpel currysausje bij, het receptje hiervan staat bij de notities.


Traybake met gehaktballetjes
Ingrediënten
- 3 grote zoete aardappelen
- 3 paprika's
- 1 grote ui
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 3 el olijfolie
- Peper en zout
Gehaktballetjes
- 500 gr gehakt (kip of gemengd)
- 1,5 tl kerriepoeder (of curry madras poeder)
- 1 ei
- 30 gr paneermeel
- Peper en zout
Instructies
- Begin met het maken van de gehaktballetjes.Meng het gehakt met het kerriepoeder. Voeg dan het ei, paneermeel, peper en zout toe. Meng goed. TIP! Als je kippengehakt gebruikt, dan zal je misschien nog wat extra paneermeel moeten toevoegen. Rol balletjes van het gehakt. Leg op een bord, dek af en zet minstens 10min in de koelkast. Je kan ze ook al langer op voorhand maken en rollen.
- Voor de groentjes, begin alvast om de oven voor te verwarmen op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Snij de blokjes niet al te groot anders duurt het te lang om ze te garen. Leg op de bakplaatVerwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij ook in kleine blokjes. Leg ook op de bakplaat.Pel de rode ui en snij in fijn plakjes. Leg ook op de bakplaat. Meng de olijfolie met gerookt paprikapoeder, oregano, peper en zout. Giet over de groenten en meng goed.Zet in de oven voor zo'n 25 a 30min. Hussel er regelmatig door. Na 10min bakken, leg je de gehaktballetjes tussen de groentjes.
- Na zo'n 25 a 30min zijn de groentjes en gehaktballetjes gaar. Serveer direct.Serveertip! Ik maakte er een snel currysausje bij. Zie notities