Ovenschotel met puree en gehakt

Lekker makkelijk recept voor Ovenschotel met puree en gehakt, een ideaal doordeweeks gerecht om op je weekmenu te zetten. Deze ovenschotel heeft heel veel weg van Hete bliksem. In het gehakt verwerken we ook stukjes appel, prei en wat curry. Een gerechtje waar kinderen dol op zullen zijn en die je op voorhand kan maken
Naar recept gaan

Ovenschotel met puree en gehakt, een zalig doordeweeks receptje waar groot als klein van zullen smullen. Eigenlijk is dit een heerlijke variant op de bekende “hete bliksem” ovenschotel. Onder het laagje aardappelpuree bevindt zicht een lekker laagje gehakt met prei, stukjes appel en wat kerriepoeder. Een heel eenvoudig receptje met basic ingrediënten en dat je makkelijk de dag voordien al kan maken. Kortom een ovenschotel om op je weekmenu te zetten.

Nog meer inspiratie nodig voor ovenschotels? Check dan zeker deze receptjes.

Lekker makkelijk recept voor Ovenschotel met puree en gehakt, een ideaal doordeweeks gerecht om op je weekmenu te zetten. Deze ovenschotel heeft heel veel weg van Hete bliksem. In het gehakt verwerken we ook stukjes appel, prei en wat curry. Een gerechtje waar kinderen dol op zullen zijn en die je op voorhand kan maken

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze ovenschotel?

  • Aardappelen : gebruik hier bloemige aardappelen omdat we er puree van maken
  • Ui
  • Prei
  • Gehakt : je kan hier gemengd gehakt voor gebruiken of kippengehakt
  • Appelen : type Jonagold
  • Kerriepoeder
  • Ricotta
  • Melk
  • Boter

Hoe maak je deze Ovenschotel met puree en gehakt?

Beginnen doen we met het schillen van de aardappelen. Snij in blokjes en kook ze gaar. Giet ze dan af en pureer ze met wat ricotta, melk, peper en zout.

Terwijl de aardappelen aan het koken zijn, kan je alvast de groentjes snijden. Pel de ui en hak fijn. Was de preien en hak ook fijn. Snij de appelen in blokjes, je mag deze schillen maar hoeft niet.

Verhit een stoofpot met olijfolie of een klontje boter en stoof hierin de ui en prei aan voor zo’n 5 a 6min. Roer regelmatig en zodat ze niet aanbakken of bruin worden. Doe er dan het gehakt bij en bak rul. Voeg de blokjes appel toe samen met het kerriepoeder. Roer even en laat nog een minuutje mee bakken. Breng nog verder op smaak met peper en zout. Schep dit mengsel in een ovenschaal en verdeel hierover de aardappelpuree. Spreid uit tot een mooi egaal laagje. Leg enkele blokjes boter op de puree en zet nog zo’n 15min in de oven zodat deze een mooi korstje kan krijgen.

Lekker makkelijk recept voor Ovenschotel met puree en gehakt, een ideaal doordeweeks gerecht om op je weekmenu te zetten. Deze ovenschotel heeft heel veel weg van Hete bliksem. In het gehakt verwerken we ook stukjes appel, prei en wat curry. Een gerechtje waar kinderen dol op zullen zijn en die je op voorhand kan maken
Lekker makkelijk recept voor Ovenschotel met puree en gehakt, een ideaal doordeweeks gerecht om op je weekmenu te zetten. Deze ovenschotel heeft heel veel weg van Hete bliksem. In het gehakt verwerken we ook stukjes appel, prei en wat curry. Een gerechtje waar kinderen dol op zullen zijn en die je op voorhand kan maken

Ovenschotel met puree en gehakt

Lekker makkelijk recept voor Ovenschotel met puree en gehakt, een ideaal doordeweeks gerecht om op je weekmenu te zetten. Deze ovenschotel heeft heel veel weg van Hete bliksem. In het gehakt verwerken we ook stukjes appel, prei en wat curry. Een gerechtje waar kinderen dol op zullen zijn en die je op voorhand kan maken
5 van 8 stemmen
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 800 gr aardappelen (bloemige)
  • 1 ui
  • 2 preien
  • 500 gr gehakt
  • 2 appelen (type Jonagold)
  • 1,5 tl kerriepoeder
  • 2 a 3 el ricotta
  • scheutje melk
  • Boter
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de aardappelen te schillen, snij ze in blokjes en kook ze gaar in licht gezouten water.
  • Ondertussen kan je de groentjes al gaan versnijden.
    Pel de ui en hak fijn.
    Was de preien en hak fijn.
    De appelen snij je in kleine blokjes. Je mag deze schillen maar hoeft niet.
  • Verhit een ruime stoofpot met een scheut olijfolie of klontje boter. Stoof hierin de ui en prei aan voor zo'n 5 a 6min. Roer regelmatig zodat deze niet aanbakken of bruin worden.
    Doe er dan het gehakt bij en bak mooi rul.
    Voeg dan de blokjes appel en kerriepoeder toe. Laat nog een minuutje mee bakken. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
  • Ondertussen zullen ook de aardappelen gaar zijn. Giet ze af en pureer ze samen met de ricotta, scheutje melk, peper en zout. Voor de liefhebbers, je kan ook wat nootmuskaat toevoegen.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Schep het groente-gehakt mengsel in een ovenschaal. Verdeel er de aardappelpuree over en sprei mooi uit zodat het groente-gehakt mengsel mooi bedekt is.
    Werk af met nog enkele kleine stukjes boter.
    Zet nog voor zo'n 15min in de oven.
    TIP! Je kan de ovenschotel ook al een dag op voorhand maken en dan bak je deze gewoon op de dag zelf af in de oven voor zo'n 30 a 35min.
Trefwoord aardappelen, aardappelpuree, appel, doordeweeks recept, gehakt, op voorhand maken, ovengerecht, ovenschotel, weekmenu

8 thoughts on “Ovenschotel met puree en gehakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.