Hartige pannenkoeken met kip, een zeer makkelijk en veelzijdig receptje op je weekmenu te zetten of als hapje bij een gezellige borrel of apéro. Ze hebben de looks van een wrap maar dan nog beter 😃. Nadat we deze simpele pannenkoeken hebben gebakken, gaan we ze vullen en ook hier heb je wel wat opties. Ik koos om ze in te smeren met wat rookmaas en dan beleggen met wat kipfilet (beleg) ofwel kippenwit, zongedroogde tomaten en wat rucola. Allemaal heerlijke smaken bij elkaar. Oprollen en dan kan je direct als doordeweekse maaltijd eten of meenemen als lunch. Of snij ze in partjes en je hebt in no-time een leuk hapje.
Ik koos ervoor om ze nu te vullen met roomkaas, kippenwit, zongedroogde tomaten en rucola. Je zou hier ook gerookte zalm kunnen gebruiken. Of vul er een paar met kip en een paar met zalm. De roomkaas kan je ook vervangen door zongedroogde tomaten.
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze hartige pannenkoeken?
- Patisseriebloem
- Peterselie en bieslook : dit mag vers zijn maar ik gebruik ook vaak de potjes uit de diepvries
- Bruiswater
- Melk
- Eieren
- Roomkaas : ik gebruik hier gewoon natuur roomkaas. Je zou ook kruidenkaas kunnen gebruiken
- Kipfilet : ik bedoel hier dus kipfilet beleg ofwel kippenwit mee. Je kan hier ook gerookte zalm gebruiken. Of maak er enkele met kip en enkele met zalm.
- Zongedroogde tomaten
- Rucola
Hoe maak je deze hartige pannenkoeken met kip?
We gaan beginnen met de pannenkoeken. Doe hiervoor patisseriebloem in een mengkom samen met fijngehakte peterselie, bieslook, peper en zout. Meng dit alvast even. Giet er dan bruiswater bij samen met melk en de eitjes. Meng goed tot een glad deeg.
Verhit een pan met een scheut olie en giet er wat van het deeg in. Gebruik niet te veel deeg want je wilt dunne pannenkoekjes, deze gaan makkelijker rollen zonder te breken. Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten en leg dan op een bord. Bak eerst alle pannenkoeken en zorg dat ze volledig afkoelen alvorens te rolletjes te maken.
Eenmaal volledig afgekoeld, neem je een pannenkoek en smeer in met wat roomkaas. Beleg dan met enkele sneetjes kippenwit gevolgd door kleine stukjes zongedroogde tomaten en wat rucola. Rol strak op. Serveer je ze als doordeweekse maaltijd dan kan je meteen beginnen eten.
Ga je ze als hapje serveren, rol de pannenkoek rolletjes dan nog eens individueel in in plasticfolie. Leg voor minstens 30min (mag ook langer) in de koelkast. Voor het serveren, verwijder je de folie en snij plakjes van zo’n 4cm.
Hartige pannenkoeken met kip
Ingrediënten
- 100 gr roomkaas
- +/- 16 sneetjes kipfilet (beleg) in sneetjes = kippenwit
- 150 gr zongedroogde tomaten (*)
- Rucola
Hartige pannenkoeken
- 120 gr patisseriebloem
- 1,5 el peterselie (fijngehakt)
- 1 el bieslook (fijngehakt)
- 80 ml bruiswater
- 100 ml melk
- 4 eieren
- Peper en zout
- Olie
Instructies
- We beginnen met het maken van de hartige pannenkoeken.Doe de bloem in een mengkom samen met de peterselie en bieslook, peper en zout. Meng dit alvast even.Giet er dan het bruiswater bij samen met de melk en eitjes. Roer goed los tot een glad deeg.
- Verhit een pan met wat olie, schep wat van het deeg in de pan en bak de pannenkoeken mooi goudbruin. Gebruik niet te veel deeg, de pannenkoeken mogen niet te dik worden anders ga je ze niet mooi kunnen rollen (dan kunnen ze breken).Eenmaal gebakken, leg op een bord. Bak eerst zo alle pannenkoeken. Dan kunnen deze afkoelen.
- Eenmaal afgekoeld, neem een pannenkoeken en wrijf in met wat roomkaas. Beleg met wat sneetjes kippenfilet gevolgd door kleine stukjes zongedroogde tomaten en wat rucola. Rol strak op. Je kan deze nu perfect al eten toch zeker als je deze als doordeweekse maaltijd serveert.
- Serveer je deze als hapje, dan kan je ze perfect enkele uren van tevoren al samenstellen en oprollen. Rol ze daarna individueel nog eens strak in plasticfolie. Leg zo in de koelkast. Vlak voor het serveren, verwijder je de folie en snij in plakjes van zo'n 4cm.