Cheesecake in een glaasje met Raffaello en passievrucht, een makkelijk dessertje dat nu eens altijd smaakt! Of het nu voor een feestje is of gewoon tijdens het weekend wanneer je zin hebt in iets zoet. Een toetje dat je in minder dan 30min voor je neus hebt staan. Ideaal voor wanneer je zin hebt in iets zoet maar geen zin hebt om uren in je keuken te staan. Het verzamelt al het lekkers van een kaastaart in een glaasje nl. de koekjesbodem en de cheesecake vulling. In de vulling zal je nog verrassende stukjes Raffaello tegenkomen en als afwerking passievruchtpulp. Zoet, zuur, fris, cruncy … dat ga je hier allemaal vinden.
TIP! Je zou de passievrucht ook kunnen vervangen door mango of binnenkort ook met verse aardbeien of andere bessen.
Nog meer inspiratie nodig voor een dessert in een glaasje? Check dan zeker deze lekkere receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze cheesecake in een glaasje?
- Boter
- Koekjes : gebruik hier gewone droge koekjes zoals Maria of Sprits of speculaas
- Roomkaas : type Philadelphia
- Yoghurt : gebruik hier een stevige volle yoghurt of Griekse yoghurt
- Zeste van limoen
- Vanille
- Poedersuiker
- Room = Slagroom
- Raffaello’s
- Passievruchten : Je zou de glaasjes eventueel ook kunnen afwerken met blokjes mango
Hoe maken we deze cheesecake in een glaasje met Raffaello en passievrucht?
We gaan beginnen met de koekjes bodem. Hiervoor gaan we boter smelten en koekjes fijnmalen. Meng beide en verdeel over de dessertglaasjes.
Vervolgens voor de cheesecake vulling, gaan we roomkaas eerst even losmixen. Doe er dan de volle of Griekse yoghurt bij samen met poedersuiker, zeste van limoen en vanille extract. Mix opnieuw los tot een gladde crème. Als laatste giet je er de room bij en klop op tot een stevige mousse.
Schep een klein laagje van de mousse bovenop de koekjes bodem. Plet vervolgens de Raffaello’s en strooi over de mousse. Ik gebruikte hier 2 Raffaello’s per glas. Schep hierop nog een laagje van de mousse. Halveer dan de passievruchten en schep wat van de pulp bovenop de mousse. Ik gebruikte 2 passievruchten per glaasje. Werk af met nog 1 Raffaello in z’n geheel. Bewaar in de koelkast tot voor het serveren.
Cheesecake in een glaasje met Raffaello en passievrucht
Equipment
- 6 dessertglaasjes
Ingrediënten
- 1,5 el boter
- 90 gr koekjes (speculaas, Sprits, Maria, …)
- 200 gr roomkaas (type Philadelphia)
- 150 gr yoghurt (kies voor een stevige volle yoghurt of Griekse yoghurt)
- 70 gr poedersuiker
- 1 tl zeste van limoen
- 1/2 tl vanille extract
- 200 ml slagroom
- +/- 18 Raffaello's
- +/- 12 passievruchten
Instructies
- Begin met de boter te smelten.Maal de koekjes fijn in een blender. Meng de fijngemalen koekjes met de gesmolten boter. Meng goed, dit zal een vrij droge massa zijn.Verdeel dit over de 6 glaasjes. Zet even opzij.
- Doe de roomkaas in een mengkom en mix dit alvast even los.Voeg er vervolgens de yoghurt aan toe samen met de poedersuiker, zeste van limoen en vanille extract. Mix opnieuw tot een gladde massa.Giet er dan de room bij en mix tot een luchtige ietwat stevige mousse.
- Schep een dun laagje van de mousse op de koekjes in het glaasje en spreid mooi egaal uit.Plet nu 2 Raffaello's en strooi over de mousse gevolgd door nog een laagje van de mousse. TIP! Ik gebruikte hier 2 Raffaello's per glaasje. Wil je iets minder, dan gebruik je er meer. Ben je echt verzot dan gebruik je er 3. Als afwerking, reken ik ook nog 1 Raffaello (in z'n geheel) per glaasje. Hou daar rekening mee. Halveer dan de passievruchten en schep het passievrucht op de mousse. Ik gebruikte hier 2 passievruchten per glaasje. Wil je iets meer passievrucht, reken dan 1 extra passievrucht per glas. Werk de glaasjes af met nog extra Raffaello in z'n geheel.
- Zet in de koelkast tot voor het serveren.Smakelijk