Eitje in bladerdeeg met ham

Dit recept voor eitje in bladerdeeg met ham is een origineel, snel en gemakkelijk ideetje voor een ontbijt of brunch met eieren. De bladerdeeg bakjes vul je met ham, paprika, lente-ui, crème fraiche en een eitje. Dit bak je in de oven en je hebt super eenvoudig een leuk gerechtje voor Pasen.
Naar recept gaan

Pasen is duidelijk op komst en dan worden de recepten met eitjes populair. Wil je dit jaar eens geen klassiek gekookt eitje, spiegelei, roerei of omelet tijdens het paasontbijt of brunch? Dan kan ik je alleen maar aanraden om dit eitje in bladerdeeg met ham te maken. Heerlijk van smaak, enorm makkelijk en snel te maken en origineel. Het zijn eigenlijk kuipjes van bladerdeeg gevuld met een mix van ham, paprika, lente-ui, crème fraiche afgewerkt met een eitje. Hiermee ga je zeker scoren met Pasen of tijdens eender welk ontbijt of brunch moment.

Dit recept voor eitje in bladerdeeg met ham is een origineel, snel en gemakkelijk ideetje voor een ontbijt of brunch met eieren. De bladerdeeg bakjes vul je met ham, paprika, lente-ui, crème fraiche en een eitje. Dit bak je in de oven en je hebt super eenvoudig een leuk gerechtje voor Pasen.

Hoe maken we dit Eitje in bladerdeeg met ham?

Begin met het invetten van de vormpjes van een muffin of cupcake bakvorm. Bekleed deze vormpjes met bladerdeeg. Je kan hiervoor 1 grote vel bladerdeeg gebruiken die je in ronde/vierkante vormpjes snijdt. Of gebruik kleine individuele plakjes bladerdeeg die je in sommige supermarkten kan vinden. Het plakje mag iets groter zijn dan het vormpje, het deeg dient wat uit te steken en een kuipje vormen. Zet even opzij.

Meng blokjes ham met blokjes paprika en lente-uit. Voeg hier crème fraiche, mosterd, peper en zout aan toe. Verdeel die mengsel over de kuipjes. Als laatste breek je boven elk kuipje een eitje. Bak vervolgens zo’n 25min in de oven. Serveer dan direct.
TIP! Je zout de ham ook kunnen vervangen door gerookte zalm of kip.

Dit recept voor eitje in bladerdeeg met ham is een origineel, snel en gemakkelijk ideetje voor een ontbijt of brunch met eieren. De bladerdeeg bakjes vul je met ham, paprika, lente-ui, crème fraiche en een eitje. Dit bak je in de oven en je hebt super eenvoudig een leuk gerechtje voor Pasen.
Dit recept voor eitje in bladerdeeg met ham is een origineel, snel en gemakkelijk ideetje voor een ontbijt of brunch met eieren. De bladerdeeg bakjes vul je met ham, paprika, lente-ui, crème fraiche en een eitje. Dit bak je in de oven en je hebt super eenvoudig een leuk gerechtje voor Pasen.

Eitje in bladerdeeg met ham

Dit recept voor eitje in bladerdeeg met ham is een origineel, snel en gemakkelijk ideetje voor een ontbijt of brunch met eieren. De bladerdeeg bakjes vul je met ham, paprika, lente-ui, crème fraiche en een eitje. Dit bak je in de oven en je hebt super eenvoudig een leuk gerechtje voor Pasen.
Gang brunch, Ontbijt
Porties 6

Equipment

  • Muffin of cupcake bakvorm

Ingrediënten
  

  • 1 lente-ui
  • 1/4 paprika
  • 100 gr ham blokjes (of reepjes)
  • 2 el crème fraîche
  • 1/4 tl mosterd
  • 1 vel bladerdeeg (*)
  • 6 kleine eitjes
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Vet de muffin of cupcake vormpjes in met wat boter. Gebruik je 1 grote vel bladerdeeg, snij dan rondjes of vierkantjes uit. Deze plakjes dienen iets groter te zijn dan je vormpje aangezien het deeg ietwat mag uitstekken. Leg in elk vormpje een plakje bladerdeeg, druk naar beneden zodat je ruimte hebt om te vullen. Prik enkele gaatjes in de bodem van het deeg
  • Voor de vulling, hak de lente-ui en paprika fijn.
    Meng de lente-ui, paprika en blokjes ham. Voeg hier de crème fraiche, mosterd, peper en zout aan toe. Meng goed. Verdeel dit over de bladerdeeg kuipjes. Als laatste breek je voorzichtig boven elk kuipje een eitje.
    Bak de ei kuipjes zo'n 25min in de oven.
    Serveer dan direct.

Notities

(*) Je kan hiervoor 1 groot vel bladerdeeg gebruiken waaruit je 6 rondjes uitsnijdt. Deze rondjes moeten iets groter zijn dan je muffinvormpjes aangezien het deeg ietwat mag uitsteken. Of sommige supermarkten hebben in de diepvries bladerdeeg in kleine individuele vierkante bladerdeeg plakjes (zie hier bij ah). Dit is nog makkelijker. 
Trefwoord bladerdeeg, brunch, eitjes, ham, ontbijt, paasbrunch, pasen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.