Pasen is duidelijk op komst en dan worden de recepten met eitjes populair. Wil je dit jaar eens geen klassiek gekookt eitje, spiegelei, roerei of omelet tijdens het paasontbijt of brunch? Dan kan ik je alleen maar aanraden om dit eitje in bladerdeeg met ham te maken. Heerlijk van smaak, enorm makkelijk en snel te maken en origineel. Het zijn eigenlijk kuipjes van bladerdeeg gevuld met een mix van ham, paprika, lente-ui, crème fraiche afgewerkt met een eitje. Hiermee ga je zeker scoren met Pasen of tijdens eender welk ontbijt of brunch moment.
Hoe maken we dit Eitje in bladerdeeg met ham?
Begin met het invetten van de vormpjes van een muffin of cupcake bakvorm. Bekleed deze vormpjes met bladerdeeg. Je kan hiervoor 1 grote vel bladerdeeg gebruiken die je in ronde/vierkante vormpjes snijdt. Of gebruik kleine individuele plakjes bladerdeeg die je in sommige supermarkten kan vinden. Het plakje mag iets groter zijn dan het vormpje, het deeg dient wat uit te steken en een kuipje vormen. Zet even opzij.
Meng blokjes ham met blokjes paprika en lente-uit. Voeg hier crème fraiche, mosterd, peper en zout aan toe. Verdeel die mengsel over de kuipjes. Als laatste breek je boven elk kuipje een eitje. Bak vervolgens zo’n 25min in de oven. Serveer dan direct.
TIP! Je zout de ham ook kunnen vervangen door gerookte zalm of kip.
Eitje in bladerdeeg met ham
Equipment
- Muffin of cupcake bakvorm
Ingrediënten
- 1 lente-ui
- 1/4 paprika
- 100 gr ham blokjes (of reepjes)
- 2 el crème fraîche
- 1/4 tl mosterd
- 1 vel bladerdeeg (*)
- 6 kleine eitjes
- Peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de muffin of cupcake vormpjes in met wat boter. Gebruik je 1 grote vel bladerdeeg, snij dan rondjes of vierkantjes uit. Deze plakjes dienen iets groter te zijn dan je vormpje aangezien het deeg ietwat mag uitstekken. Leg in elk vormpje een plakje bladerdeeg, druk naar beneden zodat je ruimte hebt om te vullen. Prik enkele gaatjes in de bodem van het deeg
- Voor de vulling, hak de lente-ui en paprika fijn. Meng de lente-ui, paprika en blokjes ham. Voeg hier de crème fraiche, mosterd, peper en zout aan toe. Meng goed. Verdeel dit over de bladerdeeg kuipjes. Als laatste breek je voorzichtig boven elk kuipje een eitje.Bak de ei kuipjes zo'n 25min in de oven. Serveer dan direct.