Zeg nu zelf … deze salade met omelet en zalm is toch echt de lente op je bord! Dit super makkelijke receptje is enorm veelzijdig en extreem snel te maken. Je kan deze salade gewoon op je weekmenu zetten en de restjes neem je de volgende dag mee als lunch. En met Pasen dat dichterbij komt, is deze ook super origineel voor tijdens de brunch. De omelet, die we trouwens in de oven maken, kan je zowel lauw als koud serveren. Dus perfect om te meal preppen.
De omelet die we in de oven maken, bestaat uit eitjes natuurlijk en courgette. Dus we verstoppen ook nog eens wat groentjes. Verder bestaat de salade uit gerookte zalm, groene asperges, rode ui, dille en wat roomkaas. Klassieke smaken die gewoon perfect bij elkaar passen. Natuurlijk kan je hier nog volop mee gaan spelen. De witte asperges zijn op komst en deze zouden hier ook perfect in passen. De gerookte zalm kunnen we gaan vervangen door wat gedroogde of gekookte ham. Je kan hier trouwens nog extra groentjes aan toevoegen.
Hoe maken we deze Salade met omelet en zalm?
We beginnen met het maken van de omelet. Hiervoor raspen we de courgette en laat deze even uitlekken in een vergiet. Duw dan zo veel mogelijk vocht eruit. Kluts de eieren los met wat kruiden en voeg de courgette toe. Giet dit in een beklede ovenplaat of bakplaat en bak deze in de oven tot deze mooi stevig gebakken is. Haal uit de oven en laat ietwat of volledig afkoelen.
TIP! Je kan de omelet zowel lauw als koud serveren.
Terwijl de omelet in de oven staat, kan je de groene asperges koken, stomen of grillen. Hak ook een rode ui en wat dille fijn.
Snij de afgekoelde omelet in kleinere stukken en leg op een serveerbord. Verdeel er de groene asperges (in kleinere stukken), rode ui, gerookte zalm en dille over. Werk af met wat kleine schepjes roomkaas.
Salade met omelet en zalm
Ingrediënten
- 1 bussel groene asperges (of witte)
- 250 gr gerookte zalm
- 1/2 rode ui
- 1 el dille (fijn gehakt)
- 150 gr roomkaas
Omelet
- 1 courgette (+/- 350gr)
- 4 eieren
- 80 gr geraspte kaas (mozzarella, gouda,
- 1 tl oregano
- Peper en zout
Instructies
Omelet
- Begin met de courgette te raspen, strooi er wat zout over en laat uitlekken in een vergiet. Reken op zo'n 15min (mag ook langer) duw er dan zoveel mogelijk vocht uit.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een kleine bakplaat of ovenschaal met bakpapier.
- Kluts de eieren los met de geraspte kaas, oregano, peper en zout. Voeg de uitgelekte courgette toe en meng nog even. Giet dit mengsel in de beklede bakplaat of ovenschaal. Zorg dat deze mooi egaal bedekt is met het mengsel. Bak de omelet in de oven voor zo'n 15 a 20min tot deze mooi stevig gebakken is. Haal uit de oven en laat ietwat of volledig afkoelen. TIP! Je kan de omelet zowel koud als lauw serveren.
Salade
- Kook de groene asperges beetgaar in licht gezouten water of je kan ze ook stomen of grillen. Snij ondertussen ook de rode ui fijn.
- Snij de afgekoelde omelet in kleinere stukjes en leg op een serveerbord. Verdeel er de asperges (in kleinere stukken), gerookte zalm en rode ui over. Werk af met de dille en wat kleine schepjes roomkaas.Smakelijk