Misschien ben je nog op zoek naar iets origineel om op tafel te zetten met Pasen. Of ben je op zoek naar een leuk receptje om al die paaseieren in je kast te verwerken. Dan zijn deze gevulde chocolade eieren met speculaas wat je zoekt! Origineel, super makkelijk en gewoon zo lekker. De paaseieren vullen we met wat verkruimelde speculaas en een heerlijke mousse op basis van roomkaas. Ja, de vulling heeft wel wat weg van een cheesecake. Dan kan dus echt niet slecht zijn he 😉
Deze gevulde eieren zijn dus ideaal voor tijdens het paasontbijt, paasbrunch of gewoon voor tijdens de koffie. Je kan ze makkelijk op voorhand al maken wat altijd wel handig is. Bewaar ze goed afgedekt in de koelkast zodat ze geen smaken kunnen opnemen uit de koelkast.
Hoe maken we deze Gevulde chocolade eieren met speculaas?
We beginnen met het maken van de mousse. Hiervoor mix je roomkaas, poedersuiker en vanille even los tot een crème. Giet er de room bij en mix opnieuw tot een mooi crème. Zet dit even afgedekt in de koelkast.
Verkruimel ondertussen speculaaskoekjes. Verkruimel ze niet te fijn, je mag de speculaas nog goed proeven. Voor de chocolade eieren, heb je 2 opties qua serveren. De gemakkelijkste optie is dat je ze bovenaan voorzichtig openbreekt. De andere optie is dat je ze halveert zodat je 2 helften hebt. Dit is wel de “moeilijkste” aangezien meestal één helft altijd breekt. Dus reken dan een paar extra paaseieren. Of je kan ook een mix van beide doen zoals ik heb gedaan.
Dan is het tijd om de paaseieren te gaan vullen. Doe eerst wat van de verkruimelde speculaas koekjes in de eitjes en vul dan op met de mousse. Dit kan je makkelijk van tevoren al doen en bewaren in de koelkast. Dek ze wel goed af zodat de chocolade geen smaken uit de koelkast kan opnemen.
Als afwerking gaan we er wat gesmolten speculaaspasta overgieten. Ook dit kan je ook op voorhand al doen zodat de pasta opgesteven is bij het serveren. Of je doet dit vlak voor het serveren zodat ie nog wat vloeibaar is. De speculaaspasta smelt je au bain-marie op een zacht vuurtje. Zorg ervoor dat er geen vocht of water bij de pasta kan anders zal ie gaan schiften. Drizzle wat van de speculaaspasta over de gevulde eitjes.
Gevulde chocolade eieren met speculaas
Ingrediënten
- 200 gr roomkaas
- 30 gr poedersuiker
- 1/2 tl vanille extract
- 100 ml room
- 4 a 5 speculaaskoekjes
- 4 grote chocolade eieren
- 2 el speculaaspasta
Instructies
- We beginnen met het maken van de mousse.Doe de roomkaas, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast even los tot een gladde crème. Giet er de room bij en mix tot een mooie mousse. Zet dit even in de koelkast.
- Verkruimel de speculaas koekjes, dit hoeft niet super fijn te zijn.
- Voor de chocolade eieren, je hebt 2 opties qua serveren of je kan een combinatie doen zoals ik heb gedaan Optie 1 : Breek de chocolade eieren bovenaan voorzichtig een beetje open. Dit is de gemakkelijkste optieOptie 2 : Halveer de eieren zodat je 2 helften hebt. Er is wel steeds een risico dat één helft mooi intact blijft en de andere helft breekt. Reken dan een paar paaseieren meer.
- Doe ongeveer 1kl van de speculaas koekjes in de paaseieren en vul dan op met de mousse. Dit kan je makkelijk even op voorhand al maken en koel bewaren. Als je ze in de koelkast bewaart, probeer ze goed af te dekken. De chocolade kan snel smaken opnemen vanuit de koelkast.
- Afwerken doen we met gesmolten speculaaspasta. Je kan dit ook op voorhand al doen dan is de pasta mooi terug opgesteven bij het serveren. Of je doet dit vlak voor het serveren dan is ie nog wat vloeibaar.Smelt de speculaaspasta au bain-marie en best in een hoge kom of glas. Er mag geen water of vocht bij de pasta anders zal ie gaan schiften. Drizzle wat van de gesmolten speculaaspasta over de gevulde eitjes. Decoreer nog met wat verkruimelde speculaas koekjes.