Dutch baby pannenkoek met skyr en nectarines

Dutch baby pannenkoek met skyr en nectarines. Een pannenkoek uit de oven ofwel een dutch baby, heerlijk fluffy, fris en licht door de Skyr yoghurt en weinig werk omdat je de pannenkoek bakt in de oven. Serveren doen we met geroosterde nectarines.Perfect als ontbijt of voor de brunch

Dutch baby, ik blijf het een super leuke naam vinden. Ik zou het nooit associëren met een pannenkoek en toch is het zo. Geen klassieke pannenkoeken die wij kennen, gebakken in de pan. Dit is een super fluffy, met soms rare vormen, reuze pannenkoek gebakken in de oven. Het maken van pannenkoeken is al super simpel, deze versie is nog makkelijker. Ingrediënten mengen en je oven doet al het werk. Dus deze Dutch baby pannenkoek met skyr en nectarines is een must try!

Skyr

Eieren, bloem en melk … dat zijn de klassieke ingrediënten voor gewone pannenkoeken en ook voor een Dutch baby. In dit recept vervang ik de melk door de bekende IJslandse yoghurt Skyr wat een lekkere frisse toets aan de ovenpannenkoek zal geven. Daarbij voegen we nog eitjes en bloem toe, alles mengen en hup de oven in. Schrik niet van de rare vormen die deze pannenkoek zal aannemen tijdens het bakken. Dat is nu eenmaal zo typisch aan een Dutch baby.

Voorverwarmen

Heel belangrijk is dat je de ovenschaal of pan die je gebruikt om de ovenpannenkoek te bakken hoog genoeg is en dat je deze alvast opwarmt. Alvorens je begint aan het deeg, zet je de ovenschaal/pan met een klontje boter in de oven en verwarm je de oven voor. Terwijl je het deeg maakt, kan je deze dan opwarmen. Wanneer de oven op temperatuur is, kan je voorzichtig de schaal/pan uit de oven halen, deeg hierin gieten en bakken maar.

Geroosterde nectarines

Wat kunnen we hier nu bij eten? Eigenlijk hetzelfde als bij gewone pannenkoeken. Met wat confituur, suiker, vers fruit, een bolletje ijs …
Of mijn tip is met geroosterde nectarine. Deze kan je de laatste 8 a 10min van het bakken van je ovenpannenkoek bij in de oven zetten. Leg de partjes nectarine wel in een apart ovenschaaltje en overgiet ze met een scheutje honing.

Dutch baby pannenkoek met skyr en nectarines. Een pannenkoek uit de oven ofwel een dutch baby, heerlijk fluffy, fris en licht door de Skyr yoghurt en weinig werk omdat je de pannenkoek bakt in de oven. Serveren doen we met geroosterde nectarines.Perfect als ontbijt of voor de brunch

TIPS

  • Je kan de Skyr ook vervangen door Griekse yoghurt of plattekaas
  • Je kan dit ook serveren met geroosterde perziken of pruimen (dezelfde bereiding)
  • Helemaal in de ban van Dutch Baby. Check zeker ook deze receptjes van zowel zoete als hartige versies
Dutch baby pannenkoek met skyr en nectarines. Een pannenkoek uit de oven ofwel een dutch baby, heerlijk fluffy, fris en licht door de Skyr yoghurt en weinig werk omdat je de pannenkoek bakt in de oven. Serveren doen we met geroosterde nectarines.Perfect als ontbijt of voor de brunch

Dutch baby pannenkoek met skyr en nectarines

Een pannenkoek uit de oven ofwel een dutch baby, heerlijk fluffy, fris en licht door de Skyr yoghurt en weinig werk omdat je de pannenkoek bakt in de oven. Serveren doen we met geroosterde nectarines.Perfect als ontbijt of voor de brunch
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 klontje boter
  • 200 gr patisseriebloem
  • 4 eieren
  • 200 gr Skyr yoghurt + extra om te serveren
  • 1+1 el honing
  • 1 tl vanille essence
  • 3 nectarines

Instructies
 

  • Neem een ruime ovenschaal of hoge (ovenbestendige) pan.
    Schep hierin het klontje boter, zet in de oven. (Zo kan de schaal/pan opwarmen)
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Terwijl kan je het deeg maken.
  • Doe de bloem, eieren, skyr, 1el honing en vanille essence in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Mix even los tot een glad beslag.
    Giet dit beslag in de opgewarmde ovenschaal/pan en zet terug in de oven voor zo'n 25 a 30min tot de dutch baby mooi gaar en goudbruin gebakken is
  • Terwijl de Dutch baby aan het bakken is, kan je de nectarine halveren, de pit verwijderen en in partjes snijden.
    Leg de partjes in een ovenschaal en overgiet met 1el honing.
    Zet de nectarines zo'n 8 a 10min bij in de oven met de Dutch Baby.
  • Serveer de Dutch baby met de nectarines en nog wat extra Sky Yoghurt
    Smakelijk
Trefwoord brunch, nectarine, ontbijt, pannenkoeken, skyr, tussendoortje
Dutch baby pannenkoek met skyr en nectarines. Een pannenkoek uit de oven ofwel een dutch baby, heerlijk fluffy, fris en licht door de Skyr yoghurt en weinig werk omdat je de pannenkoek bakt in de oven. Serveren doen we met geroosterde nectarines.Perfect als ontbijt of voor de brunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.