En het aftellen is begonnen? Aftellen naar het weekend en aftellen naar mijn zomervakantie. Dat aftellen gaan we lekker en super smaakvol doen met deze loaded nacho’s. Een ware culinaire upgrade van dat typische “cinema food” gerechtje. Je kent ze wel de tortilla chips met de kaassaus waar iedereen in de cinema van zit te smullen. Ja ik ook hoor 😀
Deze versie is daar een serieuze upgrade van met fijne stukjes varkenshaasje, snelle gepekelde groentjes en een romig chilisausje.
Staycation
Of ik vakantieplannen heb? Ja toch wel. Echter niet de typische vakantie dat we gewend zijn. Normaal trekken we richting het zuiden of het Midden-Oosten. Dit jaar houden we een “staycation“, iets wat ik voor Corona nooit zou hebben gedaan. Voor mij vakantie dat is buiten België, op hotel met in de ochtend genieten van een royaal ontbijtbuffet om dan de streek te gaan verkennen. Wel dit jaar gaan we ons eigen landje verkennen, wat natuurlijk ook heel veel mooie troeven heeft. Eerst gaan een paar dagen Limburg verkennen om daarna nog een paar dagen in het zuiden van België te vertoeven. Super benieuwd naar deze nieuwe ervaring.
Hapje
Alvorens we er even tussenuit trekken, nog een paar dagen hard werken om daarna een week lang nieuwe receptjes uit te testen (dat is ook vakantie voor mij) en dan pure rust in eigen land.
Nu gaan we nog even genieten van deze zalige loaded nacho’s schotel, een receptje dat het perfecte zomerse hapje is als starter bij een barbecue, bij een apéro of wanneer je zin hebt om in eentje eens goed culinair te zondigen.
Aziatische nachoschotel
Een klassieke nachoschotel bestaat meestal uit gehakt, tortilla chips, bonen, kaas, tomaten en zure room. Dit receptje is er eentje met een Aziatische twist. Het gehakt vervangen we door fijne stukjes gemarineerd varkenshaasje, een pittig tomatensausje, snelle gepekelde groentjes en een romige chili dip. Dit is op en top smaak, pittigheid en crunchiness.
TIPS :
> Je kan het varkenshaasje perfect vervangen door stukjes kip, kalkoen of gehakt.
> De gepekelde groentjes kan je al een paar uur van te voren maken, zelfs de avond voordien. Des te langer ze kunnen pekelen des te meer smaak.
Loaded nacho’s
Ingrediënten
- 400 gr varkenshaasje
- 1,5 el sriracha of sambal oelek
- 5 el passata – tomatensaus
- 1,5 el vissaus
- 2 el honing
- 1 el limoensap
- zout
- Olijfolie – zonnebloemolie
- 100 gr cheddar (gerapst)
- 1 zak Maistortilla chips
Gepekelde groentjes
- 2 wortelen
- 1 komkommer
- 6 radijsjes
- 30 ml rijstwijnazijn (of gewone azijn)
- 1 tl suiker
- 1 tl zout
Chilidip
- 150 gr griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 2 el zoete chilisaus
- 1 tl sriracha of sambal oelek (optioneel)
- zout
Instructies
Gepekelde groentjes
- Schil de wortelen en snij in dunne reepjesSnij ook de komkommer in heel dunne reepjesHak de radijsjes fijn.Doe de groentjes in een kommetje.Meng de azijn met de suiker en zout en giet over de groentjes. Meng voorzichtig en zet in de koelkast tot voor het serveren.TIP > Laat de groentjes minstens 30min of langer pekelen. Je kan dit ook al de avond voordien maken voor extra veel smaak.
Chilidip
- Meng de griekse yoghurt, mayonaise, zoete chilisaus, optioneel nog wat sriracha of sambal oelek en een snuifje zout. Bewaar koel.
Varkenshaasje
- Snij het varkenshaasje in de fijne reepjes. Zet even opzij.Meng de sriracha of sambal oelek met de passata/tomatensaus, vissaus, honing, limoensap, snuifje zout en 1el olie. Voeg 2el van dit pittig sausje toe aan de reepjes varkenshaasje en meng goed.Verhit een pan of wok met een scheutje olie en roerbak het vlees kort. Het vlees mag nog wat rozig zien aangezien ze nog verder zullen bakken in de oven.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.Neem een ruime ovenschaal. Bedek de bodem van de ovenschaal met een deel van de maistortilla's. Schep hierop de helft van de reepjes varkenshaasje. Giet hierover een beetje van de chilisausje en strooi er wat cheddar over. Bedek opnieuw met de chips, gevolgd door de resterende stukjes vlees, chilisausje en kaas. Als laatstje nog een laagje chips en wat kaas. Zet voor zo'n 5 a 8min in de oven tot de kaas mooi gesmolten is en de chips bovenaan lichtjes begint te bruinen.Haal uit de oven en serveer direct met de gepekelde groentjes en de chili dip.Smakelijk