Viskoekjes met avocadosaus

Viskoekjes met avocadosaus. Hartige koekjes op basis van vis met een snelle gezonde avocadosaus. Een snel en makkelijk te maken recept, een gezond doordeweekse maaltijd. Deze viskoekjes heb je klaar in minder dan 30min en is ook ideaal om te meal preppen

Koekjes hoeven niet altijd in een zoete versie gemaakt worden, hartige koekjes kunnen even goed. Dat bewijzen deze viskoekjes met avocadosaus. Klinkt toch al super leuk en origineel om deze op je weekmenu te zetten. Ik geef je met plezier nog een paar redenen waarom deze echt komende week op je weekmenu moeten belanden namelijk “meal prep proof“, makkelijk & snel te maken en voedzaam & gezond.

“Meal Prep Proof”

Met de viskoekjes ga je sowieso scoren bij groot als klein. Het maken van deze koekjes is pure fun want ze bevatten niet veel ingrediënten en je blender en oven doen al het werk. Klinkt toch al goed he 😉
Daarnaast zijn ze ook nog eens ideaal om te “meal preppen“. Het deeg voor de koekjes kan je namelijk al makkelijk de dag voordien maken, je kan ze al rollen en afgedekt bewaren in de koelkast. Je hoeft ze enkel nog maar te bakken. Ik bak deze in de oven, vind ik veel makkelijker, je kan ze ook gewoon in de pan met wat olie bakken.

Avocadosaus

En dan heb je nog de saus, een zalige saus waar ook nu weer je blender al het werk voor je gaat doen. Avocado, kruiden, yoghurt en mascarpone in je blender gooien, mixen en klaar. De saus kan je het best maken terwijl de koekjes in de oven staan. Omdat de saus op basis van avocado is, kan de saus na een tijdje (niet na 15 of 20min) van kleur veranderen. Maar als je deze even terug doorroert, is ie weer perfect lichtgroen van kleur.

Viskoekjes met avocadosaus. Hartige koekjes op basis van vis met een snelle gezonde avocadosaus. Een snel en makkelijk te maken recept, een gezond doordeweekse maaltijd. Deze viskoekjes heb je klaar in minder dan 30min en is ook ideaal om te meal preppen

TIPS

  • Je kan eender welke witte vis hiervoor gebruiken. Gebruik geen te dure aangezien je deze toch gaat blenden. Je kan dit ook perfect met zalm maken
  • Ik voeg mascarpone toe aan de avocadosaus. Je kan ook enkel met yoghurt werken of vervang door ricotta.
  • De koekjes kan je ook perfect koud serveren, of meenemen als koude lunch.
Viskoekjes met avocadosaus. Hartige koekjes op basis van vis met een snelle gezonde avocadosaus. Een snel en makkelijk te maken recept, een gezond doordeweekse maaltijd. Deze viskoekjes heb je klaar in minder dan 30min en is ook ideaal om te meal preppen

Viskoekjes met avocadosaus

Hartige koekjes op basis van vis met een snelle gezonde avocadosaus. Een snel en makkelijk te maken recept, een gezond doordeweekse maaltijd. Deze viskoekjes heb je klaar in minder dan 30min en is ook ideaal om te meal preppen
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Viskoekjes

  • 450 gr witte vis
  • 100 gr amandelmeel (of paneermeel of panko)
  • 1 ei
  • 1 teentje look
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el bieslook (fijngehakt)
  • 2 el citroensap
  • 1/2 tl zeste van citroen (fijngeraspt)
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl chilivlokken (of cayennepeper)
  • 1 el olijfolie + extra

Avocadosaus

  • 2 avocado's
  • 3 el griekse yoghurt
  • 1/2 sjalot
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el bieslook (fijngehakt)
  • 1 kl basilicum (fijngehakt)
  • 1 a 2 el citroensap
  • Peper en zout
  • Handvol radijsjes

Instructies
 

Viskoekjes

  • Snij de vis in grove stukken en doe in een blender/foodprocessor.
    Voeg ook het amandelmeel, ei en look toe.
    Mix al even kort en voeg dan de overige ingrediënten toe.
    Mix tot je textuur van gehakt hebt.
    Vorm balletjes of kleine burgertjes van dit mengsel.
    TIP > is dit mengsel nog iets te droog, giet er nog een klein scheutje olijfolie bij en mix nog even kort.
    TIP > Je kan dit al perfect de dag voordien doen en de balletjes afgedekt bewaren in de koelkast
  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
    Wrijf de balletjes in met wat olie en bak ze mooi goudbruin in de oven. Draai ze tijdens het bakken zodat ze langs beide kanten mooi goudbruin worden.

Avocadosaus

  • Doe alle ingrediënten in een blender/foodprocessor en mix tot een gladde crème.
    Proef en breng verder op smaak met peper, zout en citroensap.
    Snij de radijsjes fijn.
    Serveer de visballetjes met de avocadosaus en de radijsjes.
Trefwoord vis
Viskoekjes met avocadosaus. Hartige koekjes op basis van vis met een snelle gezonde avocadosaus. Een snel en makkelijk te maken recept, een gezond doordeweekse maaltijd. Deze viskoekjes heb je klaar in minder dan 30min en is ook ideaal om te meal preppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.