Cottage cheese pannenkoeken

De lekkerste pancakes ooit? Dat zijn zonder twijfel deze super makkelijke en snelle Cottage cheese pannenkoeken. Ze zijn lekker luchtig en fris en daarom ideaal als gezond ontbijt, brunch of tussendoortje. Ik serveerde ze met gebakken abrikozen maar ook verse aardbeien hierbij is heerlijk!
Naar recept gaan

Een week zonder dat er ergens pannenkoeken zijn gepasseerd, die bestaan hier bij mij niet 😃. “Pancakes are life” is mijn motto dus elke week maak ik ze wel. Altijd een ander receptje, het ene al wat “gezonder” dan het andere. De ene keer verwerk ik er rijpe bananen in, de andere keer “the classic” way”. Je hebt er eindeloos veel opties mee dus ze gaan nooit vervelen. En ik ben er zeker van dat deze makkelijke fluffy cottage cheese pannenkoeken ook nooit gaan vervelen. Zo extreem lekker zijn, zo luchtig, licht … gewoon alles wat je van pannenkoeken verwacht 😃.

Cottage cheese of ook wel hüttenkäse genaamd, vind je tegenwoordig heel makkelijk in elke supermarkt. Ze smaakt is lekker fris ietwat zurig maar heel romig. Wat deze zo typisch maakt, is de korrelige textuur waar je wel voor moet zijn. Ik ben al jaren fan, ik kan zonder probleem zonder enige topping of extra’s zo’n potje leegeten. Je kan de cottage cheese net zo goed serveren zoals gewone yoghurt met wat fruit en granola. Of maak er deze heerlijke fluffy pannenkoeken mee.

TIP! Ik serveerde de pannenkoeken deze keer met gebakken abrikozen uit de oven. Je kan ze ook even goed afwerken met verse bessen, perziken, nectarine …

De lekkerste pancakes ooit? Dat zijn zonder twijfel deze super makkelijke en snelle Cottage cheese pannenkoeken. Ze zijn lekker luchtig en fris en daarom ideaal als gezond ontbijt, brunch of tussendoortje. Ik serveerde ze met gebakken abrikozen maar ook verse aardbeien hierbij is heerlijk!

Hoe maken we deze Cottage cheese pannenkoeken?

Ik serveerde deze cottage cheese pannenkoeken met gebakken abrikozen. Deze heb ik alvast eerst gehalveerd, pit verwijderd en met snijvlak naar boven in een ovenschaal gelegd. Giet er wat honing over en bak voor zo’n 10 a 12 min in de oven. Hou ze goed in de gaten dat ze niet te bruin worden. Eenmaal mooi zacht, haal uit de oven en laat ietwat afkoelen.

Terwijl de abrikozen in de oven staan, kan je aan het deeg van de pannenkoeken beginnen. Doe hiervoor eitjes, de cottage cheese, melk, maple syrup (of honing of agavesiroop) en vanille extract in een mengkom. Roer dit alvast even los. Doe er dan zelfrijzende bloem bij en een snuifje kaneel en meng of mix nog even goed tot een bijna glad deeg. Perfect glad ga je dit niet krijgen omwille van de “klonterige” cottage cheese.

Verhit een pan met wat olie of boter. Schep zo’n 1,5el (per pannenkoekje) van het deeg in de pan en bak ze mooi goudbruin langs beide kanten. Je kan dus perfect meerdere pannenkoekjes tegelijk bakken in de pan. Eenmaal gebakken serveer direct met de gebakken abrikozen of vers fruit.

De lekkerste pancakes ooit? Dat zijn zonder twijfel deze super makkelijke en snelle Cottage cheese pannenkoeken. Ze zijn lekker luchtig en fris en daarom ideaal als gezond ontbijt, brunch of tussendoortje. Ik serveerde ze met gebakken abrikozen maar ook verse aardbeien hierbij is heerlijk!

Cottage cheese pannenkoeken

De lekkerste pancakes ooit? Dat zijn zonder twijfel deze super makkelijke en snelle Cottage cheese pannenkoeken. Ze zijn lekker luchtig en fris en daarom ideaal als gezond ontbijt, brunch of tussendoortje. Ik serveerde ze met gebakken abrikozen maar ook verse aardbeien hierbij is heerlijk!
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 12 abrikozen
  • 1,5 el honing

Cottage cheese pannenkoeken

  • 4 eieren
  • 225 gr cottage cheese
  • 60 ml melk
  • 35 gr maple syrup (of honing, agavesiroop, …)
  • 1 tl vanille extract
  • 155 gr zelfrijzende bloem
  • 1 snuifje kaneel
  • Zonnebloemolie of boter

Instructies
 

  • Voor de gebakken abrikozen, verwarm de oven voor op 185 graden.
    Halveer de abrikozen, verwijder de pit en leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaal. Giet er wat honing over en bak in de oven voor zo'n 10 a 12min. Hou goed in de gaten. Ze moeten mooi zacht geworden zijn.
    Haal uit de oven en laat ietwat afkoelen
  • Terwijl de abrikozen in de oven staan, kan je de pannenkoeken maken.
    Doe de eieren, cottage cheese, melk, maple syrup en vanille extract in een mengkom. Roer dit los. Voeg de bloem en snuifje kaneel toe. Meng opnieuw goed tot een glad deeg. Natuurlijk krijg je het niet perfect glad door de cottage cheese.
  • Verhit een pan met wat olie of boter. Schep zo'n 1 a 1,5el (per pannenkoekje) van het deeg in de pan. Je kan dus makkelijk verschillende pannenkoekjes tegelijk bakken. Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten.
    Serveer de pannenkoekjes direct met de gebakken abrikozen. Of met ander vers fruit.
    Smakelijk
Trefwoord abrikozen, brunch, cottage cheese, gezond ontbijt, ontbijt, pannenkoeken, tussendoortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.