Gevulde perziken met tonijn, een heerlijke klassieker die ik tijdens de zomermaanden wel eens een paar keer op het menu durf te zitten. Simpele snelle kost maar zo lekker! Dat is wat je ook kan zeggen van dit receptje voor gevulde perzik met kip. Een heerlijke variatie op de klassieker die je de komende weken zeker eens op je weekmenu moet zetten. We vullen de perziken op met een combinatie van gepocheerde kip, spekjes, kruiden en yoghurt. Lekker fris en je kan deze al makkelijk enkele uren van tevoren maken.
Hoe maken we deze Gevulde perzik met kip?
Begin met het pocheren van de kip. Breng hiervoor een kookpot met water en bouillonblokje aan de kook. Als het water eenmaal kookt, zet het vuur heel zachtjes. Leg de kipfilets in het warme water en laat zo’n 15 a 20min zachtjes sudderen (vooral niet koken) tot deze gaar zijn. Haal ze uit de bouillon en laat volledig afkoelen.
Terwijl kan je het spek bakken in de oven. Leg de plakjes (gerookt) spek op een beklede bakplaat en bak deze zo’n 10 a 12min in de oven. Hou ze goed in de gaten dat deze niet te bruin worden. Haal uit de oven en leg de plakjes spek op keukenpapier om uit te lekken. Tijdens afkoelen worden ze nog wat krokanter.
Hak ondertussen een kleine sjalot (of ui) fijn. Snij de afgekoelde kip en plakjes spek in kleine stukjes. Doe in een mengkom samen met de sjalot, peterselie, bieslook, mayonaise, mosterd, yoghurt, peper en zout. Meng goed.
TIP! Je kan dit makkelijk al enkele uren op voorhand maken.
Vlak voor het serveren, halveer je de perziken en verwijder de pitten. Vul de perziken op met het kip-spek mengsel.
Gevulde perzik met kip
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1 bouillon blokje (kip)
- 10 sneetjes spek (gerookt)
- 1/2 sjalot
- 1,5 el peterselie (fijngehakt)
- 1 el bieslook (fijngehakt-
- 1 el mayonaise
- 1 kl mosterd
- 170 gr griekse yoghurt (of volle yoghurt)
- 4 perziken
- sla
Instructies
- Breng een kookpot met water en bouillonblokje aan de kook. Eenmaal het water kookt, zet jet het vuur heel zachtjes en leg er de kipfilets in. Laat zo'n 15min zachtjes sudderen tot de kipfilets gaar zijn. Laat ze volledig afkoelen
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg de plakjes spek op een beklede bakplaat, laat ze niet overlappen. Bak ze voor zo'n 10 a 12min. Hou ze goed in de gaten dat de plakjes niet te donker worden.Haal uit de oven, laat de plakjes spek uitlekken op wat keukenpapier. Zo zullen ze ook wat krokanter worden.
- Hak alvast de sjalot heel fijn.Wanneer de kipfilets volledig zijn afgekoeld, snij ze in heel kleine stukjes en doe in een kom.Hak de afgekoelde plakjes spek in kleine stukjes en voeg toe aan de kip. Doe hier ook de fijngehakte sjalot, peterselie, bieslook, mayonaise, mosterd, yoghurt, peper en zout. Meng goed.TIP! Je kan dit al makkelijk een paar uur van tevoren maken en goed afgedekt in de koelkast bewaren.
- Vlak voor het serveren, Halveer de perziken en verwijder de pitten. Vul ze op met de kipsalade. Serveer met sla en eventueel wat gebakken patatjesSmakelijk