Lekker fris, luchtig en super snel om te maken, dat willen we toch allemaal als dessertje tijdens de zomer. Wel dan is deze citroenmousse met bessen eentje om te onthouden en eentje om zeker te maken op een zomerse warme dag. De mousse is op basis van room en mascarpone waar we lemon curd en wat zeste van citroen aan toevoegen. Die lemon curd is gewoon “zelfgekocht”, tijdens de zomer houden we het simpel he mannekes 😉. De mousse combineren we met een frisse salsa van frambozen, aardbeien en kersen. Kan het nog zomerser dan dit dessertje in een glaasje?
TIP! Lemon curd kan je makkelijk in de supermarkt vinden (bij de confituren) of spring eens binnen bij Dille & Kamille. Kan je deze nu echt niet vinden? Maak hem zelf (zie receptje) of kies dan voor een confituur of jam (op basis van bessen)
Hoe maken we deze Citroenmousse met bessen ?
Begin met het maken van de citroenmousse. Doe room, mascarpone, lemon curd, zeste van citroen, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Klop dit op tot een luchtige mousse. Zet in de koelkast om even op te stijven.
Ondertussen kan je de fruit salsa maken. Ontpit hiervoor de kersen en snij ze in kleinere stukjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij de aardbeien in kleinere stukjes. Halveer de frambozen. Meng het fruit met wat bruine suiker en citroensap.
Nu kan je de glaasjes gaan samenstellen. Doe wat van de citroenmousse op de bodem van de glaasjes gevolgd door 1el (per glaasje) lemon curd. Verdeel hierover de fruit salsa en eindig met de resterende citroenmousse. Zet in de koelkast tot voor het serveren.
TIP! je kan dit dessertje makkelijk al enkele uren van tevoren maken.
Citroenmousse met bessen
Equipment
- 4 dessert glaasjes
Ingrediënten
- 250 ml room
- 150 gr mascarpone
- 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
- 5,5 el lemon curd (*)
- 40 gr poedersuiker
- 1/2 tl vanille extract
- 125 gr kersen
- 150 gr aardbeien
- 125 gr frambozen
- 1 el bruine suiker (= cassonade)
- 1 el citroensap
Instructies
- We beginnen met het maken van de citroenmousse. Doe de room, mascarpone, zeste van citroen, 1,5el lemon curd, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Klop dit op tot een romige mousse. Zet even in de koelkast om op te stijven.
- Ontpit de kersen en snij in kleiner stukje.Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij de aardbeien in kleine blokjes. Halveer de frambozen. Meng het fruit met de bruine suiker en citroensap.
- Voor de samenstelling van de glaasjes. Doe wat van de citroenmousse op de bodem van de glaasjes gevolgd door 1el (per glaasje) lemon curd. Verdeel hierover de fruit salsa en eindig met de resterende citroenmousse. Zet in de koelkast tot voor het serveren.