Cottage cheese pannenkoeken, ideaal om je dag gezond en voedzaam in te zetten. Super makkelijke eiwitrijke pannenkoeken die extra hard gaan smaken als ontbijtje of tussendoortje. Het deeg heb je klaar in amper 5min, het is gewoon alles even mengen. Nog even bakken, en het smullen kan beginnen. Er wordt trouwens geen suiker toegevoegd aan het deeg.
Vaak maak ik pannenkoeken op basis van yoghurt of de klassieke versie met melk, maar cottage cheese kan dus ook perfect. Ik kan perfect zo’n potje cottage cheese in één keer opeten, verzot ben ik erop. Lekker romige met een licht zure toets. Ik vervang ook vaak mijn yoghurt door cottage cheese. Nog nooit geprobeerd? Zeker eens doen en begin dan met deze heerlijke pannenkoeken te maken.
Serveer de pannenkoeken met vers fruit zoals besjes (aardbeien, frambozen, blauwe bessen, …). Ze zijn ook super lekker met gebakken appeltjes. Of binnenkort met gestoofde pruimen.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere ontbijtjes? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Cottage cheese pannenkoeken?
- Havermout
- Patisseriebloem
- Bakpoeder
- kaneel
- Cottage cheese
- Eieren
- Vanille extract
Hoe maak je deze Cottage cheese pannenkoeken?
Begin met het fijnmalen van de havermout. Dit gaat het gemakkelijkste met een blender. Doe dit in een mengkom en voeg er vervolgens patisseriebloem, bakpoeder en kaneel aan toe. Meng alvast goed.
Doe er dan de cottage cheese, eitjes en vanille extract bij. Meng dit goed. Dit is een vrij vast deeg.
Verhit een pan met optioneel een scheutje olie. Schep zo’n 1 volle eetlepel (per pannenkoekje) van het deeg in de pan. Maak ze niet te groot. Je kan er dus een paar bakken tegelijk. Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten.
Serveer de pannenkoeken met vers fruit. Ik gebruikte frambozen, blauwe bessen en aardbeien. Giet er dan wat honing, agavesiroop of maple syrup over.
Cottage cheese pannenkoeken
Ingrediënten
- 70 gr havermout
- 60 gr patisseriebloem
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 snuifje kaneel
- 3 eieren
- 100 gr cottage cheese
- 1 tl vanille extract
Instructies
- Maal de havermout fijn in een blender.Doe in een mengkom samen met de patisseriebloem, bakpoeder en kaneel. Meng goed.
- Doe er de eieren, cottage cheese en vanille extract bij. Meng goed. Dit is een vrij vast deeg.
- Verhit een pan met optioneel wat olie. Schep wat van het deeg in de pan. Ik gebruikte zo'n 1 volle eetlepel per pannenkoekje. Maak ze niet te groot. Je kan zo een paar pannenkoeken tegelijk bakken. Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten
- Serveer de pannenkoeken met vers fruit en wat honing/maple syrup/agavesiroop. Smakelijk