Romige orzo pasta met scampi’s

Lekker makkelijk recept voor Romige orzo pasta met scampi's, een snelle doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Een simpel eenpansgerecht met scampi's in een romige tomatensaus klaar in amper 30min
Naar recept gaan

Romige orzo pasta met scampi’s, een lekker makkelijk eenpansgerecht om op je volgend weekmenu te zetten! Een receptje dat in minder dan 30min op tafel staat, weinig werk in steek, weinig afwas want alles in één pan en veel ingrediënten vraagt het ook niet. Kortom een ideaal doordeweekse avondmaaltijd noem ik dat 😀. Ben je nu geen fan van scampi’s dan kan je ook kip of gehaktballetjes gebruiken. Wil je extra groentjes toevoegen dan kan dit ook. Het is echt een basis receptje waar je zelf nog volop mee kan gaan spelen.

TIP! Ben je geen fan van scampi’s? Geen probleem dan kan je deze ook maken met kip of gehaktballetjes. De bereidingswijze is dan dezelfde. Eerst even aanbakken. Voeg deze wel iets vroeger terug toe aan de pasta zodat deze genoeg gaartijd krijgen.

TIP! Voeg nog extra groentjes toe zoals spinazie, kerstomaten, courgette, …

Nog meer inspiratie nodig voor lekker makkelijke eenpansgerechten? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Romige orzo pasta met scampi's, een snelle doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Een simpel eenpansgerecht met scampi's in een romige tomatensaus klaar in amper 30min

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Romige orzo pasta met scampi’s?

  • Scampi’s : gepeld en schoongemaakt
  • (Gerookt) Paprikapoeder
  • Ui & look
  • Paprika
  • Tapenade van zongedroogde tomaten of je kan ook rode pesto gebruiken
  • Oregano
  • Orzo pasta
  • Bouillon (kip of groente)
  • Room

Hoe maak je deze Romige orzo pasta met scampi’s?

Begin met de groentjes fijn te snijden. Pel de ui en look en hak fijn. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes.

Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie. Leg hierin de scampi’s in en kruid ze meteen met (gerookt) paprikapoeder, peper en zout. Bak ze kort rondom aan. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Schep ze ui de stoofpot en zet even opzij.

Voeg in dezelfde stoofpot (zonder eerst proper te maken) opnieuw een scheutje olijfolie. Stoof hierin eerst de ui en paprika aan voor zo’n 4 a 5min. Roer regelmatig. Doe er dan de look, oregano en tapenade bij. Roer goed los en laat een minuutje mee bakken. Voeg dan de orzo pasta toe, roer goed en laat ook deze een minuutje mee bakken. Giet er de bouillon over, roer even en breng zachtjes aan de kook. Eenmaal dit kookt, laat dan zachtjes sudderen. Roer af en toe zodat de pasta niet aan de bodem kan plakken.

De pasta zal rustig al het vocht opnemen. Wanneer het meeste vocht is opgenomen maar de pasta nog niet helemaal gaar is, voeg dan de room toe. Laat nog even sudderen tot de pasta gaar is. Zet het vuur dan uit. Als laatste voeg je de scampi’s toe, meng even en laat deze nog even doorwarmen. Serveer dan

Lekker makkelijk recept voor Romige orzo pasta met scampi's, een snelle doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Een simpel eenpansgerecht met scampi's in een romige tomatensaus klaar in amper 30min
Lekker makkelijk recept voor Romige orzo pasta met scampi's, een snelle doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Een simpel eenpansgerecht met scampi's in een romige tomatensaus klaar in amper 30min

Romige orzo pasta met scampi’s

Lekker makkelijk recept voor Romige orzo pasta met scampi's, een snelle doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Een simpel eenpansgerecht met scampi's in een romige tomatensaus klaar in amper 30min
5 van 8 stemmen
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 450 gr scampi's (gepeld en schoongemaakt)
  • 1/4 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 paprika
  • 120 gr tapenade van zongedroogde tomaten (*)
  • 1 tl oregano
  • 300 gr orzo pasta
  • 700 ml bouillon (kip of groente)
  • 150 ml room
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Begin alvast met de groenten eerst fijn te snijden.
    Pel de ui en hak fijn
    Pel de teentjes look en hak fijn.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes.
  • Verhit een ruime stoofpot met een royale scheut olijfolie.
    Leg de scampi's in de warme pan en verstrooi meteen met het (gerookt) paprikapoeder, peper en zout. Bak ze ongeveer 1,5min per kant. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Schep ze uit de pan en leg even opzij.
    Maak de stoofpot vooral niet proper (daar zit nu heel veel smaak in)
  • Doe opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde pan. Doe er de ui en paprika in en stoof deze voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Doe er dan de look bij samen met de tapenade en oregano. Roer goed los en laat deze ook een minuutje mee bakken
    Voeg de orzo pasta toe, roer goed en laat ook een minuutje mee bakken.
    Giet er de bouillon over, roer goed, breng aan de kook en laat rustig sudderen.
  • Probeer af en toe te roeren zodat de pasta niet aan de bodem kleeft.
    De pasta zal rustig al het vocht opnemen. Wanneer de pasta bijna al het vocht heeft opgenomen, giet er de room bij. Roer goed en laat nog zachtjes sudderen tot de pasta mooi gaar is. Voeg de scampi's toe, meng even en laat deze nog even doorwarmen.
    Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
    Voeg eventueel nog wat Parmezaanse kaas toe
    Smakelijk

Notities

(*) je kan de tapenade ook vervangen door rode pesto 
Trefwoord doordeweeks recept, eenpansgerecht, orzo, pasta, scampi’s, snel klaar, weekmenu

8 thoughts on “Romige orzo pasta met scampi’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.