Romige orzo pasta met scampi’s, een lekker makkelijk eenpansgerecht om op je volgend weekmenu te zetten! Een receptje dat in minder dan 30min op tafel staat, weinig werk in steek, weinig afwas want alles in één pan en veel ingrediënten vraagt het ook niet. Kortom een ideaal doordeweekse avondmaaltijd noem ik dat 😀. Ben je nu geen fan van scampi’s dan kan je ook kip of gehaktballetjes gebruiken. Wil je extra groentjes toevoegen dan kan dit ook. Het is echt een basis receptje waar je zelf nog volop mee kan gaan spelen.
TIP! Ben je geen fan van scampi’s? Geen probleem dan kan je deze ook maken met kip of gehaktballetjes. De bereidingswijze is dan dezelfde. Eerst even aanbakken. Voeg deze wel iets vroeger terug toe aan de pasta zodat deze genoeg gaartijd krijgen.
TIP! Voeg nog extra groentjes toe zoals spinazie, kerstomaten, courgette, …
Nog meer inspiratie nodig voor lekker makkelijke eenpansgerechten? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Romige orzo pasta met scampi’s?
- Scampi’s : gepeld en schoongemaakt
- (Gerookt) Paprikapoeder
- Ui & look
- Paprika
- Tapenade van zongedroogde tomaten of je kan ook rode pesto gebruiken
- Oregano
- Orzo pasta
- Bouillon (kip of groente)
- Room
Hoe maak je deze Romige orzo pasta met scampi’s?
Begin met de groentjes fijn te snijden. Pel de ui en look en hak fijn. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes.
Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie. Leg hierin de scampi’s in en kruid ze meteen met (gerookt) paprikapoeder, peper en zout. Bak ze kort rondom aan. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Schep ze ui de stoofpot en zet even opzij.
Voeg in dezelfde stoofpot (zonder eerst proper te maken) opnieuw een scheutje olijfolie. Stoof hierin eerst de ui en paprika aan voor zo’n 4 a 5min. Roer regelmatig. Doe er dan de look, oregano en tapenade bij. Roer goed los en laat een minuutje mee bakken. Voeg dan de orzo pasta toe, roer goed en laat ook deze een minuutje mee bakken. Giet er de bouillon over, roer even en breng zachtjes aan de kook. Eenmaal dit kookt, laat dan zachtjes sudderen. Roer af en toe zodat de pasta niet aan de bodem kan plakken.
De pasta zal rustig al het vocht opnemen. Wanneer het meeste vocht is opgenomen maar de pasta nog niet helemaal gaar is, voeg dan de room toe. Laat nog even sudderen tot de pasta gaar is. Zet het vuur dan uit. Als laatste voeg je de scampi’s toe, meng even en laat deze nog even doorwarmen. Serveer dan
Romige orzo pasta met scampi’s
Ingrediënten
- 450 gr scampi's (gepeld en schoongemaakt)
- 1/4 tl (gerookt) paprikapoeder
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 paprika
- 120 gr tapenade van zongedroogde tomaten (*)
- 1 tl oregano
- 300 gr orzo pasta
- 700 ml bouillon (kip of groente)
- 150 ml room
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
- Begin alvast met de groenten eerst fijn te snijden. Pel de ui en hak fijnPel de teentjes look en hak fijn.Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes.
- Verhit een ruime stoofpot met een royale scheut olijfolie. Leg de scampi's in de warme pan en verstrooi meteen met het (gerookt) paprikapoeder, peper en zout. Bak ze ongeveer 1,5min per kant. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Schep ze uit de pan en leg even opzij. Maak de stoofpot vooral niet proper (daar zit nu heel veel smaak in)
- Doe opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde pan. Doe er de ui en paprika in en stoof deze voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Doe er dan de look bij samen met de tapenade en oregano. Roer goed los en laat deze ook een minuutje mee bakken Voeg de orzo pasta toe, roer goed en laat ook een minuutje mee bakken. Giet er de bouillon over, roer goed, breng aan de kook en laat rustig sudderen.
- Probeer af en toe te roeren zodat de pasta niet aan de bodem kleeft. De pasta zal rustig al het vocht opnemen. Wanneer de pasta bijna al het vocht heeft opgenomen, giet er de room bij. Roer goed en laat nog zachtjes sudderen tot de pasta mooi gaar is. Voeg de scampi's toe, meng even en laat deze nog even doorwarmen. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.Voeg eventueel nog wat Parmezaanse kaas toeSmakelijk
Super hard gesmaakt en heel simpel om te maken
Gisteren gemaakt en we hebben gesmuld
Super lekker en makkelijk
Mercikes
Heerlijk!
Gisteren gemaakt en was heerlijk en makkelijk
Hartelijk bedankt
Gisteren gemaakt en iedereen was laaiend enthousiast
Fantastisch van smaak en makkelijk om te maken
Deze is zo lekker en makkelijk