Pudding taart met rabarber

Lekker makkelijk recept voor Pudding taart met rabarber, heerlijk gebak met een heerlijke super simpele en snelle vanillepudding. Verwacht je aan een lekkere krokante korst en crumble en binnenin een pudding op basis van mascarpone, yoghurt en zure room afgewerkt met rabarber. Fris, zoet, krokant ... deze rabarbertaart heeft het helemaal.
Naar recept gaan

Pudding taart met rabarber, een makkelijk en snel receptje dat het rabarberseizoen inluidt. Yes, daar is de rabarber weer. Mijn favoriete ingrediënt om mee te bakken. Het geeft de frisse zure toets dat elk dessertje nodig heeft. Rabarber is nu eenmaal super lekker in elk soort gebak of toetje. De rabarber is echt de finishing touch van deze zalige pudding taart. Wederoom de frisse zure toets dat deze zoete taart nodig heeft. En die combinatie van rabarber met de pudding, is gewoon hemels. Niet de klassieke vanillepudding die we kennen. Wel eentje op basis van mascarpone, zure room en yoghurt. Heel simpel en super snel om te maken

De rabarberplant is zo’n plant dat achteraan in je moestuin staat, eentje waar je eigenlijk niet hoeft naar om te kijken. Die plant zorgt voor z’n eigen. Ideaal voor mij die twee linkse handen heeft wat betreft bloemen & planten, kortom geen groene vingers 😃. Het enige waar ik goed in ben, is om enkele stengels uit te gaan trekken om er dan iets lekkers mee te maken.

TIP! Je zou de rabarber eventueel ook kunnen vervangen door nectarine of perziken

Nog meer inspiratie nodig voor receptjes met rabarber? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Pudding taart met rabarber, heerlijk gebak met een heerlijke super simpele en snelle vanillepudding. Verwacht je aan een lekkere krokante korst en crumble en binnenin een pudding op basis van mascarpone, yoghurt en zure room afgewerkt met rabarber. Fris, zoet, krokant ... deze rabarbertaart heeft het helemaal.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze pudding taart met rabarber?

  • Rabarber
  • Suiker & Vanillesuiker
  • Patisseriebloem
  • Boter
  • Vanille extract
  • Mascarpone
  • Yoghurt : dit mag natuuryoghurt of griekse yoghurt zijn
  • Zure room
  • Eieren
  • Vanille puddingpoeder

Hoe maak je deze Pudding taart met rabarber?

Beginnen doen we met de rabarber in kleine stukjes te snijden en te mengen met suiker. Zet dit even opzij.

Vervolgens gaan we de korst maken. Hiervoor kneed of je mix je bloem, suiker, vanillesuiker, zachte boter en vanille extract. Als dit nog iets te droog aanvoelt, voeg één eetlepel water toe. We gaan het deeg niet uitrollen. Stort het grootste deel van het deeg in een beklede (zowel bodem als zijkanten) springvorm. Hou nog een deeltje apart, dit gaan we als crumble gebruiken. Duw met je vingers/handen het deeg in de vorm. Zorg dat de bodem mooi egaal bedekt is en duw aan de zijkanten ook ietwat naar boven zodat er een randje ontstaat. Dit hoeft niet perfect recht te zijn. Zet even opzij.

Dan gaan we de vulling maken. Doe in een mengkom de mascarpone, yoghurt, zure room, suiker, vanillesuiker, vanille extract en eitjes. Meng of mix dit kort tot een gladde massa. Als laatste voeg je puddingpoeder toe. Meng nog even kort. Dit mengsel is vrij lopend. Giet in de korst. Als deze vulling iets boven de randen komt, is geen probleem.

Zet de taart zo alvast in de oven. Bak dit alvast voor zo’n 30min zonder rabarber en crumble. De vulling zal zo ietwat steviger zijn zodat je de rabarber (zonder het sap in de kom) er makkelijk op kan leggen. Je mag deze ietwat in de vulling duwen. Trek het deeg in kleine stukjes en strooi over de taart. Bak nog eens voor zo’n 15 a 20min. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat afkoelen.

Lekker makkelijk recept voor Pudding taart met rabarber, heerlijk gebak met een heerlijke super simpele en snelle vanillepudding. Verwacht je aan een lekkere krokante korst en crumble en binnenin een pudding op basis van mascarpone, yoghurt en zure room afgewerkt met rabarber. Fris, zoet, krokant ... deze rabarbertaart heeft het helemaal.
Lekker makkelijk recept voor Pudding taart met rabarber, heerlijk gebak met een heerlijke super simpele en snelle vanillepudding. Verwacht je aan een lekkere krokante korst en crumble en binnenin een pudding op basis van mascarpone, yoghurt en zure room afgewerkt met rabarber. Fris, zoet, krokant ... deze rabarbertaart heeft het helemaal.
Lekker makkelijk recept voor Pudding taart met rabarber, heerlijk gebak met een heerlijke super simpele en snelle vanillepudding. Verwacht je aan een lekkere krokante korst en crumble en binnenin een pudding op basis van mascarpone, yoghurt en zure room afgewerkt met rabarber. Fris, zoet, krokant ... deze rabarbertaart heeft het helemaal.

Pudding taart met rabarber

Lekker makkelijk recept voor Pudding taart met rabarber, heerlijk gebak met een heerlijke super simpele en snelle vanillepudding. Verwacht je aan een lekkere krokante korst en crumble en binnenin een pudding op basis van mascarpone, yoghurt en zure room afgewerkt met rabarber. Fris, zoet, krokant … deze rabarbertaart heeft het helemaal.
5 van 6 stemmen
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang dessert, gebak
Porties 8

Equipment

  • 1 Springvorm (+/- 22 a 24cm)

Ingrediënten
  

  • 2 stengels rabarber
  • 2 el suiker

Korst

  • 300 gr patisseriebloem
  • 200 gr boter (zacht)
  • 150 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (+/ 8 a 10gr)
  • 1 tl vanille extract

Vulling

  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr yoghurt (natuuryoghurt, griekse yoghurt, …)
  • 3 el zure room
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (+/ 8 a 10gr)
  • 1 tl vanille extract
  • 3 eieren
  • 50 gr vanille puddingpoeder

Instructies
 

  • Begin met de rabarber in kleine stukjes te snijden. Doe in een kommetje en strooi er de suiker over. Meng even en zet opzij.
  • Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier. Zet opzij
  • Vervolgens gaan we de korst maken.
    Doe hiervoor de bloem, boter, suiker, vanillesuiker en vanille extract in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer). Mix tot je een ietwat kruimelige massa krijgt. Als het nog iets te droog aanvoelt, voeg ongeveer 1el water toe. Mix heel kort opnieuw. Het hoeft geen mooie deegbal te vorm en we gaan het deeg ook niet uitrollen. Het moet gewoon ietwat plakken aan elkaar.
    Doe nu het grootste deel van het deeg in de springvorm. We houden nog wat apart die we gaan gebruiken als crumble voor bovenop de taart. Duw het deeg met je handen in de vorm. Zorg dat de bodem een mooi dun egaal laagje deeg heeft en duw ook aan de zijkanten ietwat naar boven zodat er een randje ontstaat.
    Dit hoeft geen perfect rechte rand te zijn
    Zet even opzij
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vervolgens gaan we de vulling maken.
    Hiervoor doe we mascarpone, yoghurt, zure room, suiker, vanillesuiker, vanille extract en de eitjes in een mengkom. Mix dit even los tot een gladde massa.
    Doe er dan het vanille puddingpoeder bij. Mix nog even kort. De pudding is vrij vloeibaar, dat is normaal
  • Giet de vulling in de korst. Als de vulling ietwat boven de korst gaat, dat is geen probleem.
    Zet dit zo (nog zonder rabarber of het resterende deeg) in de oven. Bak dit alvast voor zo'n 30min.
    TIP! Als we hier nu de rabarber over zouden verdelen dan zal die helemaal in de pudding zakken.
    Na zo'n 30min bakken, zal de bovenkant ietwat steviger zijn. Verdeel er dan de rabarber over (niet het vocht dan in het kommetje ligt). Je kan de rabarber ietwat in de pudding duwen. Trek het resterende deeg in kleine stukjes en verdeel ook over de taart.
    Bak nog eens voor zo'n 15 a 20min tot de pudding mooi stevig gebakken is.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen
Trefwoord bakken, crumble, dessert, gebak, mascarpone, rabarber, yoghurt, zure room

6 thoughts on “Pudding taart met rabarber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.