Italiaanse gehaktballetjes, een lekker makkelijk eenpansgerecht dat thuishoort op je weekmenu. Ja, gehaktballen dat is scoren he! Daar kan ik nu eens een hele dag naar uit kijken 😀. Deze versie is er eentje met lekker veel zuiderse vibes. De balletjes worden op smaak gebracht met Parmezaanse kaas en tapenade van zongedroogde tomaten. Ze worden gegaard in een heerlijk romig sausje waar ik ook tapenade aan heb toegevoegd. Op en top smaak en toch weer zo simpel en snel klaar
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere eenpansgerechten? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Italiaanse gehaktballetjes?
- Gehakt : je kan hier kipgehakt of gemengd gehakt gebruiken
- Parmezaanse kaas
- Tapenade van zongedroogde tomaten of je kan ook rode pesto gebruiken
- Oregano
- Ei
- Paneermeel
- Ui & look
- Paprika
- Bloem
- Bouillon : kip of groente
- Room
- Spinazie
Hoe maak je deze Italiaanse gehaktballetjes?
Begin met het maken van de gehaktballetjes. Doe het gehakt in een mengkom. Doe er de tomaten tapenade, Parmezaanse kaas, oregano, ei, paneermeel, peper en zout bij. Meng goed en rol er dan balletjes van. Verhit een stoofpot met een goede scheut olijfolie. Bak hierin de balletjes rondom mooi goudbruin aan. Schep uit de pot, ze hoeven nog niet gaar te zijn.
Doe opnieuw wat olijfolie in dezelfde stoofpot (zonder proper te maken). Stoof hierin de ui en paprika een paar minuten aan. Roer regelmatig. Voeg de look, tapenade en oregano toe en laat een minuutje mee bakken. Strooi er bloem over, roer even. Giet er de bouillon over en roer goed los. Doe er de room bij en breng zachtjes tot net onder het kookpunt. Zet het vuur dan zachter en leg de gehaktballetjes in de saus.
Wanneer de balletjes gaar zijn, doe er de spinazie bij. Laat zachtjes slinken. Roer goed. Als laatste voeg je de Parmezaanse kaas toe en roer goed zodat de kaas kan smelten. Breng verder op smaak met peper en zout en serveer direct.
Serveer met pasta of rijst
Italiaanse gehaktballetjes
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 paprika
- 100 gr Zongredroogde tomaten tapenade (of rode pesto)
- 1 tl oregano
- 1,5 el bloem
- 250 ml bouillon (kip of groente)
- 175 ml room
- 100 gr spinazie
- 40 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
- Peper en zout
- Olijfolie
Gehaktballen
- 500 gr gehakt (kip of gemengd)
- 40 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
- 2 el Zongedroogde Tomaten tapenade (of rode pesto)
- 1 tl oregano
- 1 ei
- 40 gr Paneermeel
- Peper en zout
Instructies
- Begin met het maken van de gehaktballen.Doe het gehakt in een mengkom. Voeg er de Parmezaanse kaas, tapenade, oregano, ei, paneermeel, peper en zout toe. Meng goed.Rol er balletjes van.
- Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.Bak de balletjes mooi goudbruin rondom. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn binnenin.Schep ze dan uit de stoofpot. Maak de stoofpot niet proper, hierin gaan we verder werken.
- Pel de ui en hak fijn.Pel de look en hak fijn. Snij de paprika in kleine blokjes.Doe opnieuw wat olijfolie in dezelfde stoofpot. Stoof hierin de ui en paprika mooi glazig voor een paar minuten. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.Doe er dan de look, tapenade en de oregano bij. Roer goed los en laat een minuutje mee bakken.
- Strooi er de bloem over. Roer even.Dit zal vrij droog worden.Giet er de bouillon bij en roer goed los. Giet er ook de room bij. Breng zachtjes tot net onder het kookpunt. Zet het vuur dan zachtjes en leg de balletjes in de saus. Laat zo'n 10min zachtjes sudderen tot de gehaktballetjes gaar zijn binnenin.Voeg de spinazie toe en laat slinken door de warmte.Als laatste voeg je de Parmezaanse kaas toe. Roer goed zodat deze kan smelten.Breng verder op smaak met peper en zout. Serveer danSmakelijk
Gisteren gemaakt en iedereen vond het super lekker! En het zijn hier zeer kritische eters hoor 😁
Top recept en super simpel
Bedankt!
Wat een lekker receptje! Gaan we nog maken
Deze is super lekker en makkelijk
Thanks
Gisteren meteen gemaakt! En super lekker, gaan we nog maken