Noem 4 dingen die je zou meenemen op een onbewoond eiland … koffie, chocolade, havermout en mijn oven. De eerste 3 ingrediënten gebruik ik gewoon dagelijks en waarmee je bijvoorbeeld deze lekkere chocolade ontbijtcake met koffie kan bakken 😀 . Tja, cake als ontbijt wie is daar nu geen fan van en als daar dan chocolade en koffie in verwerkt is dan weet je “dit wordt enorm smullen”!
Cake for breakfast … Yes we can
Cake als ontbijt, ik eet het heel vaak. Hier op de blog kan je al enkele receptjes vinden die ook enorm populair zijn bij jullie aan al de leuke reacties en foto’s te zien. Daar komt nu deze heerlijke versie met chocolade en koffie bij. Verwacht geen standaard cake op basis van boter-suiker-ei-bloem. Wel eentje op basis van havermout, maple syrup, pindakaas (proef je amper) en eitjes.
Dalgona
Je kan deze cake gewoon zo eten of serveer met wat yoghurt en vers fruit. Of geef er nog een extra “coffee shot” aan door wat koffie dalgona te maken. Je weet wel de bekende opgeklopte koffie die in het begin van de corona enorm populair was. Intens van koffiesmaak maar zo lekker 😀
Chocolade ontbijtcake met koffie
Equipment
- Muffin of cupcake bakvorm
Ingrediënten
Cake
- 80 gr havermout
- 1/4 tl baking soda
- 1 kl cacaopoeder (ongezoet)
- 70 gr pindakaas (*) (natuurlijke – lopende)
- 80 gr maple syrup
- 1/2 tl vanille essence
- 2 el sterke koffie
Dalgona
- 2 el instant koffie
- 2 el suiker
- 2 el heet water
Instructies
Cake
- Verwarm de oven voor op 175 gradenVet een vormpjes van een muffin/cupcake bakvorm in (ongeveer 3 a 4 vormpjes)
- Doe de havermout in een blender en mix tot meel. Meng de fijne havermout met de baking soda en het cacao poeder. Zet deze droge ingredienten even opzij.Doe de pindakaas, maple syrup, ei, vanille en koffie in een mengkom en klop los. Voeg de droge ingredienten toe en meng tot een glad deeg.Verdeel het deeg over de vormpjes en bak ze mooi gaar in de oven voor zo'n 18 a 20min.Check met een satéprikker of de cakejes gaar zijn binnenin. Haal uit de oven, laat ietwat afkoelen, ontvorm voorzichtig en laat zo verder afkoelen.
Dalgona
- Doe de instant koffie, suiker en heet water in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt of met een handmixer) en klop op hoge snelheid voor zo'n 8 a 10min tot je een mooie stevige mousse krijgt.
- Serveer de cakejes met wat yoghurt en de dalgonaSmakelijk