Chocolade ontbijtcake met koffie

Chocolade ontbijtcake met koffie

Noem 4 dingen die je zou meenemen op een onbewoond eiland … koffie, chocolade, havermout en mijn oven. De eerste 3 ingrediënten gebruik ik gewoon dagelijks en waarmee je bijvoorbeeld deze lekkere chocolade ontbijtcake met koffie kan bakken 😀 . Tja, cake als ontbijt wie is daar nu geen fan van en als daar dan chocolade en koffie in verwerkt is dan weet je “dit wordt enorm smullen”!

Cake for breakfast … Yes we can

Cake als ontbijt, ik eet het heel vaak. Hier op de blog kan je al enkele receptjes vinden die ook enorm populair zijn bij jullie aan al de leuke reacties en foto’s te zien. Daar komt nu deze heerlijke versie met chocolade en koffie bij. Verwacht geen standaard cake op basis van boter-suiker-ei-bloem. Wel eentje op basis van havermout, maple syrup, pindakaas (proef je amper) en eitjes.

Dalgona

Je kan deze cake gewoon zo eten of serveer met wat yoghurt en vers fruit. Of geef er nog een extra “coffee shot” aan door wat koffie dalgona te maken. Je weet wel de bekende opgeklopte koffie die in het begin van de corona enorm populair was. Intens van koffiesmaak maar zo lekker 😀

Chocolade ontbijtcake met koffie
Chocolade ontbijtcake met koffie

Chocolade ontbijtcake met koffie

Een heerlijke gezonde ontbijtcake op basis van chocolade en koffie afgewerkt met een dalgona mousse
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • Muffin of cupcake bakvorm

Ingrediënten
  

Cake

  • 80 gr havermout
  • 1/4 tl baking soda
  • 1 kl cacaopoeder (ongezoet)
  • 70 gr pindakaas (*) (natuurlijke – lopende)
  • 80 gr maple syrup
  • 1/2 tl vanille essence
  • 2 el sterke koffie

Dalgona

  • 2 el instant koffie
  • 2 el suiker
  • 2 el heet water

Instructies
 

Cake

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
    Vet een vormpjes van een muffin/cupcake bakvorm in (ongeveer 3 a 4 vormpjes)
  • Doe de havermout in een blender en mix tot meel.
    Meng de fijne havermout met de baking soda en het cacao poeder. Zet deze droge ingredienten even opzij.
    Doe de pindakaas, maple syrup, ei, vanille en koffie in een mengkom en klop los.
    Voeg de droge ingredienten toe en meng tot een glad deeg.
    Verdeel het deeg over de vormpjes en bak ze mooi gaar in de oven voor zo'n 18 a 20min.
    Check met een satéprikker of de cakejes gaar zijn binnenin. Haal uit de oven, laat ietwat afkoelen, ontvorm voorzichtig en laat zo verder afkoelen.

Dalgona

  • Doe de instant koffie, suiker en heet water in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt of met een handmixer) en klop op hoge snelheid voor zo'n 8 a 10min tot je een mooie stevige mousse krijgt.
  • Serveer de cakejes met wat yoghurt en de dalgona
    Smakelijk

Notities

(*) voor de pindakaas > ik gebruik altijd de 100% pindakaas van Albert Heijn. Deze is lekker smeuïg en lopend en geen toegevoegde suikers
Trefwoord chocolade, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, havermout, koffie, ontbijt, tussendoortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.