Cashew crème met appel en speculaas granola

Cashew crème met appel en speculaas granola

Yoghurt met fruit en granola, een populair ontbijtje dat hier maar al te vaak op tafel staat en niet enkel als ontbijt, ik kan dat makkelijk een hele dag eten :-). Ja, ik ben echt een “all day breakfast mens”, ik kan een hele dag door ontbijt gerechtjes eten. Misschien moet ik dat wel als concept nemen als ik ooit mijn droom zou verwezenlijken van een trendy koffiebar. Een koffiebar met alleen maar ontbijt gerechtjes op de menu (en koffie natuurlijk 🙂 ). Naast de typische yoghurt met fruit en granola, zou deze cashew crème met appel en speculaas granola zeker op dat menu komen.

Cashew crème met appel en speculaas granola

Een originele twist op de klassieke yoghurt met fruit en granola. De yoghurt wordt vervangen door een cashew crème. Een fluweelzachte crème op basis van geweekte cashewnoten (of wat had je gedacht 🙂 ), wat melk, vanille en kaneel. Super lekker, goed vullend en eens wat anders dan yoghurt.
Doe daarbij een lekkere crunchy speculaas granola en gebakken appeltjes en je hebt een zalig lekker ontbijtje.

Cashew crème met appel en speculaas granola
Cashew crème met appel en speculaas granola

Ingrediënten cashew crème (4 personen)

  • 200gr cashews
  • 100ml melk
  • 1tl vanille essence
  • 1kl speculaaskruiden of kaneel
  • 2 appelen
  • 1tl kokosolie of margarine/boter

Ingrediënten speculaas granola

  • 150gr havervlokken
  • 75gr amandelen
  • 25gr zonnebloempitten
  • 1el lijnzaad
  • 1el chiazaad
  • 2tl speculaaskruiden
  • 3el maple syrup
  • 2el (gesmolten) kokosolie

Bereidingswijze

Voor de cashew crème.
Begin de avond voordien door de cashews te weken in water. Laat dit een hele nacht staan.
*
De volgende dag giet je de cashews af, spoel ze en laat even uitlekken. Doe de cashews dan in een blender samen met de melk, vanille essence en speculaaskruiden of kaneel. Mix tot een gladde crème. Is de crème nog iets te dik, voeg dan nog wat melk toe.

Voor de speculaas granola.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Hak de amandelen grof en meng met de havervlokken, zonnebloempitten, lijnzaad, chiazaad, speculaaskruiden, maple syrup en de gesmolten kokosolie.
Stort alles op de beklede bakplaat, spreid goed uit en bak de granola mooi goudbruin in de oven voor zo’n 15min. Hussel tijdens het bakken even door de granola.

Voor de afwerking van de bowl.
Snij de appel in kleine blokjes en bak in de pan met wat kokosolie of margarine/boter.

Doe wat van de cashew crème in een kom, werk af met wat gebakken appeltjes en de granola.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.