Cannelloni met kip, spinazie en ricotta

Cannelloni met kip, spinazie en ricotta

Ik heb februari omgetoverd tot comfort food maand. Ik ga dus heel de maand zalig lekker hartverwarmend comfort food op jullie afvuren. Hartverwarmend eten om van te genieten, om mee weg te zakken in de zetel onder een dik dekentje, geen super fancy food … gewoon echte winterse kost!
Zalige winterse kost met een Italiaans tintje deze cannelloni met kip, spinazie en ricotta. Een gerechtje om van te smullen, te genieten en ook even wegdromen naar een zuiderse vakantie :-).

Cannelloni met kip, spinazie en ricotta

Deze cannelloni valt voor mij volledig onder de categorie “comfort food” … een ovenschotel, pasta, kaas, een zalige tomatensaus … Ik kan nog wel even doorgaan. Een gerechtje waarin je perfect de restjes kip van de vorige dag in kan verwerken, of heb je nog spinazie van de dag voordien staan dan kan je deze hier ook perfect in verwerken.

Cannelloni met kip, spinazie en ricotta
Cannelloni met kip, spinazie en ricotta

Ingrediënten tomatensaus

  • 1 sjalot
  • 100gr spinzie
  • 800gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 300gr passata
  • 100gr ricotta
  • 1kl oregano
  • 1,5tl suiker
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Ingrediënten cannelloni

  • 1 sjalot
  • 200gr ricotta
  • 2 eigelen
  • 1,5tl salie (gedroogd)
  • 300gr restjes kip*
  • Peper en zout
  • 20gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 12 lasagnevellen

*Gebruik hiervoor restjes gebraden/gebakken kip. Heb je dit niet, bak dan 2 a 3 kipfilets met wat kipkruiden.

Bereidingswijze

Begin met het maken van de tomatensaus.
Pel de sjalot en hak fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot en fruit hierin de sjalot mooi glazig. Roer regelmatig zodat de sjalot niet bruin wordt.
Voeg de spinazie toe, roer goed zodat de spinazie kan slinken.
Voeg de tomatenblokjes, passata, suiker, oregano en wat peper en zout toe. Roer goed en laat 10min zachtje sudderen.
Voeg dan de ricotta toe, roer goed zodat deze in de saus kan smelten.
Haal van het vuur en zet even opzij.

Kook alvast de lasagnevellen al dente in kokend water. Doe dit in porties anders zullen de vellen aan elkaar kleven.
Laat uitlekken op een handdoek, leg de lasagnevellen ook hier niet op elkaar anders zullen ze plakken.

Voor de vulling van de cannelloni.
Doe de sjalot, ricotta, eigelen, salie, stukjes kip, peper en zout in een blender en mix tot een mousse. Er mogen nog kleine stukje inzitten.
Kruid goed met peper en zout.

Neem een lasagnevel, schep onderaan wat van de vulling (iets minder dan een eetlepel) en rol op. Doe hetzelfde met de rest van de lasagnevellen en vulling.
Neem een ruime ovenschaal, schep hierin de saus en verdeel er de cannelloni over. Duw de cannelloni lichtjes in de saus.
Strooi hierover de Parmezaanse kaas.
Bak de cannelloni in de oven op 180 graden voor zo’n 30min.

Haal uit de oven en serveer direct

Smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.