Bulgur ontbijt met granaatappel en blauwe bessen

Bulgur ontbijt met granaatappel en blauwe bessen

Het is eens wat anders dan een klassiek havermoutpapje dit receptje voor bulgur ontbijt met granaatappel en blauwe bessen . Een stevig papje op basis van bulgur dat lekker fris en fruitig is met de granaatappel en blauwe bessen. Ik hoef jullie niet meer te vertellen dat ik echt een “ontbijt mens” ben. Ik kan echt de hele dag ontbijt receptjes eten en ik val daarvoor heel vaak terug op havermout. Staat echt standaard in mijn kast. Dus dit bulgur ontbijtje is dan wel eens een leuke afwisseling op de vertrouwde havermout.

Bulgur ontbijt met granaatappel en blauwe bessen

Maar wat is bulgur eindelijk? En waar kan ik het vinden?
Wel bulgur, kan je tegenwoordig in elke supermarkt vinden en staat meestal bij de rijst en couscous.
Bulgur is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe en heeft een heerlijke nootachtige smaak. Het is niet enkel lekker, bulgur is ook gezond. Zo zit bulgur boordevol vezels, bevat veel eiwitten en een bron van vitaminen en mineralen.
De bereiding van bulgur is identiek aan die van rijst of couscous.
Bulgur wordt vooral in de Midden-Oosterse keuken gebruikt in hartige gerechten zoals salades en tabouleh.
Maar je kan er ook dit heerlijke ontbijtje mee maken.

Bulgur ontbijt met granaatappel en blauwe bessen

De bulgur wordt niet in water of bouillon gegaard, wel in granaatappelsap in dit receptje. Kan je dit niet vinden, je zou bijvoorbeeld ook appelsap kunnen gebruiken.
Er worden ook blauwe bessen toegevoegd dus dit wordt echt een super gezond powerontbijtje!

Bulgur ontbijt met granaatappel en blauwe bessen

Ingrediënten (4 personen)

  • 225gr bulgur
  • 500ml granaatappelsap (+ eventueel extra)
  • 40gr rozijnen
  • 1el agavesiroop (of honing)
  • 1tl zeste van sinaasappel (fijngeraspt)
  • 100gr blauwe bessen
  • Optioneel > citroensap en/of 1/2tl oranjebloesemwater
  • Extra om te serveren : griekse yoghurt & granola

Bereidingswijze

Doe de bulgur, granaatappelsap en rozijnen in een kookpot en breng zachtjes aan de kook. Roer even.
Laat dan 10min zachtjes sudderen zodat de bulgur kan garen. De bulgur zal ook zo goed als al het granaatappelsap opnemen.
Voeg na 10min de blauwe bessen toe en laat nog zo’n 5min mee garen zodat ze bijna open poffen.
Is de bulgur iets te droog, voeg dan nog wat granaatappelsap toe.

Haal de kookpot van het vuur en breng de bulgur op smaak met de agavesiroop, zeste van sinaasappel en optioneel wat citroensap en/of oranjebloesemwater.
Ik voegde slechts 1el agavesiroop toe, je kan eventueel nog een eetlepel meer toevoegen naar smaak.

Verdeel de bulgur over kommetjes en serveer warm met wat griekse yoghurt en granola.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.