Nasi goreng met bloemkool

Nasi goreng met bloemkool

Nasi goreng … een bekend Aziatisch gerecht en een populaire afhaalmaaltijd. Afhaalmaaltijd, eerlijk gezegd ik ben daar niet zo’n fan van. En zelf Nasi Goreng maken is totaal niet moeilijk en ideaal om te maken met de restjes rijst van de vorige dag. Ik deel met jullie vandaag niet de klassieke versie wel een nasi goreng met bloemkool. 

Nasi goreng met bloemkool

Een gerechtje dat wel wat ingredienten vraagt maar dat neem je er graag bij eenmaal je aan het smullen bent. En de restjes, die neem je de volgende dag toch gewoon mee als lunch.

Om een nasi goreng te maken heb je een nasi goreng kruidenmix nodig. Een kruidenmix waarvan heel wat versies bestaan de ene met 101 ingredienten en de andere met slechts een handvol ingredienten. Of je kan het ook makkelijk houden en een nasi goreng kruidenmix van de winkel meebrengen. Ik maak hem liever zelf dan kan ik er zelf mijn goesting en smaak aan geven.

Nasi goreng met bloemkool
Nasi goreng met bloemkool

Ingrediënten

  • 500gr bloemkoolroosjes
  • 2 sjalotten
  • 150gr witte kool (of spitskool) – fijngesneden
  • 125gr sojascheuten
  • 400gr gekookte rijst
  • 1el ketjap (of sojasaus)
  • 1el azijn
  • 4el nasi goreng pasta (kant en klaar gekocht of zelfgemaakt zie hieronder)
  • 2 lente-uitjes
  • 4 eieren
  • handvol gezoute pindanoten
  • Zout
  • Zonnebloemolie
  • Limoen

Bereidingswijze

Doe de bloemkoolroosjes in een blender en maal fijn tot de korrels van rijst.
Pel de sjalotten en hak fijn.
Hak de lente-uitjes fijn.

Verhit een wokpan met een royale scheut zonnebloemolie.
Roerbak hierin de sjalot en witte kool voor een paar minuten tot de sjalot mooi glazig wordt.
Voeg de rijst, bloemkoolrijst, sojascheuten, ketjap, azijn en nasi goreng pasta toe. Roer bak nog een paar minuten.
Breng op smaak met wat zout en eventueel wat limoensap. Hou even warm.

Bak in een andere pan 4 spiegeleitjes.

Serveer de nasi goreng met de fijngehakte lente-ui, grof gehakte pindanoten en een spiegeleitje.

Smakelijk

Ingrediënten nasi goreng pasta

  • 5 teentjes look
  • 2 sjalotten
  • 25gr pindanoten
  • 1el chilivlokken
  • 2el rietsuiker
  • 1/2tl kurkuma
  • 2el olie
  • 1tl miso
  • 1el sojasaus
  • 3 stukjes zongedroogde tomaten
  • 1tl zout

Bereidingswijze

Pel de look en sjalot en hak grof.
Doe in een blender samen met de overige ingredienten en mix tot een gladde pasta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.