Nasi goreng … een bekend Aziatisch gerecht en een populaire afhaalmaaltijd. Afhaalmaaltijd, eerlijk gezegd ik ben daar niet zo’n fan van. En zelf Nasi Goreng maken is totaal niet moeilijk en ideaal om te maken met de restjes rijst van de vorige dag. Ik deel met jullie vandaag niet de klassieke versie wel een nasi goreng met bloemkool.
Een gerechtje dat wel wat ingredienten vraagt maar dat neem je er graag bij eenmaal je aan het smullen bent. En de restjes, die neem je de volgende dag toch gewoon mee als lunch.
Om een nasi goreng te maken heb je een nasi goreng kruidenmix nodig. Een kruidenmix waarvan heel wat versies bestaan de ene met 101 ingredienten en de andere met slechts een handvol ingredienten. Of je kan het ook makkelijk houden en een nasi goreng kruidenmix van de winkel meebrengen. Ik maak hem liever zelf dan kan ik er zelf mijn goesting en smaak aan geven.
Ingrediënten
- 500gr bloemkoolroosjes
- 2 sjalotten
- 150gr witte kool (of spitskool) – fijngesneden
- 125gr sojascheuten
- 400gr gekookte rijst
- 1el ketjap (of sojasaus)
- 1el azijn
- 4el nasi goreng pasta (kant en klaar gekocht of zelfgemaakt zie hieronder)
- 2 lente-uitjes
- 4 eieren
- handvol gezoute pindanoten
- Zout
- Zonnebloemolie
- Limoen
Bereidingswijze
Doe de bloemkoolroosjes in een blender en maal fijn tot de korrels van rijst.
Pel de sjalotten en hak fijn.
Hak de lente-uitjes fijn.
Verhit een wokpan met een royale scheut zonnebloemolie.
Roerbak hierin de sjalot en witte kool voor een paar minuten tot de sjalot mooi glazig wordt.
Voeg de rijst, bloemkoolrijst, sojascheuten, ketjap, azijn en nasi goreng pasta toe. Roer bak nog een paar minuten.
Breng op smaak met wat zout en eventueel wat limoensap. Hou even warm.
Bak in een andere pan 4 spiegeleitjes.
Serveer de nasi goreng met de fijngehakte lente-ui, grof gehakte pindanoten en een spiegeleitje.
Smakelijk
Ingrediënten nasi goreng pasta
- 5 teentjes look
- 2 sjalotten
- 25gr pindanoten
- 1el chilivlokken
- 2el rietsuiker
- 1/2tl kurkuma
- 2el olie
- 1tl miso
- 1el sojasaus
- 3 stukjes zongedroogde tomaten
- 1tl zout
Bereidingswijze
Pel de look en sjalot en hak grof.
Doe in een blender samen met de overige ingredienten en mix tot een gladde pasta.