Ontbijttaartjes, ik hou van ze in alle kleuren, geuren en smaken. Wie wil er zijn dag nu niet beginnen met taart? Iedereen toch, een topstart van je dag. Aangezien het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, mag dit echt wel een feestje zijn. En een feestje wordt het zeker en vast met deze Bounty ontbijttaart.
Bounty, dat is kokos en chocolade in een niet “zo gezonde” reep (maar wel kei lekker š ). Deze ontbijttaart is een iets gezondere en voedzaam receptje geworden. Ideaal om mee te ontbijten of als tussendoortje of gewoon voor op ieder moment op de dag. En met Pasen in het verschiet, ideaal om op tafel te toveren met de Paasbrunch. Je kan dit taartje perfect versieren met wat paaseitjes of fruit of een mix van beide.
Bounty ontbijttaart
Een taartje waarmee je kan ontbijten of van kan genieten als tussendoortje met de heerlijk smaak van een Bounty
Equipment
- Springvorm 20 a 22cm
Ingrediƫnten
- 75 gr gepofte quinoa of gepofte rijst
- 1 el pindakaas
- 1,5 el kokosolie
- 2 + 2 el agavesiroop (of honing of maple syrup)
- 80 gr pure chocolade
- 500 gr kokosyoghurt (*)
- 100 + 50 ml kokosmelk (uit blik)
- 1 kl vanille essence
- 4 blaadjes gelatine (ik gebruik de blaadjes van Dr. Oetker)
- Bessen en/of paaseitjes ter decoratie
Instructies
Voor de bodem
- Beleg de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier.
- Doe pindakaas, kokosolie en 2el agavesiroop in een kookpotje en laat rustig smelten.Roer goed tot een glad lopend papje.Doe de gepofte quinoa in een mengkom en giet hierover het papje.Meng goed. Is dit mengsel nog iets te droog, smelt nog een beetje extra kokosolie en voeg dit toe.Stort dit mengsel in de springvorm en duw goed aan zodat de bodem mooi gelijk bedekt is.Zet minstens 15min (of langer in de koelkast). Ondertussen kan je de topping maken.
Voor de topping
- Laat de gelatine weken in koud water.Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Laat even wat afkoelen.Doe de kokosyoghurt, 100ml kokosmelk en vanille in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix los. Doe de 50ml kokosmelk in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt (niet laten koken), haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed en laat even afkoelen.Voeg de gesmolten chocolade en het kokosmelk-gelatine mengsel toe aan de aan de mengkom en meng goed.Giet dit mengsel over de opgesteven bodem en laat minstens 2h of langer opstijven in de koelkast
- Serveer de taart met bessen en/of paaseitjesSmakelijk