Misschien steken je kasten ondertussen al vol met paaseieren en anders zal daar binnen iets minder dan 2 weken wel verandering in komen. En ik heb alvast een heerlijk receptje voor jullie in petto om deze nog een tikkeltje lekkerder te maken namelijk gevulde paaseitjes met cheesecake. Lekker origineel, super simpel om te maken en ideaal om op tafel te zetten tijdens het Paasontbijt of brunch.
Gekookte eitjes met soldaatjes, iets typisch voor met Pasen (of eender welke dag). Een heerlijk zacht gekookt eitje en dan dippen met soldaatjes ofwel boterhammetjes in fijne reepjes gesneden. Pure nostalgie waar ik al van kindsbeen dol op ben en nu nog. Deze gevulde paaseitjes is eigenlijk gebaseerd op dat “concept” enkel in een zoete uitvoering. Chocolade paaseieren met een kaastaart vulling, wat fijngesneden mango en “soldaat koekjes” om te dippen. Origineel toch 😀
Geloof me, een topper voor zowel groot als klein!
TIPS :
> ik koos voor een cheesecake vulling maar je kan de paaseieren ook opvullen met chocolademousse of met gewoon wat yoghurt en fruit.
> als topping koos ik voor mango maar je kan hier echt eindeloos mee variëren.
Gevulde paaseitjes met cheesecake
Ingrediënten
Gevulde paaseieren
- 8 holle paaseieren (mix van witte & bruine paaseieren)
- 200 gr roomkaas (type Philadelphia)
- 100 gr plattekaas
- 3 el honing
- 1 tl vanille essence
- 1/2 tl zeste van sinaasappel
- 1 mango (of andere mix van fruit)
Koekjes
- 150 gr margarine/boter (op kamertemperatuur)
- 10 gr vanillesuiker
- 140 gr suiker
- 1 ei
- 300 gr patisseriebloem
- 50 gr chocolade
Instructies
Koekjes
- Doe de zachte margarine/boter samen met de vanillesuiker en 140gr gewone suiker in een mengkom van je keukenmachine. Mix los.Voeg het ei toe en meng goed. Voeg de bloem toe en meng/kneed tot een stevig deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30min opstijven in de koelkast. Tip > Je kan het deeg de dag voordien al maken en in de koelkast bewaren. Rol het opgesteven deeg uit (ongeveer 1cm dikte), dit gaat het gemakkelijkste op wat bakpapier. Plakt het deeg nog een beetje, strooi wat bloem op je werkoppervlak.Snij dunne reepjes en leg op een beklede bakplaat.De koekjes zetten amper uit dus je kan ze redelijk dicht bij elkaar leggen. Bak de koekjes mooi goudbruin in de oven (voorverwarmd op 175 graden) voor zo’n 10min (afhankelijk van hoe groot je ze hebt gemaakt). Haal uit de oven, ze zullen nog wat wak zijn, laat ze afkoelen op de bakplaat. Bij het afkoelen zullen ze harder worden.Als de koekjes zijn afgekoeld, smelt dan de chocolade en "drizzle" dit over de koekjes.
Gevulde paaseitjes
- Doe de roomkaas & honing in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en klop even los en luchtig.Voeg de plattekaas, vanille essence en zeste van sinaasappel toe. Meng nog even kort. Breek de chocolade eieren bovenaan voorzichtig een beetje open. Schep de cheesecake vulling in de eieren of doe dit met een spuitzak. Bewaar in de koelkast tot voor het serveren.Snij de mango in kleine blokjes en werk hiermee de eitjes af.Serveer de gevulde paaseitjes met de koekjes.