“Heaven is a place on earth”, dat gevoel had ik bij mijn eerste beet van dit Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg. Tja, gehaktbrood is nu eenmaal één van mijn lievelingsgerechten, als je mij liet doen zou ik dit elke week op ons menu zetten. Dit receptje is niet de klassieke versie, wel eentje met Italiaanse vibes en dan zwijg ik nog over dat heerlijke bladerdeeg korstje.
Je kan deze ook zien als één groot worstenbroodje of een “gehaktbrood Wellington”.
Met Pasen in zicht is dit gerechtje echt eentje om op te slaan en om op je Paasmenu te zetten. Een echte “showstopper” waar zowel groot als klein van zullen smullen, ahja want wie is er nu niet gek op zo’n reuze worstenbroodje 😀
Je kan je klassieke recept voor gehaktbrood verstoppen in bladerdeeg of haal wat zuiderse vibes op tafel zoals ik heb gedaan. Wat zongedroogde tomaatjes, gegrilde paprika, Italiaanse kruiden, wat Pancetta, Parmezaanse kaas, look en pijnboompitten … op en top Italiaanse smaakmakers!
TIPS :
> ik gebruikte kippengehakt maar je kan ook gemengd gehakt gebruiken
> voor de fans van olijven, deze kan je eventueel ook nog toevoegen
Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg
Ingrediënten
Gehaktbrood in bladerdeeg
- 900 gr kippengehakt
- 1 sjalot
- 2 teentjes look
- 120 gr zongedroogde tomaten
- 120 gr gegrilde rode paprika (uit bokaal)
- 200 gr panchetta
- 30 gr pijnboompitten
- 100 gr Parmezaanse kaas fijn geraspt
- 1 el oregano
- 1 tl tijm
- 60 gr Panko of paneermeel
- 1 pak bladerdeeg vierkant of rechthoekig
- 1 ei
- Peper en zout
Tomatensaus
- 2 sjalotten
- 3 teentjes look
- 400 gr tomatenblokjes (blik)
- 3 el rode pesto
- 1 kl oregano
- 2 tl suiker
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
Voor het gehaktbrood
- Pel de sjalot en look en hak fijn.Snij de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes Snij de paprika in kleinere stukjes (verwijder de zaadjes indeen deze nog niet zijn verwijderd)Rooster de pijnboompitten goudbruinSnij de panchetta in kleinere stukjes
- Meng het gehakt met de sjalot, look, zongedroogde tomaten, paprika, pijnboompitten, panchetta, Parmezaanse kaas, oregano, tijm, panko/paneermeel, peper en zout.Meng goed. Voelt het gehakt nog wat nat aan, voeg nog wat extra panko/paneermeel toe.Vorm het gehakt tot een broodje. Laat eventueel 15min opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.Beleg een bakplaat met bakpapier.Rol het gehaktbrood in het bladerdeeg. Of je kan het gehaktbroodje ook op het bladerdeeg leggen. Maak aan weerszijde van het broodje insnijdingen in het bladerdeeg om de 1,5 cm ongeveer zodat je strookjes krijgt. Vouw de strookjes kruiselings over het gehaktbroodje.Kluts het ei los en wrijf er het bladerdeeg mee in. Bak het gehaktbrood zo'n 40 a 45min in de oven. Ondertussen kan je de tomatensaus maken
Voor de tomatensaus
- Pel de ui en look en hak fijn.Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolieStoof hierin de sjalot eerst mooi glazig voor zo'n 8min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Voeg de look toe en laat zo'n minuutje mee bakken.Voeg de tomatenblokjes, pesto, oregano, suiker, peper en zout toe. Roer goed en laat zo'n 20min zachtjes sudderen.
- Serveer de tomatensaus bij het gehaktbrood.Serveertip > lekker met geroosterde krieltjes Smakelijk !
Super lekker, makkelijk en origineel
Bedankt voor weer dit top receptje
Wat maak jij toch altijd super lekkere receptjes!
Halen bijna dagelijks inspiratie op je blog
Dit is altijd een voltreffer op tafel
Bedankt voor het receptje
Deze is zo lekker met dat bladerdeeg rond. Maken me regelmatig
Super lekker! Al vaak gemaakt
Weer zo’n super lekker receptje
Wij zijn fan
Top receptje!
Bedankt
Gisteren gemaakt en is fantastisch van smaak en hee makkelijk te maken
Toppertje! Stond hier al vaak op het menu
Dikke merci om te delen
Top receptje
Gisteren gemaakt en iedereen was fan