Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg

Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg

“Heaven is a place on earth”, dat gevoel had ik bij mijn eerste beet van dit Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg. Tja, gehaktbrood is nu eenmaal één van mijn lievelingsgerechten, als je mij liet doen zou ik dit elke week op ons menu zetten. Dit receptje is niet de klassieke versie, wel eentje met Italiaanse vibes en dan zwijg ik nog over dat heerlijke bladerdeeg korstje.
Je kan deze ook zien als één groot worstenbroodje of een “gehaktbrood Wellington”.

Met Pasen in zicht is dit gerechtje echt eentje om op te slaan en om op je Paasmenu te zetten. Een echte “showstopper” waar zowel groot als klein van zullen smullen, ahja want wie is er nu niet gek op zo’n reuze worstenbroodje 😀

Je kan je klassieke recept voor gehaktbrood verstoppen in bladerdeeg of haal wat zuiderse vibes op tafel zoals ik heb gedaan. Wat zongedroogde tomaatjes, gegrilde paprika, Italiaanse kruiden, wat Pancetta, Parmezaanse kaas, look en pijnboompitten … op en top Italiaanse smaakmakers!

Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg

TIPS :
> ik gebruikte kippengehakt maar je kan ook gemengd gehakt gebruiken
> voor de fans van olijven, deze kan je eventueel ook nog toevoegen

Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg

Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg

Een feestelijk gehaktbrood met Italiaanse smaakmakers
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Gehaktbrood in bladerdeeg

  • 900 gr kippengehakt
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes look
  • 120 gr zongedroogde tomaten
  • 120 gr gegrilde rode paprika (uit bokaal)
  • 200 gr panchetta
  • 30 gr pijnboompitten
  • 100 gr Parmezaanse kaas fijn geraspt
  • 1 el oregano
  • 1 tl tijm
  • 60 gr Panko of paneermeel
  • 1 pak bladerdeeg vierkant of rechthoekig
  • 1 ei
  • Peper en zout

Tomatensaus

  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes look
  • 400 gr tomatenblokjes (blik)
  • 3 el rode pesto
  • 1 kl oregano
  • 2 tl suiker
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

Voor het gehaktbrood

  • Pel de sjalot en look en hak fijn.
    Snij de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes
    Snij de paprika in kleinere stukjes (verwijder de zaadjes indeen deze nog niet zijn verwijderd)
    Rooster de pijnboompitten goudbruin
    Snij de panchetta in kleinere stukjes
  • Meng het gehakt met de sjalot, look, zongedroogde tomaten, paprika, pijnboompitten, panchetta, Parmezaanse kaas, oregano, tijm, panko/paneermeel, peper en zout.
    Meng goed. Voelt het gehakt nog wat nat aan, voeg nog wat extra panko/paneermeel toe.
    Vorm het gehakt tot een broodje. Laat eventueel 15min opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
    Rol het gehaktbrood in het bladerdeeg.
    Of je kan het gehaktbroodje ook op het bladerdeeg leggen. Maak aan weerszijde van het broodje insnijdingen in het bladerdeeg om de 1,5 cm ongeveer zodat je strookjes krijgt. Vouw de strookjes kruiselings over het gehaktbroodje.
    Kluts het ei los en wrijf er het bladerdeeg mee in.
    Bak het gehaktbrood zo'n 40 a 45min in de oven.
    Ondertussen kan je de tomatensaus maken

Voor de tomatensaus

  • Pel de ui en look en hak fijn.
    Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie
    Stoof hierin de sjalot eerst mooi glazig voor zo'n 8min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Voeg de look toe en laat zo'n minuutje mee bakken.
    Voeg de tomatenblokjes, pesto, oregano, suiker, peper en zout toe. Roer goed en laat zo'n 20min zachtjes sudderen.
  • Serveer de tomatensaus bij het gehaktbrood.
    Serveertip > lekker met geroosterde krieltjes
    Smakelijk !
Trefwoord bladerdeeg, gehakt, gehaktbrood, pasen
Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.